Bez eļļas vai taukiem: maigs cepetis katlā

© Foto: pixabay.com

Diētisks ēdiens tiem, kas ievēro diētu un sargā figūru. Cepta liellopa gaļa ir ideāla izvēle tiem, kam rūp sava veselība. Šis ēdiens ir bagāts ar B vitamīniem, minerālvielām un aminoskābēm, padarot to par veselīgu uztura papildinājumu.

Cepetis katliņā var būt lieliska iespēja tiem, kas vēlas pievienot savam uzturam veselīgu pārtiku un pasargāt sevi no sezonālām saaukstēšanās slimībām.

SASTĀVDAĻAS

1,5 kg liellopa fileja

Sāls, pipari pēc garšas

2 ēd.k. olīveļļa

2 gb. sīpoli

8 gb. burkāni

750 ml liellopa buljons

3 gb. rozmarīna zariņi

3 gb. timiāna zariņi

PAGATAVOŠANA

1.Lai pagatavotu šo ēdienu, būs nepieciešams liellopa gaļas buljons. Ja nav laika to pagatavot, to var aizstāt ar verdošā ūdenī izšķīdinātu buljona kubiņu. Cepeškrāsni vajadzētu uzkarsēt līdz 135 grādiem. Pēc tam nomizo sīpolu un sagriež to uz pusēm, bet burkānus sagriež vidējos kubiņos. Izvēlieties dziļu cepšanas trauku un apcepiet tajā sastāvdaļas, pievienojot sāli un piparus.

2.Kad sastāvdaļas ir gatavas, apcep sīpolu no abām pusēm līdz zeltaini brūni. Pēc tam ir jāizņem sīpols un jāapcep burkāni, līdz tie ir mīksti.

3.Tad ielej 100 ml liellopa buljona, kārtīgi sajaucot saturu ar putojamo slotiņu. Pievieno gaļu un dārzeņus, piepilda to ar buljonu, lai tas pārklātu gaļu līdz pusei.

4.Pēc tam veidnē pievieno vēl 100 ml buljona, turpinot visu maisīt ar putojamo slotiņu. Ieliek sastāvdaļas atpakaļ un pievieno atlikušo buljonu.

5.Uzliek pannai vāku un liek cepeškrāsnī uz 3-4 stundām. Gatavais ēdiens ir maigs, aromātisks un ļoti garšīgs.

Svarīgākais