Priecīgais dārzeņu sautējums ar gaļas bumbiņām – perfekta izvēle vasarai

© Foto: publicitātes

Pipars stāsta, ka tad, kad viņš dodas iepirkties uz tirgu, vienmēr iegādājas dārzeņus.  “Es nopērku jaunus dārzeņus un tad par veco pirkumu piemirstās. Vai arī biju kaut ko plānojis pagatavot, bet plāni mainās un dārzeņi paliek grozā skumt.”

Ja tev arī tā gadās, tad šī ir burvīga recepte, kā izmantot visus skumīgos dārzeņus, lai tie kļūst priecīgi un visiem būtu labi. Maltīte, kas izcili noderēs vasaras piedzīvojumiem.

Foto: Pexels.com

SASTĀVDAĻAS (3-4 porc.):

500 g malta liellopu gaļa

400 g konservētas pupiņas

100 g Fetas siers

4 kartupeļi

2 sarkanas paprikas

1 burkāns

1 baklažāns

1 cukīni vai kabacis

1 sīpols

4 ķiploka daiviņas

1 tējk. karijs

1 lauru lapa

1/3 tējk. kanēlis

čili pipari

sāls, pipari

PAGATAVOŠANA (30 min.):

1.Sagatavo dārzeņus. Sīpolu nomizo un sagriež smalkos kubiņos. Burkānus un kartupeļus notīra, kartupeļus sagriež kubiņos, burkānu - ripiņās. Baklažānu un kabaci nomazgā un sagriež kubiņos vai ripiņās. Ķiplokus sasmalcina.

2.Katlā ar biezu apakšu apcep sīpolus un burkānus. Tad pievieno pārējos dārzeņus un cep vēl piecas minūtes. Pievieno šķidrumu (apm. pusglāzi) un sautē vēl 15 min.

3.Pa to laiku malto gaļu sajauc ar sāli un svaigi maltiem pipariem, izveido nelielas bumbiņas un ātri apcep blakus pannā. Kad bumbiņas ir gatavas, tās pievieno dārzeņiem, pievieno arī kariju, lauru lapu, kanēli, čili piparus, ķiplokus, pupiņas, apmaisa un sautē līdz kartupeļi ir mīksti. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

4.Gatavam sautējumam pievieno sadrupinātu sieru un pasniedz uzreiz.

Padoms

Ja garšo austrumu garšas, var pievienot kumīnu. Ūdens vietā var izmantot buljonu.

Vairāk receptes meklē, šeit

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais