Plūmju ievārījums izceļas ar spilgto garšu un aromātu. Plūmju ievārījums ir lieliska piedeva pankūkām un grauzdiņiem. Dārzeņus, augļus un ogas vislabāk ēst to nogatavošanās sezonā.
Šim bezkauliņu plūmju ievārījumam ir ļoti neparasts un pikants aromāts. Tas lieliski derēs pie ceptiem izstrādājumiem un ar pankūkām, pārsteidzot visus, kas to pagaršos.
SASTĀVDAĻAS
1 kg plūmes
500 g cukurs
1 glāze ūdens
šķipsniņa malta koriandra
šķipsniņa malta kardamona
šķipsniņa maltas krustnagliņas.
PAGATAVOŠANA
Nomazgājiet plūmes, izņemiet kauliņus un pārgrieziet uz pusēm. Katlā apvienojiet augļus ar pārējām sastāvdaļām. Vāra uz vidējas uguns, maisot, līdz ievārījums sāk vārīties. Pēc tam jāsamazina uguns un jāvāra apmēram 30-40 minūtes, līdz tas sabiezē. Gatavo ievārījumu lej sterilizētās burkās un aizvāko.
Neskatoties uz nosaukumu, tas ir diezgan vienkāršs plūmju ievārījums. To īpašu padara citrons un vaniļa.
SASTĀVDAĻAS
1 kg plūmes
500 g cukurs
1 paciņa vaniļas cukurs
1 gb. citrons (sula un miziņa).
PAGATAVOŠANA
Vispirms nomazgā un nosusina plūmes, pēc tam izņem kauliņus. Visas sastāvdaļas liek katlā un vāra uz vidējas uguns. Jāmaisa, lai tas nepiedegtu pie trauka dibena un sieniņām.
Uzkarsē ievārījumu līdz vārīšanās temperatūrai, samazina siltumu un atstāj vēl 30-40 minūtes, līdz tas sabiezē. Pēc tam noņem no uguns un, kad tas atdzisis, liek sterilizētās burkās, aizver ar vākiem un uzglabā vēsā vietā.