Zamšāda jeb rudens modes tendence nr. 1

© Foto: publicitātes

Ir daži audumi, kas rudenī vienmēr būs aktuāli, piemēram, adījumi, gludāda un klasisks džinsa audums. Un nenoliedzams ir fakts, ka šoruden modes skatēs un ielu modē īpaši triumfē ādas apģērbs. Gan parastā, gan vegānā āda. Un ar skaļām gavilēm ir atgriezusies arī zamšāda.

Šis materiāls ir maigāks par klasisko ādas apģērbu, taču joprojām tikpat viegli kopjams. No mežonīgo rietumu un boho zamšādas jakām līdz mīkstai zamšādas somai, zamšāda ir šā rudens tendence nr. 1.

Foto: publicitātes

Varbūt tā ir klusā luksusa tendence, kas 2024.gada rudenī joprojām ir aktuāla. Varbūt tā ir pretestība mikrotendencēm un ātrajai modei. Vai varbūt tā ir vēlme pēc pārlaicīgiem apģērbiem, kas nekad īsti neizies no modes. Jebkurā gadījumā šā gada rudens modes tendence ņem klasiskās rudens tērpu idejas un piešķir tām būtisku uzlabojumu.

Izvēlieties piegrieztu zamšādas uzvalku, klasiskām biksēm, gariem zābakiem zemes krāsās, piemēram, piesātinātā šokolādes brūnā vai aktuālajā olīvzaļā krāsā, lielu somu, un nostalģisks rudens stils gatavs.

No mēteļiem līdz aksesuāriem - zamšāda viennozīmīgi atgriežas kā sezonas audums. Ar savu maigo tekstūru un mierīgajiem toņiem zamšāda rada bagātības un siltuma sajūtu, kas lieliski papildina mājīgo izskatu. Tā daudzpusība ir padarījusi to par iecienītu modes tendenci sievietēm.

Šosezon zamšāda iekļāvusies ikdienas izskatā. Šo luksusa materiālu ir viegli valkāt modernā un pieejamā veidā. Ritiniet «Instagram» vai «Tik Tok» un redzēsiet zamšādas jakas, kas apvienotas ar džinsa audumu un kupliem adījumiem vai zamšādas somām, kas piešķir tekstūru šiem vienkāršajiem un neformālākajiem tērpiem.

Runa nav tikai par ierastiem elementiem: zamšādas aksesuāriem vai mēteļiem. Aizraujošākais zamšādas atdzimšanas aspekts ir ne tikai tās nenoliedzamais klāsts, bet arī veids, kā katrs interpretē šo krāšņo audumu.

No izteiksmīgiem zamšādas svārkiem līdz kokteiļkleitām - zamšāda ir sezonas modernāko drēbju pamatelements. Neatkarīgi no tā, vai sliecaties uz mierīgu boho noskaņu vai izvēlaties izsmalcinātu pilsētas izskatu, zamšāda bez piepūles uzlabo jebkuru apģērbu, pievienojot perfektu greznumu un modernumu.

Zamšādas jaka

Foto: publicitātes

2024.gada rudens/ziemas modes trendos un 2025. gada pavasara kolekcijās zamšādas jakas piedzīvo strauju uzplaukumu. Sākot ar «Miu Miu» grezno versiju un beidzot ar «Gucci» zamšādas apmetņiem, «Coach» lielgabarīta šūderēm un «Ralph Lauren» iešūtām zamšādas žaketēm ar rāvējslēdzēju. Jau pērnajā sezonā zamšādai bija vairākas versijas.

«Bottega Veneta» un «Jacquemus» piešķīra šim modelim mūsdienīgu atjauninājumu ar negaidītām krāsu kontrastu kombinācijām un pārspīlētām proporcijām, savukārt «Isabel Marant» zamšādas jakas ar boho stila bārkstīm.

Ieguldiet elegantā zamšādas mēteļa iegādei

Foto: publicitātes

Brūns zamšādas mētelis šoruden būs aktuālākais ielas apģērbs. Šādu mēteli var apvienot ar pieskaņotiem mini vai zīmuļsvārkiem un T kreklu baltā krāsā vai vēsākā dienā ar bruņurupuča kakla džemperi (sauktu par bītleni), neitrāliem snīkeriem vai jātnieka stila zābakiem, masīvām elegantām rotaslietām. Tas būs izsmalcināts, seksīgs apģērba ansamblis.

Foto: publicitātes

Zamša mētelis nav tikai sildošs, bet tas ir arī lielisks bāzes apģērbs, ar ko ikdienā var «paspēlēties». Jo atšķirībā no ādas, tas ir matēts. Šī zamšādas īpašība ir viena no ilglaicības stūrakmeņiem.

Svārki

Foto: publicitātes

Mini, pusgari vai gari zamšādas svārki ir sezonas «must have». Ja tos kombinē ar platu kašmira džemperi vai smalka zīda blūzi, koptēls ir vizuāli spēcīgs. Zīds pret ādu vai smalks adījums rada maiguma, sievišķības un reizē siltu iespaidu.

Zamšādas svārki vienmēr būs saprātīgs ieguldījums neatkarīgi no tā, vai meklējat šīs sezonas «Prada» vai «Miu Miu» mini svārkus, vai arī izvēlaties garākus garumus no «Arket» vai «H&M»

Kleita

Foto: publicitātes

Pieņemu, ka kleita no šā materiāla daudzām ir pārsteigums. Tomēr šis sievišķīgais apģērbs šosezon ir interpretēts visvairāk. Un neizpaliek arī zamšādas kleitas. Pat vakarkleitas. Cik tas būs noturīgi, nav zināms. Bet, ja ir vēlme izskatīties iespaidīgi un pārsteigt citus, tērpties zamšadas kleitā būs kā trāpījums desmitniekā.

Kostīms

Foto: publicitātes

Šogad gan bikšu, gan svārku kostīmi no viena materiāla ir jau ierasta modes diktēta tendence. Vēsajam laikam iestājoties, šie likumi pāriet arī pie žamsādas.

Labākā lieta par zamšādu? Ar gadiem tā kļūst labāka, veidojot unikālu patīnu, kas nozīmē, ka vintage veikali un tālāk pārdošanas vietnes ir pārpildītas ar dārgumiem.

Apavi

Foto: publicitātes

Zamšāda ir izgatavota no ādas mīkstās puses, salīdzinot ar ārējo pusi, ko izmanto ādai. Tāpēc apavi būs mazāk izturīgi pret mitrumu. Tomēr tas nenozīmē, ka tie neder mitrajiem rudens laika apstākļiem.

Foto: publicitātes

Šosezon apavi no zamša ir būtiski apsteiguši gludādas apavus. Sākot no ielas sporta apaviem līdz garajiem zābakiem, zamša apavi ir rudens 2024 top nr. 1.

Soma

Foto: publicitātes

Zamšādas somas, kas atkal un atkal parādās uz skatuves, tik drīz nepazudīs no modes telpas. Dominējošās krāsas - lazdu riekstu, bēša, melna un kastaņu - ir mūžīgas un piešķir vienkāršu un elegantu izskatu un ir viegli kombinēt ar apģērbu.

Zamšādas soma ir bezsezonas detaļa, kas vienlīdz labi savienojama ar ziemas tērpu, kā arī ar vasaras sandalēm. Somas ir aktuālas visās formās un izmēros, sākot ar strukturētu siluetu un beidzot ar slaidu, mierīgu stilu no lielizmēra līdz mini versijai.

Kopšana un uzturēšana

Foto: publicitātes

Regulāri notīriet zamšādas apģērbu un apavus ar zamšādas suku, lai tie izskatītos svaigi. Nelielus zamšādas priekšmetus glabājiet putekļu maisiņos, mēteļus, kleitas un kostīmus uzglabājiet slēgtos auduma maisos. Savukārt apavos sabāziet salvešu papīru, lai saglabātos to forma.

Dzīvesstils

“Man mājās nav svaru stieņa vai skrejceliņa, tāpēc es nesportoju.” Sertificēta fizioterapeite Madara Sirmace ir saskārusies ar šo problēmsituāciju pietiekami daudz, lai saprastu, ka tās ir tikai atrunas.