Krāsu salikumi apģērbā, kas piestāv vasarai

© Publicitātes foto

Ģērbšanās ir mūsu ikdienas pamatvajadzība. Pamatfunkciju piramīdas viens no trim vaļiem. Apģērbs silda vai pretēji pasargā no saules, tomēr tam ir jāizskatās atbilstoši izvirzītajām prasībām.

Pēc pandēmijas perioda vairums no mums izmisīgi gribējās pucēties. Un to labi var nolasīt, atskatoties uz augstās modes skatēm. Šiks bija visur. Bet kā jau ar jebkuru desertu, arī ar pārmērīgu pucēšanos, sabiedrībai apnīk.

Protams, pastāv individuālais stils, kur kādai 11 centimetru stiletto ir ikdiena vai pretēji, kur sauklis ir “ komforts pāri visam”. Tomēr mans mērķis šajā rakstā nav iztirzāt katras ģērbšanās nianses un peripetijas. Kāpēc es to saku? Noklausījos podkāstu, kur modes pētnieks uzsvēra faktu, ka sabiedrība ģērbjas tik vienveidīgi un ka, pateicoties Z paaudzei, visur tik populārajam “old money” stilam, viņš burtiski redzot klonētus cilvēkus.

Klusās greznības diskrētais šarms

Publicitātes foto

Tāpēc piedāvāju uzmanībai krāsu salikumus apģērbā, kas klusai greznībai ļaus iemirdzēties ar citu akcentu, un, iespējams, palīdzēs izurbties cauri piedāvājuma klāstam.

Kreklu un bikšu tērpi varbūt neizklausās revolucionāri vai jauni, taču esmu novērojusi, ka šo vienkāršo kombināciju modes cilvēki tagad valkā biežāk nekā jebkad agrāk - vai nu pilsētā, lai veiktu dažādus darījumus, vai lai brīvdienās dotos pastaigā pa pilsētu. Šie krekli ir brīva piegriezuma, bieži vien tie ir atkailināti vai atlocīti, un bikses ir brīvi piegrieztas, veidojot ansambli, kas izskatās stilīgs, grezns, bet neuzkrītošs, dārgs, bet viegls.

Esmu apkopojusi sešus krekla un bikšu komplektus, kas lieliski parāda, cik labi var izskatīties, un vienlaikus tas ir neticami vienkārši.

Klasiski zilais un bēšais

Publicitātes foto

Kā pirmo krāsu salikumu piedāvāju zilu kreklu un bēšas lina bikses.

Publicitātes foto

Krekls no COS (69 eiro) un bikses no H&M (20 euro) vasaras kolekcijas.

Publicitātes foto

Zils labi izskatās strīpās un bēšo toni var nomainīt ar šovasar populāro sviesta dzelteno. Krekls Arket (69 euro), bikses COS (89 eiro).

Balts un džinss

Publicitātes foto

Kombinācija, kas iztur laika kritiku. Svarīgas ir pareizās proporcijas - klasiski vai plati džinsi un plats krekls.

Publicitātes foto

Balts krekls COS (79 euro) un klasiski džinsi Zara (49 euro).

Zils un melns

Publicitātes foto

Vēsākai dienai labi izskatīsies melnas bikses, sākot no kokvilnas beidzot ar džinsu.

Publicitātes foto

Gaiši zils krekls H&M (28 euro) un melnas linu bikses Arket (59 eiro).

Zils (kobalts) un pelēks

Publicitātes foto

Šo krāsu salikumu kopš 1962.gada sauc par cildeno, par to jāpateicas Marka Rotko slavenajai gleznai “Blue and Grey”. Arī 2024.gada pavasara modes skates šīm krāsām ierādījušas īpašu vietu.

Pelēks ir daudzpusīgs un neitrāls tonis, kas samazina kobalta zilā intensitāti, vienlaikus nodrošinot modernu un stilīgu kombināciju. Tāpēc, ja izvēlaties šo karalisko toni (šeit lasīt burtiski), jo šā zilā toņa nianse ir spēcīga krāsa, to vislabāk atšķaidīt ar pelēko.

Publicitātes foto

Ja esat drosmīga, tad karaliski zilais vai kobalts perfekti saskan ar rapšu dzelteno. Tomēr jāņem vērā, ka abas krāsas ir intensīvas un to mix neatbilst klusās greznības kodam un šā gada tendencēm.

Publicitātes foto

Tomēr, ja kobalta zilais uzrunā, un kleitā krāsa šķiet par daudz, lieliski plato kreklu var aizstāt ar topu. Tops Reserved (15.99 euro), bikses Reserved (39.99 euro).

Violēts un pelēks

Publicitātes foto

Violēta ir mulsinoša krāsa. Tā simbolizē radošumu, sirdsmieru un greznību. Ir daudz dažādu teoriju par to, kāpēc šķiet grūti atrast krāsas, kas atbilst violētai krāsai, vai kā violētu iekļaut savā estētikā. Violētā krāsa dažiem šķiet “sveša”, jo tā nav tik “dabiski sastopama” kā zaļa vai zila. Tas varētu būt arī tāpēc, ka krāsu psiholoģijā violētais bieži tiek saistīts ar tumsu, misticismu un maģiju. Bet tās ir tikai teorijas.

Patiesība ar violetu, tāpat kā jebkuru citu krāsu, ir viegli eksperimentēt. Un pat nav jāmācās dizains, lai to zinātu. Viss, kas nepieciešams, ir pamatizpratne par krāsu un to, kas patīk.

Lai gan purpura papildkrāsas ir zaļa un dzeltena, jūs, līdzīgi kā ar kobalta zilo, nevarat kļūdīties, sajaucot to ar neitrālu pelēku krāsu. Pelēkā un violetā krāsa lieliski iederas, lai radītu pārdomātu, bet vienlaikus sievišķīgu izskatu.

Publicitātes foto

Violēta kleita - krekls COS (99 eiro) un pelēkās bikses Zara (49 euro).

Krāsas un tipi

Būsiet pamanījušas, ka vienam melns izskatās kā uzliets, kamēr citu tas vecina un pataisa bālus. Un tam nav sakars nedz ar bioloģisko vai mentālo vecumu. Tas pats ir ar aktuālās modes krāsām. Vienmēr krāsu paletē būs gan aukstie, gan siltie toņi. Domāju, ka katra ir piedzīvojusi šoku krāsojot matus, kad šķiet tik neitrāli toņi kā kastaņbrunais vai tumši blondais pēkšņi uz galvas pārvēršas par eksistenciālo krīzi.

Publicitātes foto

Vienkārši mēs - planētas iedzīvotāji - dalāmies četros laika tipos. Domāju, ka par tiem ir dzirdējušas visas. Tomēr tas kārtējo reizi atgādina - kāpēc kleita draudzenei izskatās tik perfekti, bet jūs tajā izskatāties, nu… maigi izsakoties, sveša. Tāpēc pirms manis nosaukto krāsu miksējuma, labāk noskaidrot kādam gadalaika tipam piederat.

Ziemai labi piestāv kobalts jeb karaliski zilais, pavasarim un rudenim violētais, vasarai klasiski zilais.

Par vasaras peldkostīu tendebcēm lasiet šeit.

Dzīvesstils

Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.