Kā atšķirt atlīžerstilu no sportiska šika?

© Publicitātes foto

Lai saprastu atšķirību starp šiem, iespējams, līdzīgajiem stiliem, vispirms ir jāsaprot, kas tie tādi īsti ir. Tāpat kā viss modes pasaulē, arī atlīžerstils nav radies no nekurienes.

Atlīžerstils ( angļu val. - athleisure) ir apģērba stils, kurā sporta apģērbs ir integrēts ikdienas tēlā, kā rezultāta veidojot atsevišķu stilu ikdienai. Angļu valodas termins "athleisure" ir "athletic" (atlētisks) un "leisure" (atpūta) sajaukums. Šis stils radās kā atbilde uz pieaugošo pieprasījumu pēc ērta un daudzpusīga apģērba, ko var valkāt gan treniņu laikā, gan ikdienas situācijās, kas nav saistītas ar sportu.

Publicitātes foto

Atlīžerstils ir kļuvis par populāru un plaši pieņemtu modes tendenci, kas atspoguļo neformālāku un aktīvāku dzīvesveidu. Tas ir pārspējis tradicionālās sporta apģērba robežas, kļūstot par vispārpieņemtu stilu, ko dažādos gadījumos izmanto visu vecumu cilvēki.

Publicitātes foto

Stila pamatā ir komforts. Sporta apģērbs ir veidots tā, lai tajā būtu ērti un varētu justies brīvi. Pēdējos gados tas ir kļuvis tik daudzpusīgs, ka nu jau ir piemērots ne tikai sporta zālei, bet arī kafijas pauzei ar draugiem. Varbūt šobrīd tas var šķist pilnīgi normāli un pieņemami, bet iedomājieties, ka, piemēram, 50. gados tas būtu pilnīgi nepieņemami.

Publicitātes foto

Lai gan atlīžerstils ir trends jau kopš 2010. gada, ir kāda modes ikona, kas to demonstrēja jau 90. gadu beigās. Princeses Diānas iecienītais un nu jau ārkārtīgi populārais tēls, kas sastāvēja no riteņbraucēja šortiem, oversize džempera, sporta kedām un garām zeķēm, tagad - 2023. gadā, ir popularitātes virsotnē.

Publicitātes foto

Stilu raksturojoši apģērba elementi ir sportiskas kedas, legingi, hūdiji, sporta krūšturi, treniņbikses.

Vēl daži aktuāli tēli šajā stilā

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Daudzi modes zīmoli rada īpašas līnijas vai kolekcijas, kas izjauc robežas starp tradicionālo sporta apģērbu un ikdienas apģērbu. Sporta un fitnesa kultūras ietekme ir manāmi jūtama arī modē.

Publicitātes foto

Tāpēc arī šā stila piekritējiem ir jāseko līdzi modei un aktuālajiem modeļiem un piegriezumiem. Sportiski saģērbies nav viennozīmīgi - saģērbies moderni, atlīžerstilā.

Piemēram, šādi tēli NAV aktuāli -

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Interesants fakts par dūnu jaku. Vai esat aizdomājušies, ka dūnu jaka jeb tautā sauktā pufaika ir radusies kā sporta apģērba sastāvdaļa un laika gaitā kļuvusi par neatņemamu ziemas sezonas garderobes elementu gan pieaugušajiem, gan bērniem. Agrāk dūnu jaka tika saistīta tikai ar sportu taču tās dizains ir evolucionējis un mēs to jau sen valkājam kā pilnībā ar sportu nesaistītu apģērbu.

Publicitātes foto

Sportiskais šiks

Ļoti līdzīgais stils - sporta šiks atšķiras ar to, ka sportiski elementi tēlā ir sajaukti ar kaut ko kontrastainu, kaut ko, kam nav nekāda sakara ar sporta zāli. Šis stils ļauj cilvēkiem izmantot sporta apģērba komfortu un funkcionalitāti, vienlaikus saglabājot elegances un izsmalcinātības sajūtu. Sporta šiks izjauc robežas starp aktīvo apģērbu un formālo apģērbu, radot stilīgu un daudzpusīgu garderobi. Šis stils nu jau ir kļuvis, manuprāt, par neatņemamu tēla veidošanas sastāvdaļu vairumam cilvēku.

Publicitātes foto

Daudzi luksuss zīmoli sadarbojas ar sporta apģērbu zīmoliem, lai izveidotu kopīgas kolekcijas. Šī greznības un sporta saplūšana ir kļuvusi par ievērojamu tendenci modes industrijā un uzskatāmu sporta šika piemēru.

Publicitātes foto

Sportiskais šiks ir mans personīgais favorīts. Manuprāt, savienot divus šķietami kontrastējošus stilus vienā tēlā var radīt negaidītas, modernas kombinācijas, ar kurām vari izcelties mūsdienu trendu un stilu pārbagātajā pasaulē. Tā var būt principā jebkādu divu stilu kombinācija, robežu nav, taču sporta un ikdienas vai izejamo apģērbu un aksesuāru mix ir populārākais to detaļu pieejamības dēļ.

Publicitātes foto

Tā var būt, ka nu jau pēdējos 10 gadus ikdienišķā, kombinācija ir sporta apavi un kleita. Atceros, ka sākumā šāda kombinācija izraisīja lielu kritiku, taču nu jau ir pavisam normalizēta lieta visā pasaulē. Tāpat arī - sporta apavi un kostīms.

Publicitātes foto

Šogad šis trends ir pakāpies solīti tālāk un, ja iepriekš mēs miksējām sporta botas (nike, new balance, adidas utt) tad 2023. gada trends - tēlā integrē futbolam paredzētos apavus.

Publicitātes foto

Arī pēdējo gadu populārais elements sieviešu garderobē - sporta krūšturis, kas nu jau gandrīz vairāk asociējas ar ikdienu nekā sportu. Visticamāk, ka jums ir sporta krūšturis sportam un otrs - ikdienai, vai ne? To valkājam pat ar zīda svārkiem un formālām žaketēm.

Publicitātes foto

Protams, hūdijs! Oversize hūdijs lieliski izskatās sportiskā tēlā - ar legingiem un botām, kas iekļautos atlīžerstila kategorijā. Taču to mierīgi var kombinēt ar kostīma biksēm, ar zīda svārkiem, ar džinsiem un augstpapēžu zābakiem utml.

Publicitātes foto

Taču tās var būt arī kompleksākas kombinācijas.

Iedvesmojieties no manis izvēlētajiem modernajiem tēliem!

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Svarīgākais