Nedaudz darba un vienkārši noteikumi, lai izskatītos stilīgi

© Foto: publicitātes

Labākais kompliments ir tāds, kad satiekot draugus vai kolēģus, saņemat uzslavas par to, cik šodien esat skaista. Jo komplimenti par mūs izskatu uzlabo attiecības, veicina komunikāciju, motivē un vairo pašapziņu.

Domāju, ka ik viens piekritīs, ka, izejot no mājas, pārskrienam ar skatienu savam atspulgam spogulī.

Foto: publicitātes

Dizaineru vai modernu garderobi var nopirkt, bet stilu un «šiku», kas ļauj uzvilkt parastu džemperi uz balta T krekla un izskatīties pasakaini, nevar. Iespējams, ka daudzi teiks, ka nav ideālu. Kādai nepatīk savs gurnu apkārtmērs, citam - kājas. Vēl cita piebildīs, ka viduklis nav kā lapsenei un ka apģērbs labi izskatās tikai modelēm. Tendences nāk un iet, tās mainās katru sezonu. Arī krāsas un formas. Tāpēc svarīgi ir atrast vai izkopt stilu, ļaujot modes tendencēm būt klātesošām nevis dominējošām garderobē.

Vienkāršības ģērbšanās ābece

Foto: publicitātes

Stils, kas izskatās inteliģents, piezemēts un ilgtspējīgs, prasa vien nelielu iedziļināšanos detaļās. Turklāt tam nav jābūt dārgam, jo bieži vien tas nozīmē prasmi spēlēties ar jau esošajām drēbēm un aksesuāriem, nevis iegādāties jaunas. Šobrīd tas nozīmē džemperi pārvilkt pāri pleciem, nevis sasiet ap jostasvietu, krekla piedurknes atlocītas, nevis aizlocītas līdz elkonim. Ir svarīgi zināt, kad džemperi jāaizsien un kad jāatstāj vaļīgi, cik daudz krekla pogu jāatpogā.

Foto: publicitātes

Neviens no šiem aspektiem neizklausās pēc «raķešu zinātnes». Taču bez piepūles veidots stils, tāpat kā dabīgs grims, prasa tikai nedaudz pacietības.

Foto: publicitātes

Pirmais noteikums, kā izskatīties izcili bez piepūles, ir vienkāršība, kas atšķiras no minimālisma. Piemēram, izvēlieties apģērba krāsas. Minimālisms, piemēram, var būt monohrons - tikai melns vai balts. Vienkāršība stilā varētu būt džinsi vai taisnas bikses, pelēks T-krekls un tumša žakete vai rūtains krekls.

Foto: publicitātes

Otrais noteikums ir izvēlēties neuzkrītošu, nevis izteiksmīgu apģērbu. Tam piemērot aksesuārus, piemēram, zīda lenti, medaļjonu vai saulesbrilles. Trešais noteikums ir pievienot personisku pieskārienu. Tāpēc izvēlieties savu mīļāko kaklarotu vai neuzkrītošus spieķveida auskarus, nevis šīs nedēļas «must-have».

«Sprezzatura» jeb vienkāršība itāļu gaumē

Foto: publicitātes

«Sprezzatura» ir itāļu valodas vārds, kas nozīmē gara vieglumu. Citiem vārdiem sakot, vieglprātību. Pirmo reizi tas parādās 16. gadsimta Baldassare Castiglione etiķetes rokasgrāmatā, kas bija domāta iebraucējiem karaļa galmā, lai aprakstītu to, uz ko jātiecas - kā būt asprātīgam un lieliskam sabiedrībā veidā, kas šķiet bez viltus un dabisks. Šodien šo vārdu bieži lieto tērpu kontekstā.

«Sprezzatura» ir vienkāršība un vieglprātība vienlaikus. Tas atbilst tam stila līmenim, ko ceram sasniegt, izvēloties vienkāršu apģērbu, un ko varētu raksturotu kā nepiespiestu izsmalcinātību - ne noslīpētu, bet arī ne garlaicīgu.

«Sprezzatura» ir māksla izskatīties lieliski, bet bez liekas piepūles. Tā ir nepilnību apzināšanās, piemēram, lina krekls, kas ir nedaudz ieņurcīts, bet, ieliekot to biksēs, koptēls rada vieglprātību un reizē izsmalcinātību. Tā ir līdzīga franču valodā izplatītajai frāzei «je ne sais quoi» (aptuvenā nozīme ir «izskatīties šiki jeb smalki bez piepūles»). «Sprezzatura» ir spēja pievienot savam izskatam «kļūdu», kas apģērbā ir nevis tāpēc, ka mēs nezinātu noteikumus, bet gan tāpēc, ka mums patīk izskatīties bezrūpīgi.

Kas ir slepenā pidžama?

Foto: publicitātes

Zelta likums vienkāršībā - nekad nepieļaujiet, ka kaut kas nenotiek dabiski kā elpošana, citādi viss efekts tiks sabojāts.

Vai vēlaties uzzināt noslēpumu? Pastāv slepena formula, kā ģērbties, kas liks visiem domāt, ka esat ļoti centusies, ka esat piepūlējusies, ka esat labākajā formā un moža. To sauc par slepenās pidžamas konceptu.

Foto: publicitātes

Slepenās pidžamas ideja ir valkāt apģērbu, kas izskatās glīti un eleganti, bet ir tikpat ērts kā pidžama. Tas nav sporta tērps vai ielas treniņtērps, ko tik ļoti iecienījuši ir pusaudži.

Foto: publicitātes

Slepeno pidžamu slepenā esence ir elastīga jostas vieta, kas nedaudz akcentē vidukļa līniju. To nevar pārlieku uzsvērt - ir jāpretojas impulsam iebāzt apģērbu biksēs līdz galam.

Foto: publicitātes

Siluetam šeit ir izšķiroša nozīme. Jūs vēlaties eleganci no ārpuses, bet komfortu no iekšpuses. Lai vienādojuma slepenā daļa darbotos, tērpam ir jāizskatās elegantam un nedaudz vieglprātīgam. Garš, maisveida krekls virs elastīgām vai savelkamām biksēm neizskatās pēc slepenas pidžamas, tas vienkārši izskatās pēc pidžamas.

Nesaprotiet nepareizi, tradicionālajai pidžamai var būt ļoti elegants izskats. Zīda pidžama ar kurpēm uz papēžiem un lieliskiem auskariem ir mūsdienīga kokteiļu ballīšu klasika. Taču prasīs daudz lielākas pūles.

Foto: publicitātes

Nevēlaties taču, lai cilvēki, skatoties uz jums, domātu, ka esat ģērbusies pidžamā. To var izmainīt, mainot vismaz vienu elementu: bikšu vietā tie varētu būt ērti svārki vai augšējā daļā varētu būt veste ar zīda blūzi, nevis plats krekls ar pogām. Ilūzija mēdz darboties vislabāk, ja augšdaļa nav pārāk gara - būs vieglāk apmānīt, ja apģērba augšdaļa tikai nedaudz nosedz jostasvietu, nekā tad, ja tā karājas līdz augšstilba augšdaļai.

Foto: publicitātes

Daudzām no mums piemīt instinkts kreklu sabāzt biksēs, kas, iespējams, saglabājies vēl no bērnības. Ar slepeno pidžamu tas sabojās ilūziju. Esiet pārliecinātas, ka abas apģērba daļas ir brīvi plīvojošas, tādējādi līnija būs gludāka. Kad augšējā un apakšējā daļa kustēties neatkarīgi, būs ērtāk.

Foto: publicitātes

Ja ir brīvi krītošas bikses vai svārki ar elastīgu jostasvietu, jau esat pusceļā. Tad izvelciet tās no skapja, pēc tam pārbaudiet, vai no virsdrēbēm nav kaut kas tāds, ko varētu izmantot kā saderīgu komplektu - veste tādā pašā krāsā, vienkāršs tērps vai kardigāns, ko var valkāt aizpogātu kā džemperi. Viens un divi, slepena pidžama gatava.

Sezonas populārākais aksesuārs - josta

Foto: publicitātes

Šajā sezonā viss balstās uz pārbaudītām vērtībām. Minimālisms ar pavērsienu - klusā greznība ar savdabību. Tā vietā, lai no jauna izgudrotu riteni, dizaineri izmanto to, kas bija veiksmīgs iepriekšējās sezonās, veicot dažus pieticīgus pielāgojumus. Un visā šajā karuselī īpašu vietu ieņem josta, kas šogad pat «oversize» žaketēm ir neatņemama sastāvdaļa.

Nav pārspīlēti teikts, ka, pateicoties nu jau ikoniskajai «Gucci GG» jostai, ko 2015. gadā pasaulei deva toreizējais vadošais dizainers Alessandro Mišele, jostas ir kļuvušas par vienu no visizplatītākajiem aksesuāriem pēdējā desmitgadē.

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais