Kartupeļu biezputras salāti - krēmīgi, pikanti, ar zaļā sīpola gabaliņiem, cieti vārītām olām un seleriju — ideāls savienojums.
Neaizmirstiet pievienot ābolu etiķi. Ābolu etiķim ir divejāda loma kartupeļu salātos, jo tas piešķir kartupeļiem nelielu piegaršu un arī pasargā tos no izžūšanas.
SASTĀVDAĻAS
2 kg kartupeļu
2 ēdamkarotes ābolu etiķa
1 1/3 glāze majonēzes
3 ēdk. dzeltenās sinepes (var aizstāt ar Dižonas)
1/4 tējk. saldās paprikas, kā arī vēl garnējumam
1 tējk. košera sāls
1/4 tējk. svaigi malti pipari
3 selerijas kāti, smalki sagriezti
9 vidēji saldi marinēti gurķi, smalki sagriezti
5 zaļie sīpoli, smalki sagriezti, ieskaitot zaļos kātus
4 cieti vārītas olas, sasmalcinātas
5 gabaliņi kraukšķīga bekona, sagriezti vai vairāk, ja patīk
PAGATAVOŠANA