Kartupeļu biezputras salāti vakariņām

© Foto: pixabay.com

Kartupeļu biezputras salāti - krēmīgi, pikanti, ar zaļā sīpola gabaliņiem, cieti vārītām olām un seleriju — ideāls savienojums.

Neaizmirstiet pievienot ābolu etiķi. Ābolu etiķim ir divejāda loma kartupeļu salātos, jo tas piešķir kartupeļiem nelielu piegaršu un arī pasargā tos no izžūšanas.

SASTĀVDAĻAS

2 kg kartupeļu

2 ēdamkarotes ābolu etiķa

1 1/3 glāze majonēzes

3 ēdk. dzeltenās sinepes (var aizstāt ar Dižonas)

1/4 tējk. saldās paprikas, kā arī vēl garnējumam

1 tējk. košera sāls

1/4 tējk. svaigi malti pipari

3 selerijas kāti, smalki sagriezti

9 vidēji saldi marinēti gurķi, smalki sagriezti

5 zaļie sīpoli, smalki sagriezti, ieskaitot zaļos kātus

4 cieti vārītas olas, sasmalcinātas

5 gabaliņi kraukšķīga bekona, sagriezti vai vairāk, ja patīk

PAGATAVOŠANA

  • Kartupeļus nomizojiet, sagrieziet nelielos kubiņos un vāriet kartupeļus, līdz tie ir mīksti.
  • Nosusiniet kartupeļus un aplaistiet tos ar ābolu etiķi; ļauj atdzist.
  • Lielā bļodā sasmalcina vai saputo kartupeļus, izmantojot kartupeļu stampu vai rokas mikseri.
  • Pievienojiet bļodā majonēzi, sinepes un garšvielas un samaisiet.
  • Pēc tam pievienojiet marinētus gurķus, 3 cieti vārītas olas, seleriju, bekonu un zaļos sīpolus un viegli samaisiet, līdz tie ir sajaukti. Alternatīvi, ja nevēlaties, lai bekons izmirktu, kā tas dažreiz notiek, apkaisa to virsū kā garnējumu.
  • Pārliek servēšanas bļodā un dekorē ar atlikušajām sakapātajām olām un uzkaisa papriku.
  • Pirms pasniegšanas atdzesējiet vismaz 2 stundas. Varat to pagatavot pat dienu pirms laika un uzglabāt ledusskapī.

Dzīvesstils

Izbaudiet šo kāpostu brālēnu neapstrādātu vai pagatavotu dažādos ēdienos. Kolrābji var izskatīties kā sakņu dārzenis, bet patiesībā tas ir saistīts ar kāpostiem, ar kāpostu smaržu un brokoļu stublāju garšu. Tas padara to par lielisku alternatīvu kāpostiem vai rāceņiem.

Svarīgākais