2023. gadu raksturojošākās modes lietas

© Publicitātes foto

Kad mēs ieejam karnevāla tērpu veikalā, varam apskatīt tērpus no astoņdesmitajiem, deviņdesmitajiem un arī no divtūkstošajiem. Nākotnē, kad jaunā paaudze gribēs saģērbties kā 2023. gadā, kā viņi izskatīsies? Kādi ir šā gada raksturojošākie modes elementi?

Publicitātes foto

BEZ BIKSĒM

Pagājušā gada novembrī Kendala Dženere tika nofotografēta Losandželosā Bottega Veneta tēlā, ko veidoja džemperis un tikai zeķubikses. Pēc tam šā gada martā Miu Miu skatē novērojām modeļus adītās apakšbiksēs, dažkārt komplektā ar zeķubiksēm.

Publicitātes foto

Un tad, kad pienāca vasara, Ņujorkas ielās varēja redzēt modes entuziastus bez biksēm jeb tikai apakšbiksēs. Un šāda iepriekš neiedomājama modes lieta drīz kļuva par ikdienu —2023. gadu raksturojošu modes elementu.

Publicitātes foto

DJ AUSTIŅAS

Aizmirstam airpodus, tas ir pagājušais gads. Šā gada laikā lielās austiņas ir pārņēmušas modes pasauli un tās ir kļuvušas ne tikai par rīku, ar ko klausīties mūziku, bet arī par - aksesuāru.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

COS SOMA

Viena no nedaudzajām precēm par pieņemamu cenu, kas šogad ieguva mega popularitāti ir COS stepētā soma. No slavenībām līdz modes blogeriem, šī soma bija visur. Pufīgā forma, praktiskais dizains, dažādie izmēri - katrai gaumei.

Publicitātes foto

Un ne tikai - COS ādas crossbody soma ir ierindojusies 2023. gada modes bestselleru 1. vietā. Ko COS mums sagādās 2024. gadā?

Publicitātes foto

CHANEL SAULESBRILLES

The Idol seriāls bija īslaicīgs, bet tā ietekme uz modes pasauli - iespaidīga. Lilijas Rouzas- Depas ikoniskās Chanel saulesbrilles kļuva ārkārtīgi populāras pēc to parādīšanās seriālā un uz sarkanā paklāja.

Publicitātes foto

MARTINE ROSE’S NIKE SHOX

Šogad futbola drudzis ir pāršalcis arī modes pasauli. Noteikti nozīmīgu lomu tajā ir spēlējusi Bekhema dokumentālās filmas iznākšana.

Publicitātes foto

Par “gada botām” tika atzītas Martine Roses’s Nike shox. To debija bija FIFA Pasaules kausa sievietēm atklāšanas ceremonijā Austrālijā. Sportiste pārvērta vecos Nike apavus par modes trendu.

Publicitātes foto

ALAIA BALERĪNAS

Šā gada iekārojamākie apavi bija Alaïa greznās balerīnas jeb laiviņas. Apavi, ko 2022. gadā ieviesa Pīters Muljē, uzreiz neiekaroja mūsu sirdis, bet jau šogad tie kļuva ārkārtīgi populāri un pārsvarā visur bija izpārdoti.

Publicitātes foto

Pareizā krāsu palete - balts, melns, sarkans, sudraba, zelta. Tātad - bāzes krāsas un šā gada trenda krāsas. Materiālu varianti - samts, āda un ar kristāliņiem izšūts tīkliņa audums.

Publicitātes foto

MAISON MARGIELA TABI

Publicitātes foto

Zīmola Margiela Tabi apavi - no zābakiem līdz laiviņām, tie ir apavi ar šķelto purnu. Un, ja vienu brīdi tie bija kas jauns, neierasts un ļoti īpašs, tad šobrīd tie jau ir kļuvuši par diezgan ierastu lietu. Un ar to es vairāk domāju to, ka neierastā izskata apavi vairs neizraisa izbrīnu, taču tie joprojām ir ļoti moderni un iecienīti.

Publicitātes foto

LOUIS VUITTON SPEEDY SOMA

Šogad tika paziņots, ka par zīmola Louis Vuitton radošo direktoru kļūst Farels Viljams. Pirms savas debijas kolekcijas, viņš radīja šā gada sensāciju - Millionaire Speedy somu. Jaunais trenda aksesuārs ir no super mīkstas ādas, kas arī, pēc autora sacītā, pievieno papildus vērtību šim aksesuāram.

Publicitātes foto

Ar cenu - 1 000 000 USD - soma Millionaire Speedy atbilst savam nosaukumam. Ja klusā greznība ir bijusi šogad īpaši trendā, tad šī spilgtās krāsas soma ir pilnīgs pretstats, taču tomēr - uzmanības centrā.

Publicitātes foto

Šis gads ir parādījis, ka tendences tiek nedaudz nobīdītas malā un ir izveidojies mikrotendenču pieaugums, kas varētu apgrūtināt konkrētu tendenču noteikšanu. Taču var secināt, ka šis gads ir bijis aksesuāru gads - īpaši apavu, un ka slavenību kultūrai joprojām ir būtiska ietekme.

Kaut gan esam jau apskatījuši 2024. gada modes tendences, tas, ko mums atnesīs nākamais gads un ko šāda veida apkopojumā redzēsim nākamgad šajā pašā laikā - to mēs tāpat nevaram paredzēt.

Svarīgākais