© Publicitātes foto

Baltas kedas ir tik klasiskas, ka šķiet dīvaini tās iekļaut tendenču apkopojumā. Tomēr šopavasar šos baltos apavus redzam visur – gan lielpilsētu ielās, gan modes skatēs.

Dominē sportiski snīkeri, lielas “tēta” kedas, stilizēti slip-Ons. Kā jaunums ir šņores, kas rotātas ar jaukiem piekariņiem un izvērtas cauri ne tikai tiem paredzētiem caurumiņiem. Balti sportiskā veida apavi ir bāzes garderobes elements. Tomēr par to modi jāpateicas Velsas princesei. Tieši viņa tiek uzskatīta par ietekmīgāko stila un modes noteicēju pasaulē.

Kas jāzina par modes apavaiem lasi rakstā "Kitten heel, loferi un snīkeri - modes ABC, kas jāzina" šeit.

Ikdienišķas baltas kedas nav pirmā lieta, kas nāk prātā, domājot par princeses tērpu, taču Keita Midltone vēlreiz pierāda, ka viņa vēlas iegūt “tautas princeses” titulu, līdzīgi kā savā laikā princese Diāna.

Visu laiku piezemētākā britu karaļnamam piederošā Keita Midltone ir pazīstama ar saviem budžeta tērpiem, un bieži vien izvairās no augstākās klases dizaineru izstrādātiem ikdienas tērpiem. Tā vietā izvēlētos ielu un universālveikalu piedāvājumu, kas ir pieejamas ikdienas cilvēkam.

Publicitātes foto

Viņa savās ikdienas gaitās bieži pārī savieno koši balto apavu versiju ar krāsainiem bleizeriem, klasiskiem džinsiem un vienkārša griezuma kleitām.

Publicitātes foto

Midltone nav vienīgais ģimenes loceklis, kura ir iecienījusi šos apavus. Arī Megana Mārkla ir starp tām personām, kaut arī ne princese, tomēr balto kedu mīļotāja.

Starp citu, abas slavenības īpaši iecienījušas vegānisko snīkeru zīmolu “Veja”, ko arī pie mums var nopirkt veikalos. Cena - vidēji 180 euro.

Publicitātes foto

Kā izvēlēties labākās baltās kedas?

Balti snīkeri, kedas, botas būs populāras vienmēr, un tam ir pamatota iemesls - tās labi izskatās, ir ērtas, un tās derēs pie jebkura apģērba.

Publicitātes foto

Komforts neapšaubāmi ir vissvarīgākais faktors, izvēloties perfektu baltu sporta apavu pāri.

Ir tik daudz stila iespēju, no kā izvēlēties, ja runa ir par baltām kedām. Tie var būt no sportiskiem līdz elegantiem, un, izvēloties apavus, ir svarīgi ņemt vērā individuālo stilu.

Publicitātes foto

Kvalitāte ir otrs svarīgākais faktors. Būsim godīgi, neviens nevēlas iegādāties snīkerus, kas būs jānomaina pēc dažiem mēnešiem. Ja nevēlaties valkāt apavus bieži, var pietikt ar zemākas kvalitātes pāri.

Tomēr, ja meklējat kaut ko, ar ko staigāt lielus attālumus katru dienu, izvēlēties augstākas kvalitātes apavus.

Publicitātes foto

Izsmalcināts, tīrs un balts kedu pāris var atsvaidzināt jebkuru izskatu, sākot no ielas apģērba līdz vakartērpam.

Sudrabs ir jaunais baltais

Publicitātes foto

Metāliski apavi pasaulē ir bijuši populāri jau sen, taču, atskatoties uz pavasara modes skatēm, metāla kedas vai citi sporta apavi kļuva par gandrīz par obligātu vienību. Metāliskos sporta apavus kombinē ar visu, sākot no džinsiem līdz pat mežģīņu svārkiem.

Publicitātes foto

Lai gan apavi ir metāliski sudraba krāsā, tie joprojām izskatās pietiekami neitrāli, lai būtu jaunais baltais.

Publicitātes foto

Piemēram, sudraba krāsas balerīnas tipa kedas nojauc robežu starp trenažieriem un baleta puantēm. Izstrādātas ar biezām lentēm, mežģīnēm un metāliskām virsmām, kas izskatās gluži kā spoguļi.

Publicitātes foto

Nostalģija pēc aizgājušiem laikiem ir viens no modes tendenču katalizatoriem. Un to var teikt arī par “uzvelkamajam kedām” jeb slip-ons. 2024. gadā iecienītākās apavu tendences ir ne tikai jauki, bet arī ērti apavi. Šie uzvelkamie modeļi ir lieliski piemēroti, jo tās ir kā mājas čības ar “odziņu”.

Balto kedu karuselis

Publicitātes foto

Un tomēr šiem vienkāršajiem baltajiem apaviem ir pieejams plašs iespēju klāsts — no cenas līdz kvalitātei un materiāliem, un neaizmirsīsim par stilu. Kā izvēlēties? No klasiskām tenisa sporta kurpēm līdz audekla zemajām kurpēm retro stilā. Lai gan Vans audekla uzvelkamās kedas ir klasika, platformas uzvelkamās sporta kurpes ir vēl viens veids.

Publicitātes foto

Savukārt Gucci baltie snīkeri ar biti ir kļuvuši par ikonu, līdzās Convers klasikai un orģināliem Keda zīmola (no kā arī apavi ir ieguvuši nosaukumu) tenisa kurpēm.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv