Tuvojas gada nogales svētki un papildus dāvanu drudzim, domājams, ka prātu nomoka vēl viena ‘’problēma’’. Mēģinājumi izdomāt, ko vilkt Vecgada vakarā vai Ziemassvētkos, var radīt lielu (un lieku) spiedienu.

Vecgada vakars ir īstais laiks gadā, kad var atmest mūsdienu sabiedrības gudros/ikdienišķos ierobežojumus un justies brīvi. Lai arī kādi būtu jūsu plāni - šika ballīte vai vakars mājās, dīvānā.

Publicitātes foto

Svinīga kleita var būt arī vissliktākais ieguldījums, ja neapsverat vairākus variantus, ar ko to vilkt. Jo bieži vien ir tā, ka uz katriem svētkiem tiek pirkta svētku kleita, pēc svētkiem tā nostāv skapī, jo kurš gan nākamajos svētkos gribēs vilkt tieši to pašu? Tāpēc ir labi izveidot svinīgu komplektu, kuru nedaudz pamainot var vilkt atkārtoti un ne tikai svētkos, bet arī ikdienā.

MAZĀ MELNĀ KLEITIŅA

Lielisks variants svētkiem. Klasiska melna kleitiņa, ko svētku vakarā var vilkt komplektā ar augstpapēžu kurpēm vai zābakiem, skaistiem auskariem un pareizo grimu un frizūru.

Bet! To pašu kleitiņu var vilkt arī Ziemassvētku vakarā ar oversize džemperi. Kā arī - uz darbu, komplektā ar žaketi, zābakiem, loaferiem. Un tad jau vasarā ar sandalēm. Doma skaidra, vai ne? Šāda universāla kleitiņa būtu vērtīgs ieguldījums.

Abos attēlos ir tā pati kleita, tikai dažādi stilizēta.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Attēlos redzamais ir no veikala Zara

GLITERI

Protams, ka gada nogales svētki visiem asociējas ar spīdumiem, fliteriem un gliteriem. Bet, iespējams, uzdodat sev jautājumu, vai vērts šādu apģērbu iegādāties, jo ikdienā taču to nevalkāsiet? Ir variants! Šobrīd veikali ir pilni ar fliteriem izšūtām biksēm, topiem, žaketēm, svārkiem, īsāk sakot - tās nav tikai kleitas! Un varu jūs nomierināt, ka spīdumu trends saglabāsies arī 2024. gadā un joprojām būs aktuāli tēli ar šādiem apģērbiem.

Tāpēc variantu ir daudz. Variet iegādāties fliteru bikses, svētkos tās vilkt principā ar jebko, jo viss atkarīgs no tā, cik svinīgi vēlaties izskatīties. Bikses izskatīsies labi kopā ar žaketi, arī ar vienkāršu t-kreklu vai apjomīgu vilnas džemperi. Variantu ir daudz, bet noteikti izskatīsieties un jutīsieties svinīgi. Tieši šādas kombinācijas varēsiet izmantot arī pēc svētkiem. Fliteru bikses var droši valkāt arī ar kedām. Kombinācija ar ikdienišķām lietām ‘’nomierinās’’ tēlu.

IDEJAS, KĀ SVĒTKU TĒRPU INTEGRĒT IKDIENĀ

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Turpinājumā neliels ieskats Latvijas veikalu svētku kolekcijās

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Publicitātes foto

KAUT KAS ĒRTS

Garas kokvilnas kleitas šogad ir modē, taču svarīgi atrast aktuālu modeli, jo veikalos joprojām ir daudz novecojušu fasonu. Kāpēc gan tādu nevilkt svētkos? Viss atkarīgs no aksesuāriem. Šāda tipa kleita, sarkanas lūpas, auskari, spīdīga somiņa, augstpapēžu apavi - perfekts svētku tērps. Un, protams, kā jau saprotat, šādu kleitu varēsiet mierīgi integrēt savā ikdienas garderobē.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Ļoti moderns un ērts variants būs arī kokvilnas vai vilnas komplekts (svārki/bikses +džemperis). Lieliski noderēs, piemēram, ģimeniskos Ziemassvētkos un pēc tam ar to ikdienā var veidot daudz dažādus stilīgus komplektus, jo, kā jau mēs zinām, iegādājoties komplektu, to var valkāt arī atsevišķi, tādejādi dubultojot iespējamo tēlu skaitu.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

KOSTĪMS

Varbūt ir tieši otrādi, nevis meklējat tērpu svētkiem, bet izmantojat svētkus, lai iegādātos to, ko jau sen esat kārojuši. Piemēram, labu kostīmu. Lieliska izvēle svētkiem un arī vērtīgs ieguldījums. Kostīmu plus ir tāds, ka tos var valkāt visu gadu - gan vasarā, gan ziemā, gan svētkos, gan ikdienā - svarīgākais ir tas, kā jūs to stilizējat. Izvēloties kostīmu, ļoti svarīgi ir lai tas būtu aktuālā piegriezumā. Tam nav obligāti jābūt oversize, ja tas jums nepatīk, bet tas nevar būt arī par mazu. Jāpievērš uzmanība tam, lai tas labi derētu plecu un krūšu daļā. Biksēm būtu vēlams beigties līdz ar zemi. Lieliskus kostīmus atradīsiet pie mūsu pašu vietējā zīmola Pixie Won’t Play. Bet alternatīvas ir pieejamas arī masu tirgū.

Publicitātes foto

Ieskats zīmola Pixie Won’t Play piedāvājumā. Varianti un krāsu toņi ir dažādi. Ir oversize žakete, crop žakete, bikses, maxi vai mini svārki, veste. Izveido sev piemērotāko kombināciju https://www.pixiewontplay.com/collections/capsule-collection

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Publicitātes foto

AKSESUĀRI

Arī aksesuārs var būt tērpa centrālais elements. Tā var būt īpaša somiņa, auskari vai apavi. Tērps var būt ļoti mierīgs un neitrāls, bet ar metāliskiem augstpapēžu zābakiem vai fliteru somiņu tas uzreiz izskatīsies citādāk.

Iedvesmojieties no manis izveidotās svētku aksesuāru kolāžas.

Publicitātes foto

EXTRA

Bet varbūt jūs tomēr vēlaties to svinīgo kleitu, kuru ziniet, ka visticamāk vairāk neuzvilksiet, bet nu gribas no visas sirds un viss. Tādā gadījumā atcerieties par iespēju to pēc svētkiem pārdot kādā tālākpārdošanas platformā (andelemandele, restok.lv)

Publicitātes foto

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv