Jaunā modes tendence - mafijas sievas jeb Mob Wife trends

© Publicitātes foto

Tik tikko aizvadīts gada tumšākais mēnesis, bet cilvēki TikTok un citos sociālajos tīklos jau aktīvi runā par iesāktā gada modes trendiem, piemēram, tika izlemts, ka pītās somas, gari svārki un “jūras krasta stils” vairs nav modē.

To vietā ir ienākusi jauna modes tendence “mafijas sieva” jeb Mob Wife: tas nozīmē, ka skapī jābūt milzīgiem kažokādas mēteļiem (vēlams no mākslīgās ādas), nospodrinātas ādas elementiem, daudziem un dažādiem dzīvnieku rakstiem un lērumam zelta rotaslietu.

Publicitātes foto

Droši vien tendence ir atnākusi no 1999. gada TV seriāla “Soprano ģimene”. Lai nosvinētu tā 25. dzimšanas dienu, HBO publiskoja TikTok profilu veltītu tieši seriālam, kur parāda 25 sekunžu kadrus no katras epizodes (kopā 86 epizodes). Profils, protams, kļuva ļoti populārs - daudzi par “Soprano ģimeni” tikai tad uzzināja, citiem tas atveda līdzi nostaļģiju. Līdz ar to popularitāti ieguva arī galveno varoņu ģērbšanās stils, ko internets nosauca par “mafijas sievas” stilu.

Statistika parāda, ka jaunajai paaudzei, cenšoties attēlot Karmelas Soprano un Adrianas La Kervas stilu (seriāla pirmās lēdijas), leoparda raksts internetā tiek meklēts pat par 213% biežāk un zelta riņķu auskari - par 70%.

Pat slavenais filmu režisors Francis Fords Kopola (84 gadi) iesaistījās trendā. Savā Instagram profilā viņš publicēja savu māsu Tāliju Šairu dimantos kā Koniju Kolerone un Diānu Kītoni pērlēs kā Kaju no “Krusttēva” sakot, ka “dzirdu “mafijas sievas” stilu beidzot atgriežamies…”

Ne jau tikai stāstu varoņi ir uzmanības centrā. Viktorija Gotti - slepkavas un Gambino mafijas ģimenes galvas Džona Gotti meita - tiek uzskatīta par “mafijas sievas” trenda ikonu. Viņa savu ģērbšanās stilu veido no košām drēbēm un blondiem, viļņainiem matiem jeb izmanto Donatellu Versače. Arī Antonija Graziano (kurš bijis Bonnano ģimenes konsultants) meitas Renē Graziano fotogrāfijas riņķo apkārt pa daudziem un dažādiem interneta “mood boards”.

Publicitātes foto

Nesen arī Nunzia Giuliano, 80. gadu mafijas bosa Karmīna Giuliano meita, pati piedalījās jaunajā trendā, izlaižot smaržas, kas nosauktas viņas tēva vārdā “O Liò”, tas ir kā saīsinājums no viņa iesaukas “O Lione”. Pirmie smaržu krājumi tika izpirkti dažu stundu laikā. Smaržu reklāmas rullītī modes mākslinieks Galiano saka: “Nopērkot šīs smaržas, jūs izrādāt cieņu manam tēvam, jo viņš ir izrādījis cieņu jums.”

Kamēr TikTok lietotāji popularizē šo stilu, filmējot rūtainās drēbes un daloties ar daudzām un dažādām pastas receptēm, tās tomēr ir bēres, kāzas un tiesas zāles, kur mafijas sievas patiešām izrāda savu stilu.

Klēra Longriga, “mafijas sievu” autore, to apraksta kā “hutzpah” jeb ļoti augstu pašvērtējumu, pat pašpaļāvību.

“Lai būtu mafijas sieva, ir vajadzīga arī performance,” saka Longriga, kura norāda, ka mafijas sievas apģērbu izmanto, kā sava veida varas simbolu. “Viņas nedrīkst izrādīt vājumu. Tam ir jābūt rupji un drosmīgi. Jānotur savas varas pozīcijas līdz galam.”

Publicitātes foto

Džūljeta Polksa, “Soprano ģimenes” tērpu dizainere, apraksta šo jaunatklāto modi kā “iepriecinošu, bet nesaprotamu”. Lai kārtīgi noslīpētu Karmelas Soprano stilu, Polksa pavadīja laiku, staigājot pa Ņūdžerisjas lielveikaliem un vērojot garāmgājējus, nevis kopējot īstas mafijas sievas. Polksa apraksta Karmelu kā “jaunu un bagātu piepilsētas mājsaimnieci.

Viņai nebija šīs bagāto izsmalcinātības, bet viņai noteikti bija nauda. Tas bija 1999. gads - kopīgie “matching” tērpi, rotaslietas, nagi un mati bija modes augšgalā.”

Itāļu - amerikāņu autore Sāra Arčūri, kura Tiktokā ir ieguvusi iesauku “mafijas sievas trenda boss” saka, ka ar šo stilu, kas pēkšņi ir kļuvis populārs, viņa ir uzaugusi. Lai gan ģimene ir cēlusies no Sicīlijas, rakstniece ir augusi Ņūdžersijā, un viņa paskaidro, ka Arčūri mamma un vecmamma jau kopš mazotnes “kala galvā” to, cik svarīgi bijis izskatīties spēcīgai, nepieradinātai un sakoptai.

“Tas ir glaimojoši, ka cilvēki grib saģērbties tā, kā es. Taču man sāk šķist, ka viņi to vairāk uzskata par tērpu, par masku vai kostīmu. Tas tā noteikti nav. Galu galā, “mafijas sievas trends” ir tikai cits nosaukums 80. gadu estētikai,” saka rakstniece.

Ceļvedis, kā kļūt par mafijas sievu

  • Mākslīgās kažokādas mētelis

Lai gan īstām mafijas sievām ir īsti kažokādas mēteļi, kas tiek glabāti no vienas paaudzes otrai, TikTok lietotāji labāk izvēlas mākslīgus - ražošanā netiek nogalināti dzīvnieki, tiek izmantota pārstrādāta plastika un ir vienkāršāki pēc būtības.

  • Saulesbrilles

Oversize rāmji ar spīdīgu un izceltu dizaineru logo ir tieši tas, kas nepieciešams.

Publicitātes foto

  • Rotas

Channel Karmela Soprano ar lieliem zelta riņķiem un daudzkārtīgam ķēdīšu kaklarotām. Bet labāk atstājiet kornicello (tradicionālo itāļu talismanu) sicīliešiem.

  • Dzīvnieku raksts

Bikses, šalles, matu lentas. Pat zābaki. Leopards, zebra, čūska.

  • Āda

Bikses, kleitas no mākslīgās ādas.

Svarīgākais