Salātu mērce ar avokado eļļu

© Foto: Depositphotos

Mērces ir klasiska nepieciešamība salātu sajaukšanai. Šajā garšīgajā versijā avokado eļļa kalpo kā veselīga izvēle, jo tai ir viegla garša, un tā ir bagāta ar sirdij veselīgiem mononepiesātinātajiem un polinepiesātinātajiem taukiem.

Uzturā lietojot vairāk avokado eļļu, var pazemināt asinsspiedienu un sliktā holesterīna līmeni. Šī salātu mērce ir garšīga pie klasiskajiem kāpostu salātiem vai zaļumiem, kopā ar nelielu daudzumu zilā siera.

SASTĀVDAĻAS

Foto: pixabay.com

⅓ glāzes balzamiko etiķa

2 tējkarotes graudainās sinepes

2 tējkarotes kļavu vai agaves sīrupa

½ tējkarotes košera sāls

¼ tējkarotes svaigi maltu melno piparu

3 ēdamkarotes avokado eļļas

PAGATAVOŠANA

Traukā samaisa etiķi, sinepes, kļavu sīrupu, sāli un piparus. Izmantojot nelielu slotiņu vai dakšu, lēnām saputo avokado eļļu ar garšvielām, līdz maisījums ir pilnībā emulģēts. Alternatīva - ievietojiet visas sastāvdaļas slēgtā burkā un labi sakratiet tieši pirms pasniegšanas.

Dzīvesstils

Karstā vasaras dienā ledus tēja ir īsts glābiņš – veldzējoša, atsvaidzinoša un arī veselīga! Tā vietā, lai izmantotu cukuru vai mākslīgi saldinatus sīrupus, mājās vari pagatavot dabīgu tējas koncentrātu – sīrupu, ko glabāt burciņā un lietot pēc vajadzības. Un pats labākais – šis dzēriens iztiek bez cukura! Ar recepti dalās “simpleveganblog.com”.