Veiksmīgi cilvēki šīs lietas no rīta nekad nedara

© Foto: pixabay.com

Cilvēki, kuri pamostas agri, mēdz būt laimīgāki un finansiāli veiksmīgāki. Ir četras lietas, ko veiksmīgi cilvēki nekad nedara no rītiem. Vai esat kādreiz domājuši, kas atšķir veiksmīgus cilvēkus no citiem?

Viņiem bieži ir kopīgas rakstura iezīmes vai ieradumi. Tas jo īpaši attiecas uz ikdienu. Protams, nav viena “pareiza” dienas grafika, kas ļautu ikvienam kļūt veiksmīgam, tomēr, saskaņā ar izdevumā HackSpirit rakstīto, veiksmīgi cilvēki nekad no rīta nedara četras lietas.

1. Viņi neatliek modinātāju

Foto: pixabay.com

Vai zini, kas neeksistē veiksmīgu cilvēku rīta rutīnā? Modinātāja atlikšanas pogas. Sadrumstalots miegs izjauc dabisko miega ciklu. Tā rezultātā rodas miega inerce, kas ir dusmīga un dezorientēta sajūta, ko varat pamanīt pēc pamošanās no dziļa miega.

Turklāt, ja to dara regulāri, tas var izraisīt nogurumu, samazinātu produktivitāti un paaugstinātu veselības problēmu risku. Būtībā, nospiežot modinātāja atlikšanas pogu, miegs tiek traucēts, un jūs sākat savu dienu ar apjukumu un letarģiju.

2. Viņi neguļ līdz vēlam vakaram

Foto: pixabay.com

The Independent raksta, ka tādi veiksmīgi cilvēki kā Mišela Obama un Tims Kuks savas dienas sāk pirms 5:00, krietni pirms ASV vidējā pamošanās laika 7:30. Un tas nav nejauši. Cilvēki, kuri agri pamostas, mēdz būt laimīgāki un finansiāli veiksmīgāki.

Tas nav tikai par agrāku pamošanos, bet arī par disciplinēta miega grafika izveidi, kas palielina produktivitāti un optimizē kognitīvās funkcijas visas dienas garumā. Agrā pamošanās uzlabo vispārējo miega kvalitāti, veicina labāku koncentrēšanos un, pats galvenais, dod mums vairāk laika, lai paveiktu lietas.

3. Viņi ņem vērā rīta vingrošanas priekšrocības

Foto: pixabay.com

Rīta treniņi ir ne tikai veids, kā uzturēt sevi formā, tie palīdz garīgi sagatavoties dienai. Pētījums, kas publicēts British Journal of Sports Medicine, saista regulāras fiziskās aktivitātes ar kognitīvo funkciju, piemēram, atmiņas, koncentrēšanās un plānošanas, uzlabojumiem. Šīs lietas ir ļoti svarīgas tiem, kas vēlas maksimāli palielināt savu produktivitāti visas dienas garumā.

Rīta vingrinājumi palielina enerģijas līmeni, palielinot asins un skābekļa plūsmu visā ķermenī.

Šķiet, ka veiksmīgi cilvēki to labi zina. Piemēram, Anna Vintūra, pasaulslavenā žurnāla Vogue galvenā redaktore, no rītiem bieži spēlē tenisu.

4. Viņi neļauj sīkumiem aizņemt rīta laiku

Foto: Depositphotos

Droši vien labi zināt, cik viegli no rītiem aizrauties ar sīkumiem. Mēs pamostamies, pārbaudām dažus e-pastus un, pirms mēs to pamanām, esam iegrimuši sociālo mediju ritināšanā vai darba lietās, pirms pat ieejam dušā. Tomēr, ja vēlas sasniegt lielus mērķus, ir svarīgi sākt rītu pēc sava, nevis viedtālruņa grafika.

Psihologs Džejs Rejs piebilst, ka "pārbaudot tālruni tūlīt pēc pamošanās, jūs sagatavojat savas smadzenes uzmanības novēršanai."

Kad mēs pamostamies, mūsu smadzenēm ir vajadzīgs zināms laiks, lai sagatavotos informācijas apstrādei, un, iegremdējoties e-pastos vai ziņu virsrakstos, mēs liekam ķermenim izlaist dažus svarīgus pamošanās soļus.

Tāpēc ieviesiet to par noteikumu: nezvaniet, kamēr neesat pabeidzis rīta rutīnu. Šī pieeja ne tikai pasargās no rīta digitālā virpuļa, bet arī saglabās vislabākās produktīvās stundas. Tā vietā, lai būtu skaļa informācijas gūzma, iegūstat iespēju izbaudīt klusu laiku pārdomām, vingrošanai vai mierīgi plānot savus dienas mērķus.

Kā kļūt veiksmīgam: lietas, no kurām jāatsakās

Veiksmīgi cilvēki nekad nepieķeras bailēm no neveiksmes, kas daudziem kļūst par šķērsli. Turklāt veiksmīgi cilvēki nav piesaistīti pagātnei un materiālajai bagātībai. Viņi ir atteikušies arī no pilnības, jo tā ir mirāža, ko veicina sabiedrības cerības, kas var kaitēt labklājībai.