Iemācies gatavot! Klasiskais Kanādas ēdiens poutine

© Foto: depositphotos.com

Kas ir poutine? Vienkārši sakot, poutine ir ēdiens ar frī kartupeļiem, siera biezpienu un brūno mērci. Tas ir tradicionāls Kanādas ēdiens, kas radās 1950. gadu beigās Kvebekas centra reģionā.

Poutine, kā to pazīst šodien, radās, pateicoties Monreālas Le Roy Jucep šefpavāram Žanam Polam Rojam. Ēdiens restorānā ir pieejams arī šodien.

Poutine tiek pasniegta visā Kanādā un tālu ārpus tās. Tā ir ātrā uzkoda, kas ir ideāli piemērota uzkodai vai vēlai vakara maltītei, pateicoties tā alkoholu absorbējošajām īpašībām. Restorāni un mājas pavāri bezgalīgi izmanto klasisko ēdienu, pievienojot dažādu gaļu, dārzeņus vai pat Boloņas mērci, lai aizstātu brūno mērci.

Poutine ir tik populārs Kanādā, ka tas ir pat McDonald's ēdienkartē. Franču-kanādieši poutine izrunās kā “Put-In” vai “Poo-T-inn”. Abi ir pareizi.

Kā pagatavot poutini?

Foto: pixabay.com

Poutine ir vienkārši pagatavojama mājās, it īpaši, ja ir maz laika.

Frī kartupeļi: frī kartupeļi ir lieliskas poutinas pamatā. Ja nevēlaties gatavot savus kartupeļus, pamatnei lieliski der saldēti frī kartupeļi vai arī frī kartupeļi līdzi ņemšanai.

Mērce: mērce ir būtiska poutine sastāvdaļa, kas nodrošina garšu un šķidrumu. Tradicionāli poutīnei tiek izmantota liellopu gaļas vai vistas mērce, taču labi var izmantot arī veģetāros variantus.

Siers: karstos kartupeļus papildina ar sieru tik daudz, lai pārklātu kartupeļus. Siera biezpiens ir būtisks poutīne tekstūrai. Poutine tradicionāli izmanto siera biezpienu. Šis biezpiens ir cietās vielas, kas atdalās no sūkalām, gatavojot sieru, pirms tās tiek saspiestas blokos. Maiga garša ar gumijas tekstūru, biezpienam ir raksturīga čīkstēšana, kad to iekož.

Var izmantot mocarellu, Čedaras sieru vai izvēlēto svaigo sieru, sagrieztu kumosa lieluma gabaliņos.

Lai pagatavotu poutīni, karsējiet kartupeļus un mērci atsevišķi. Pēc tam uz šķīvja liek kartupeļus. Pārkaisa sieru pāri kartupeļiem un uzslakiet mērci.

Poutine recepte

SASTĀVDAĻAS

3 kg frī kartupeļi

6 ēdamkarotes nesālīta sviesta

1/3 tase miltu

2 glāzes vistas buljona, silta

1 glāze liellopa buljona, silta

sāls un pipari, pēc garšas

300 gr siera biezpiena, istabas temperatūrā

PAGATAVOŠANA

Pagatavojiet kartupeļus un turiet siltus. Kamēr kartupeļi vārās, vidējā katliņā izkausē sviestu. Pievieno miltus, vāra apmēram 2 minūtes. Nepārtraukti putojot iemaisa buljonu. Vāra uz lēnas uguns, kamēr mērce sabiezē, periodiski maisot, apmēram 10-15 minūtes. Pievieno sāli un piparus.

Pasniegšanas traukā ieliek karstos kartupeļus. Virsū izkliedē siera biezpienu. Pārslaka ar pusi mērces, atlikušo mērci atstājot mērcēšanai vai pārpalikumiem.

Dzīvesstils

“Personīgā izaugsme ir mūža ceļojums, taču apņemoties ievērot šo praksi, jūs tikai augsiet un attīstīsieties - gan individuāli, gan kā partneris savam mīļotajam cilvēkam un citiem ģimenes locekļiem, jo jūsu izvēles un ikdiena ietekmē tos cilvēkus, ar kuriem esat saistīti,” raksta blac.media/health.

Svarīgākais