© Publicitātes foto

Somai, tāpat kā apaviem, jābūt kvalitatīvai. Tāpēc daudzi izvēlas ikdienā klasiku, kas nekad nenoveco.

Tomēr domstarpības starp mileniaļliem un Z paaudzi, kas savu patiesību postulē kā vienīgo un īsto, dod iespēju izpausties lielajiem zīmoliem un radīt ko tādu, kas ir moderns, kvalitatītvs un apmierina abas puses. Lūk, apkopotas populārākās rokassomu tendences 2024. gadam, sākot no žilbinošām, beidzot ar pieticīgākām, lai turpmākos mēnešus palīdzētu izturēt lielisku stilu.

Somu detaļas

Šā gada somas detaļas ir vairāk nekā detaļas: tās ir galvenais notikums un lietas būtība. Laba rokassomiņa var būt ne tikai svarīgāko lietu turēšanai, bet arī var definēt un pastiprināt stilu — saskaņā ar 2024. gada pavasara modes skatēm un citām jaunām estētikas iespējām, šā gada spēcīgākajām somu tendencēm ir plašs klāsts. Sākot ar darba portfeļiem, kas atbilst biroja meitenes fantāzijām, līdz spožiem vakara maciņiem.

Publicitātes foto

Biroja meitenes soma

Publicitātes foto

Darba somas — portfeļi, strukturēta rāmja un “biroja” somas —šā gadā soma numur 1. Neatkarīgi no tā, vai to izmantojat kā īsto biroja somu vai valkājat to kopā ar džinsiem, šīs modernās rokassomas ir striktas formā un ietilpīgas. Tās arhaiski apzīmē kā “vīriešu” somas.

Divkāršs prieks

Publicitātes foto

Lai gan tas ir vairāk stila triks nevis rokassomu veids, dubultsomu tendence šogad ir visur. Lai iegūtu perfect look, vienkārši uzvelciet mazāko somu pāri lielākai somai. Spēlējiet ar dažādām krāsām, garumiem, formām un faktūrām vai nēsājiet līdzi divas atbilstošas ​​somas, lai iegūtu racionalizētu izskatu.

Baguette jeb bagetes soma

Publicitātes foto

Šī soma ir kvēls sveiciens no 90.gadiem. Tikai 2024.gadā tās ir garas, horizontālas somas, kas lieliski piemērotas atpūtai.

Publicitātes foto

Bagetes soma radīja 1997. gadā modes namā Fendi. Soma kļuva par vairāk nekā aksesuāru — kultūras fenomenu, kas rotāja 90. gadu ikonu un bieži parādījās dialogos populārajā TV seriālā “Sex and the city”.

Šogad bagetes somas piedzīvo savu renesansi ar pārspīlētu austrumu-rietumu siluetu. Šī jaunā interpretācija viegli iederas zem rokas un daži valkātāji varētu iebilst, ka tajās varētu ievietot īstās bagetes.

Šeit ir svarīgi paturēt prātā šā gada noslieci uz proporcijām visā nozarē, jo izceļami silueti ir būtiski jebkur - apģērbā, apavos, aksesuāros, bet jo īpaši pasaulē, kas ir piesātināta ar “wannabe It” somām. Šis siluets ir svaigs un elegants, un tā vienkāršība ir viegli pārvēršama no luksusa uz masu tirgus produktu.

Pērlīšu somas

Publicitātes foto

Neatkarīgi no tā, vai tā ir atgriešanās pie vecās pasaules estētikas vai formāla apģērba, kas pārvērsta par dienas apģērbu, šogad mūsu garderobē atradīs vietu mazas somas ar pērlītēm. Sarežģītās detaļas un vintage pievilcība padara šīs somas meitenīgas un jautras, taču joprojām elegantas.

Pītās somas

Publicitātes foto

Ja pērlītes šķiet pārāk meitenīgas, lieliska alternatīva ir pinums. Džeinas Birkinas iedvesmoti pīti tīkliņi, rupji austas rokassomas. Greznas pīnes un apvilkta āda, rafija, salmu un zamšādas sloksnes rada apbrīnojamus tekstūras uzlabojumus visam, sākot no ikdienas biroja somas un beidzot ar pludmali.

Publicitātes foto

Un arī izmēri - no mazītiņām telefona somiņām līdz lielai tirgus tašai.

Metāla armatūra

Publicitātes foto

Metāla detaļas (piemēram, mirdzošas piekaramās slēdzenes, sprādzes, rokturi un kniedes) var jebkurai somai var dot interesi un pievilcību. Tie ievieš tekstūras elementu, vienlaikus godinot Y2K rokassomu tendences un vecākus vintage stilus.

Publicitātes foto

Neatkarīgi no izvēlētās krāsas vai apdares uz metālu orientētas somas iegūst zelta medaļu. Un jo vairāk trokšņa, jo labāk.

Jostas detaļas

Publicitātes foto

2024. gada pavasara/vasaras skrejceļos visur bija jostas, sākot no kaklarotām līdz kāju pirkstiem. Tad kāpēc gan lai tās nebūtu uz somām?

Lakāda

Publicitātes foto

Lakota āda ir populāra vairākās modes jomās, ne tikai somās. Gan melnas leteksa tipa somas, gan maigs pastelis.

Somu krāsas

Publicitātes foto

Melnais ķirsis

Publicitātes foto

Šogad krāsai ir atvēlēta otrā vieta. Kad esat atraduši savu īsto somu - bageti vai “ vīrišķīgo” portfeli, atliek vien izvēlēties krāsu. Melnā krāsa vienmēr būs bingo. Tomēr pavasaris un vairāk saules burtiski apžilbina un dod priekšroku kaut kam vieglākām. Turpinot pagājušā gada sarkanās somiņas triumfu, par laimi šogad krāsa nekur nav pazudusi. Piesātināti bordo toņi ir 2024.gada jaunā melnā krāsa.

Ledus zils

Publicitātes foto

Pasteļtoņiem vienmēr ir sava vieta, īpaši pavasara un vasaras mēnešos, bet ledainās zilās nokrāsas šogad “iesildīs”un ir viena no lielākajām 2024.gada pavasara modes tendencēm. Gada stilīgākais tonis, ko var apvienot ar bagātīgākām krāsām, metālisku vai neitrālu toni, lai bez piepūles iegūtu modernu izskatu.

Chrome efekts

Publicitātes foto

Neatkarīgi no tā, vai tas ir renesanses efekts vai vispārēja gadsimta vidus modernā atmoda, hroms ir gada tonis. Vēsie sudraba toņi un spilgts hroms iegūs galveno virzienu, jo cilvēki mainīs savus uzticamos neitrālos bēšos uz hardcore sudrabaini hromēto. To var redzēt vairākās kategorijās, pat mājas dekoru un skaistumkopšanas jomā.

Snaking

Publicitātes foto

Čūskāda un čūskas apdruka nekādā ziņā nav nekas jauns, taču tā drosmīgi slīd līdzās citām gada tendencēm. Tā protams nav krāsa, tomēr tā lieliski pastiprina jebkuras formas un krāsas somas raksturu.

Pilošs Bijoux

Publicitātes foto

Lāstekai līdzīgas pērlīšu, pērļu, kristālu un metālisku bārkstiņu sloksnes pil no šā gada vakara somām. Mirdzoša soma ir vienkāršs veids, kā uzģērbjot vienkrāsainu tērpu, panākt vajadzīgo efektu.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv