Tostmaizes ar olu salātiem

© Foto: Rojs Puķe

Pipars dalās ar recepti, ko darīt, kad mājās ir palikušas Lieldienu olas vairāk par kāroto.

Zinu, ka bērniem Lieldienās aizraujošāks ir olu sišanas process, nekā ēšanas process. Nepaspēj aci pamirkšķināt, kā tev jau vesels grozs ar sadauzītām olām. Un ar tām svarīgi ātri tikt galā. Piedāvāju pagatavot olu salātus - tie ir ļoti garšīgi ar kraukšķīgām salātu lapām un kraukšķīgu tostmaizi.

Sastāvdaļas:

Foto: Rojs Puķe

6 šķēles “AUZA LABA” maize

8 vārītas olas

2 ēd.k. majonēze

1 ēd.k. Dižonas sinepes

3 ēd.k. krējums

1 tējk. Balzamiko etiķis

salātlapas

zaļumi

sāls, pipari

Pagatavošana:

1.Maizes šķēles uztostē.

2.Olas noloba un sagriež palielos kubiņos.

3.Bļodā sajauc majonēzi, sinepes, krējumu, sasmalcinātus zaļumus, etiķi. Pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Un šajā mērcē iecilā olas.

4.Salātus pasniedzuz tostmaizes ar salātu lapām.

Seko Piparam šeit:

Instagram

Facebook

Dzīvesstils

Zaļajiem zirnīšiem ir ierobežots ēšanas laiks, tāpēc, kad tiem iestājas sezona, ir svarīgi izbaudīt šo gardumu pilnībā. Jaunās pākstis nav nepieciešams mizot – tās var vienkārši sagriezt šķērsām un nedaudz slīpi. Ja esat nolēmis izņemt zirņus, nesteidzieties atbrīvoties no pākstīm – tie ir lieliski piemēroti sagriešanai, tāpat kā jebkuri citi dārzeņi, bagātinot ēdienu ar šķiedrvielām.