Zivju pīrāgs, kas pazīstams arī kā zvejnieku pīrāgs (pildījums ir līdzīgs ganu pīrāgam, jo tajā izmantots kartupeļu biezenis), ir tradicionāls britu ēdiens, kura izcelsme ir Skotijā.

Vienkārša zivju pīrāga recepte, kas ir ātri un viegli pagatavojama. To var pagatavot lielā traukā ideālām ģimenes vakariņām, bet var sadalīt gabaliņos un sasaldēt ātrai maltītei vēlākam laikam.

Foto: Depositphotos

SASTĀVDAĻAS:

1kg kartupeļi, nomizoti un pārgriezti uz pusēm

400 ml piena mērcei un nedaudz biezputrai

25 g sviesta

25 g miltu

1 sīpols, smalki sagriezts

zivju maisījums (menca, lasis, kūpināta pikša) apmēram 320 - 400 g

1 tējkarote Dižonas vai angļu sinepju

25 g lociņi, smalki sagriezti

sauja saldētas kukurūzas

sauja saldētu zaļo zirnīšu

sauja rīvēta Čedaras siera

PAGATAVOŠANA

1 kg nomizotus un uz pusēm pārgrieztus kartupeļus vāra uz lēnas uguns līdz tie ir mīksti. Kārtīgi nokāš un samīca biezputrā kopā ar pienu un sviestu.

Pannā ieliek 25 g sviesta, 25 g miltus un 4 smalki sagrieztus sīpolus un, regulāri maisot, viegli uzkarsē, līdz sviests ir izkusis. Vāra 1-2 minūtes. Pievieno 400 ml piena, vāra 3-4 minūtes, līdz sabiezē un neveidojas kunkuļi.

Noņem no uguns un iemaisa 320 - 400g jauktās zivis, 1 tējkaroti Dižonas vai angļu sinepju, nelielu saišķi smalki sagrieztu loku, sauju kukurūzas un sauju zaļo zirnīšu. Zivs masu ar karoti izkārto siltumizturīgā traukā. Zivij virsū liek kartupeļu biezputru un pārkaisa ar sauju rīvēta Čedaras siera. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 2000 C, liek cepeškrāsnī uz 20-25 minūtēm vai līdz pīrāgs kļūst zeltains un pie malām sāk burbuļot.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv