Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka sviestmaižu uzkodu kūka būs pasakaini garšīga un vienkārša uzkoda.
Tas tāpēc, ka to ir tik vienkārši gatavot. Turklāt to var dažādi pildīt un tā ir ļoti-ļoti garšīga.
SASTĀVDAĻAS (6-8 porc.)
350 g svaigais siers 250 g krējums
400 g Liepkalnu “Raženā sēklu maize” (apm. 1,5 kukulītis)
125 g bekons
3 sīpoli
100 g kūpināts šķiņķis šķēlēs
3-4 marinēti gurķi
2 ēd.k. mārrutku
svaigs gurķis
sauja salātlapu garnēšanai
dilles
sāls, cukurs⠀
PAGATAVOŠANA
1.Svaigo sieru sajauc ar krējumu, pievieno mārrutkus, sasmalcinātas dilles, pēc garšas sāli. ⠀
2.Bekonu sagriež mazākos gabalos. Sīpolu sagriež šķēlēs. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Tad pievieno mazliet cukura (apm. 1/3 tējk.), bekonu un cep visu kopā vēl 10 minūtes. ⠀
3.Maizes šķēles sagriež uz pusēm, lai būtu vieglāk kārtot kūku formā. Formā ar noņemamām malām ieklāj pirmo slāni ar maizi. To apsmērē ar svaigā siera masu un pārliek sīpolus ar bekonu. Izlīdzina un apsedz ar otru maizes kārtu. Šo maizes kārtu arī apsmērē ar svaigā siera masu, pa virsu kārto šķiņķa šķēles un marinētos gurķus. Tad apsedz ar vēl vienu maizes kārtu un apsmērē to pa virsu ar siera masu. Formu apklāj ar vāku vai pārtikas plēvi un uz nakti ievieto ledusskapī. ⠀
4.Nākamajā dienā noņem formas maliņas un kūkas malas apsmērē ar atlikušo siera masu. Kūku garnē ar svaigām salātu lapām un gurķu strēmelēm.
Lai labi garšo!
Vairāk receptes meklē, šeit