Brokastu ēdiens - pildītas olas

© Foto: Depositphotos

Pildītas olas var pagatavot un rotāt ļoti daudzveidīgi, bet visām kopīgais – uz pusēm pārgriezta cieti vārīta ola, kur vidus sastāvdaļu kompozīcija, tāpat kā garša katrai, protams, ir citāda.

Pildītas olas ar garnelēm

Foto: pixabay.com

SASTĀVDAĻAS:

garneļu pasta

lobītas garneles

citrons

sāls, pipari

PAGATAVOŠANA:

Olas gareniski pārgriež uz pusēm, dzeltenumus izņem un sajauc ar garneļu pastu (uz sešiem olu dzeltenumiem ņem 100 g jeb 1 kārbiņu pastas). Pēc garšas pievieno sāli, piparus. Ar konditorejas uzgali masu iespiež tukšajās olu pusītēs, virsū liek garneles, citrona šķēlīšu ceturtdaļas. Rotāšanai izmanto melisu vai piparmētru lapiņas.

Pildītas olas ar siļķi

SASTĀVDAĻAS:

siļķu fileja

ābols

pipari

PAGATAVOŠANA:

Olas gareniski pārgriež uz pusēm, uzmanīgi izņem dzeltenumus un, pagriežot uz sāniem, ievieto atpakaļ. Blakus tiem liek siļķes gabaliņus un nelielas, plānas ābola šķēlītes. Pārkaisa ar pipariem.

Pildītas olas ar olīvām un saulē kaltētiem tomātiem

Foto: pixabay.com

SASTĀVDAĻAS:

saulē kaltēti tomāti eļļā

olīvas

krējums

majonēze

sāls, pipari, cukurs

kaltēts timiāns

PAGATAVOŠANA:

Olas gareniski pārgriež uz pusēm, izņem dzeltenumus, sajauc tos ar krējumu un majonēzi (uz 6 olu dzeltenumiem ņem 3 tējkarotes krējuma un 3 tējkarotes majonēzes). Pēc garšas pievieno sāli, cukuru, piparus un ½ tējkaroti timiāna. Masu samaisa un pilda tukšajās olu pusītēs, virsū liek saulē kaltēta tomāta gabaliņus un olīvas. Rotāšanai var izmantot svaiga timiāna zariņus.

Pildītas olas ar pesto, sieru un tomātiem

Foto: pixabay.com

SASTĀVDAĻAS:

ķirštomātiņi

siers

bazilika pesto

pipari

PAGATAVOŠANA:

Las gareniski pārgriež uz pusēm, dzeltenumus izņem, sajauc ar pesto (uz 6 olu dzeltenumiem ņem 2 tējkarotes pesto). Masu ar tējkaroti pilda olu pusītēs, virsū liek ķirštomātiņu pusītes, siera stienīšus, pārkaisa ar pipariem, rotā ar pētersīļu lapiņām.

Dzīvesstils

Kas tu biji iepriekšējā dzīvē? Kleopatra, princis vai viņa zirgs? Vai vispār ir kāda veida “iepriekšējā dzīve”, vai arī tā ir ilūzija? Kas ir regresijas terapija un kad to lieto? Regresijas terapija ir tikai viens no instrumentiem ārsta hipnologa rokās.

Svarīgākais