7 ieradumi, kas padara nabadzīgu

© Foto: pixabay.com

Finanšu pratība ir ļoti svarīga, lai sasniegtu ekonomisko stabilitāti un nenonāktu nabadzībā. Tomēr daudzi cilvēki cīnās ar destruktīvu uzvedību, kas noved pie sliktiem ieradumiem saistībā ar naudu, kas var radīt finansiālas grūtības, raksta newtraderu.com.

Finansists Stīvs Bērnss aprakstījis septiņas ikdienas uzvedības, kas ir tieši saistītas ar sliktiem naudas ieradumiem.

Slikts sapnis. Lai pelnītu naudu, ir nepieciešams labs miegs. Miega trūkums ir saistīts ar aptaukošanos un svara pieaugumu, kas var izraisīt veselības problēmas un palielinātas medicīniskās izmaksas, kas iztērē finanšu resursus. Miega trūkums pasliktina veselīgus ieradumus un lēmumu pieņemšanu. Pastāvīga miega trūkuma apstākļos ir grūti iegūt izglītību un izveidot veiksmīgu karjeru.

Foto: pixabay.com

Neveselīga ēšana. Piemēram, bieža naudas tērēšana ātrajām uzkodām, kas var negatīvi ietekmēt veselību un izraisīt ar aptaukošanos saistītas slimības. Tas palielina veselības aprūpes izmaksas un samazina produktivitāti, saglabājot nabadzības apburto loku.

Atkarība no tabakas un psihoaktīvām vielām. Cigarešu vai citu atkarību izraisošu vielu pirkšana ir dārgs ieradums. Tabakas atkarība, īpaši sākot no agrīna vecuma, var izraisīt mutes vēzi un citas veselības problēmas, kas prasa dārgu ārstēšanu un samazina potenciālos ienākumus. Narkotiku atkarība ir arī galvenais bezpajumtniecības un nabadzības cēlonis.

Finanšu pratības trūkums. Nespēja pārvaldīt savas finanses ir slikts ieradums. Zināšanu trūkums par budžeta plānošanu, ietaupīšanu un investīcijām var novest pie sliktiem finanšu lēmumiem. Finanšu stabilitāte ir aizsargājošs faktors ģimenēm, un bez finanšu izglītības cilvēkiem ir grūti efektīvi pārvaldīt savu naudu.

Foto: pixabay.com

Piekļuves trūkums pie banku pakalpojumiem. Bankām ir izšķiroša nozīme, lai veicinātu finansiālo iekļaušanu un veicinātu ietaupījumus starp cilvēkiem ar zemiem ienākumiem. Bez piekļuves šiem pakalpojumiem cilvēkiem ir mazāka iespēja ietaupīt.

Ekonomiskā atkarība no valsts pabalstiem. Šī atkarība no valdības var saglabāt nabadzību, neļaujot cilvēkiem attīstīt prasmes un gūt ienākumus.

Foto: pixabay.com

Kaitīgi ieradumi. Hroniskas veselības problēmas var izraisīt neierašanos darbā, medicīniskos izdevumus un nabadzības apburto loku. Izmaksu dēļ arī slikti veselības paradumi var būtiski ietekmēt personas finansiālo stabilitāti.

Kāda ir japāņu naudas taupīšanas māksla, lasiet šeit.

Dzīvesstils

Daudzi pieredzējuši autobraucēji domā par to, kā izvairīties no aizmigšanas braukšanas laikā, īpaši liela noguruma brīžos, garos braucienos vai nakts ceļojumos. Tengri Auto piedāvā vairākus noderīgus padomus, kā izvairīties no aizmigšanas braukšanas laikā.

Svarīgākais