Burgers ar grilētiem dārzeņiem Pipara gaumē

© Foto: publicitātes

Ar prieku paziņojam, ka turpmāk ar garšīgām un sulīgi kraukšķīgām receptēm dalīsies virtuves huligāns Rojs Puķe, vairāk pazīstams kā Pipars.

Viņš neslēpj, ka pēdējā laikā viens no garšīgākajām ēdieniem, ar ko viņš ir mielojies, ir burgers ar grilētiem dārzeņiem.

Foto: publicitātes

Patiesībā, ja negribas, tad gaļu var pat nelikt. Esmu nelabojams gaļēdājs, tāpēc man gaļa parasti prasās. Sieru iesaku izmantot sāļo smērējamo, bet var vienkārši svaigo sieru - garša no tā nebūs sliktāka. Toties uz pārējiem dārzeņiem neskopojieties, jo laba vajag daudz!

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS (4 pers.):

4 burgeru maizītes

400 g vistas fileja

1 neliels baklažāns

1 neliels cukini

2 saldās paprikas

4 saujas salātlapu

6-8 saulē kaltēti tomāti

120 g fetaki vai svaigais siers

PAGATAVOŠANA:

1.Baklažānu un cukini sagriež plānās šķēlītēs, pārliek bļodā, pārkaisa ar sāli un atstāj uz 15 minūtēm. Pa šo laiku dārzeņi paliks mīkstāki, bet no baklažāniem pazudīs raksturīgais sīvums. Šķidrumu notecina. Papriku kārtīgi nomazgā, izgriež sēklotni. Dārzeņus un vistas fileju var cept uz grila. Papriku kārtīgi apdedzina un liek maisiņā uz minūtēm 15, tad no paprikas viegli novilkt mizu. Pārējos dārzeņus un gaļu vienkārši uzgrilē. Bet var baklažānus, cukini un vistu cept uz pannas, bet papriku salikt cepeškrāsnī 200 grādos uz 45 minūtēm. Tālāk tieši tāpat papriku liek maisiņā uz 15 minūtēm un novelk mizu.

2.Vītinātos tomātus sagriež smalkāk. Maizītes apgrauzdē tosterī vai nu uz pannas. Katru maizīti apsmērē ar svaigo vai fetaki sieru (tas ir mīksts un sāļš siers). Ja izmanto fetaki sieru, tad sāli labāk nelikt ne vistai, ne dārzeņiem, jo siers pats pa sevi ir sāļš. Uz apakšējās daļas liek sakapātus kaltētus tomātus, sauju salātlapu, kārto dārzeņus un vistas fileju. Apsedz ar augšējo maizītes daļu.

3.Pasniedz uzreiz, kamēr maizītes ir kraukšķīgas.

Vairāk receptes meklē, šeit