Izdevumi, kas nemanot iztukšo maciņu

© Foto: depositphotos.com

Noteikti kaut reizi esat saskāries ar problēmu, kad pat ar rūpīgu budžeta kontroli un pastāvīgiem ienākumiem nauda, ​​šķiet, lēnām pazūd no maka.

Šīs dīvainības iemesls ir mūsu pašu rīcība, kas rada papildu izdevumus.

Abonementi

Foto: pixabay.com

No pirmā acu uzmetiena šķiet, ka daži euro mēnesī par jebkura pakalpojuma abonēšanu (mobilā operatora papildu funkcijas, podkāsti utt.) nespēlē lielu lomu. Taču, ja parēķina, cik naudas sakrājas sešos mēnešos vai gadā, tad pēkšņi sanāk diezgan pieklājīgs skaitlis.

Un tas neskatoties uz to, ka viena pakalpojuma minimālās izmaksas mēnesī var būt no 2 līdz 3 euro un vairāk, bet ir vairāki abonementi.

Maksājumu apmaksa, neizmantojot bankas piedāvājumus

Ja neizmantojat iespēju izdevīgi ietaupīt uz dažām lietām, tad jau neracionāli tērējat savu budžetu. Šāds piemērs ir atteikšanās no iespējas slēgt ikmēneša maksājumus, ņemot vērā bankas piedāvājumus.

Pastāvīgi lietojamu preču iegāde nelielos daudzumos

Foto: pixabay.com

Mēs nerunājam par pārtiku, kas mēdz ātri bojāties, bet gan par sadzīves priekšmetiem vai uzglabājamiem produktiem. Piemēram, ja pastāvīgi pērk standarta mazgāšanas līdzekli, padomājiet, vai izdevīgāk būtu uzreiz iegādāties piecu litru tilpumu, kas noteikti būs pievilcīgāks cenas ziņā. Līdzīgi jāpieiet kafijas pupiņu iegādei, ja ģimenē ir šī dzēriena mīļotāji.

Var ietaupīt daudz naudas, ja iegādājaties lielu apjomu, nevis pērk pieticīgus iepakojumus, par kuriem būs jāmaksā ievērojama piemaksa.

Iepirkšanās veikalos

Iepirkšanās lielveikalos ir ērta, kā likums, tikai no teritoriālā viedokļa, kad nav laika vai vēlēšanās doties uz lielveikalu, kas atrodas daudz tālāk. Tomēr, ja vēlaties samazināt nepamanītos izdevumus, kas skar budžetu, loģiskāk ir izvēlēties otro iespēju. Mazajos veikaliņos pie mājām vienmēr ir neliels apgrozījums, tāpēc tur jebkurai precei cenas ir “uzpūstas”. Tieši tāpēc preču iegāde pie mājām var ievērojami iztukšot maku, pat ja pirmajā mirklī tas nav pamanāms.

Budžeta pozīciju izvēle

Foto: pixabay.com

Tā kā “skopais maksā divreiz”, lēmums iegādāties lētākās preces bieži vien mums sagādā vairāk galvassāpes nekā ieguvumu. Zemas kvalitātes preces ātrāk nolietojas, saplīst, zaudē savu izskatu un sāk kļūt mitras, ja, piemēram runājam par budžeta apaviem.

Izvēle, kas balstīta tikai uz cenu, liek pirkt atkārtoti vai jau parūpēties par savu veselību (ja iegādājaties lētus zābakus vai zābakus, kad ārā ir peļķes, sniegs, putenis). Līdz ar to secinājums: kvalitatīvu un attiecīgi dārgāku lietu iegāde nav greznība vai iegriba, bet gan izskatās pēc ekonomiskāka un saprātīgāka lēmuma.

No pirmā acu uzmetiena šādi skaitļi šķiet niecīgi, taču, veicot detalizētu uzskaiti, pēkšņi atklājas, ka nauda plūst tieši tajā virzienā, ko varētu izmantot efektīvāk (sākt veidot finanšu drošības spilvenu).

Foto: pixabay.com

Ja domājat par to, kāpēc katru reizi nevarat tikt līdz nākamajai algai un vēlaties atrast problēmas patiesos iemeslus, ziniet, ka runa nav par zemiem ienākumiem, bet gan ar kļūdainu budžeta plānošanu. Izslēdziet no dzīves vismaz dažus no šiem ieradumiem, un redzēsiet rezultātu.