Silver fox jeb sirmo matu trends - kādu toni izvēlēties?

© Publicitātes foto

Vairāk kā jebkad agrāk modē ir atklātība, dabiskums un sevis pieņemšana. Būt stilīgam nozīmē nekautrēties par savu izskatu, īpatnībām un gadiem. Modē ir gluži vienkārši ļaut sev būt.

Esam pamazām sākuši novērtēt savu iekšējo stāvokli augstāk par citu viedokli un vairs nedzenamies tik ļoti pēc ideālā.

Sudrabs matos

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Silver fox (sudraba lapsas) matu tonis nav trends, kas ir radies šogad. Taču jāpiekrīt, ka tik daudz un bieži redzēts visapkārt kā šajā sezonā, tas tiešām nav. Līdz šim pamazām, bet konsekventi šur un tur atsevišķu modes dizaineru skatēs parādījās modeles ar sirmi krāsotiem matiem, ik pa laikam kādā no modes namu reklāmas kampaņām pavīdēja ari 40+ modeles, tagad šis skaitlis sliecas pat līdz 80 un vairāk.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Kad zīmola Céline vadošā dizainere vēl bija leģendārā Fībija Failo (Phoebe Philo, par kuru kāds stāsts jau pavisam drīz) , kādai no saulesbriļļu kampaņām par modeli tika izvēlēta amerikāņu rakstniece un esejiste Džoana Didiona (Joan Didion). Brīnišķīgā Jasmina Rossi (Yasmina Rossi), kas sadarbojas ar daudziem pasaules mēroga zīmoliem, Meja Maska (May Mask), kas starp citu, savu modeles karjeru pēc 60 tikai uzsāka, ir vien pāris piemēri tam, cik stilīgi, organiski un iedvesmojoši var izskatīties, nemēģinot iet pret dabu. Dizaineri cenšas maksimāli daudzveidot kastingus, un sievietēm ir svarīgi redzēt, ka mode ir domāta visiem. Tikmēr visu pelēkā nokrāsu trenda popularitāte tikai pieaug.

Vēsturiski sirmi mati bijuši vieduma, pieredzes un brieduma simbols, nereti galma dāmas tos pat īpaši uzsvēra, piepūderējot bālganus un pat savās parūkās iestrādājušas sirmu matu šķipsnas. Vēl ilgu laiku sievietes neuztvēra sudrabu matos par trūkumu, kad līdz ar 20.gadsimta ienākšanu parādījās matu krāsas.

Kā atrast īsto?

Publicitātes foto

Neatkarīgi no vecuma, sudrabs matos ir kļuvis ārkārtīgi pieprasīts. No sirmiem matiem ne tikai nevēlas tikt vaļā, bet tos pat pastiprina un tīšām tādus nokrāso. Vairs nav nepieciešamība tos slēpt.

Kādu toni izvēlēties, vislabāk ieteiks pārbaudīts un pieredzējis meistars - labs frizieris zinās, kura krāsa visharmoniskāk saspēlēsies ar ādas toni un acu krāsu. Turklāt ir būtiski saprast arī kādu matu krāsošanas tehniku izvēlēties, atbilstoši patreizējam matu stāvoklim. Tā būs arī ekonomiski drošāka pieeja, it īpaši, ja ceļš uz sudraba toni kardināli atšķiras no dabīgās matu krāsas. Jāsaka, ka brunetēm šis būs lielāks izaicinājums, it sevišķi, ja grasies savu matu stilu krasi mainīt un krāsot visus matus uzreiz. Saudzīgāk būs sākt ar šķipsnām un matus gaišināt pakāpeniski. Ja eksperimentē mājās - ir risks netrāpīt ar toni, turklāt matu balināšana nav saudzīgākais process kopumā. Ja daba apveltījusi ar blondiem matiem, var ļauties eksperimentam un izmēģināt arī sniega balto vai platīna, kas pat vairs nav pelēks, bet drīzāk tīri balts tonis. Jebkurā gadījumā variāciju ir daudz - no tumšāka pelnu pelēkā, gaišāk sudrabotā vai perlamutra, ar viegli rozā, violetu un zilā atblāzmu. Starp citu, šis aktuālais trends ir ļoti pateicīgs, ja matos jau novērojams dabīgs viegli iesirms tonis.

Svarīgi zināt!

Vēl viens būtisks un vērā ņemams aspekts, kādēļ vērts šo procesu uzticēt profesionālim, ir savas sejas ādas toņa specifika. Neveiksmīgi piemeklēta matu krāsa sniegs pilnīgi pretēju efektu - šika matu toņa un jauna tēla vietā ir risks izskatīties sliktāk, turklāt ar neveselīgu ādas krāsu, jo kā zināms, matu krāsām ir gan siltāki gan vēsāki apakštoņi. Nepareizi vai neprecīzi matu krāsu piemeklējot, tas vizuāli iespaido mūsu sejas ādas toni). To labot būs jau krietni sarežģītāk un tas dos matu struktūrai papildus slodzi, ja pēkšņi viss krāsošanas process jāsāk no sākuma.

7 pelēkā nokrāsas un krāsojumu veidi, ko vērts izmēģināt

Publicitātes foto

Ash gray ir izteikti tumšs pelēks pelnu vai pat ogļu tonis, kas ir sudraba trenda vistumšākā versija. Tas būs ideāls tumšmatēm un brunetēm.

Winter platinum jeb ziemas, sniegoti balta platīna ir iepriekšējā punkta pilnīgs pretstats. Tas ir tik blonds, ka ir gandrīz balts, attiecīgi būs vispiemērotākais gaišmatēm. Pateicīgs risinājums, ja esi gatava pamēģināt kardināli jaunu tēlu, saglabājot ierasto gaišuma pakāpi, vien nomainot krāsu no blondas uz baltāku.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Silver strands jeb sudraba šķipsnas ir visbiežāk izmantotais krāsošanas veids, pārejas laikā no dabīgās krāsas uz sudraba iesirmo. Smalkas jo smalkas sudrabotas šķipsnas lieliski ietušēs jau esošos dabīgos sirmos matus.

Oyster gray būtībā ir viegls perlamutra tonis, līdzīgi kā austeru gliemežvāku iekšpuses, kas hologrāfiski spīguļo un rada sudraboti krāsaina efekta ilūziju.

Silver shadow root ir veids kā izlīdzināt krāsu starp matu saknēm un galiem, gadījumos, ja saknes ir tumšākas par galiņiem vai otrādi.

Silver moon jeb sudraba mēness. Nosaukums jau runā pats par sevi, šis ir interesants veids, kā dažādot krāsu gaišmatēm. Gaiši blondo vai platīna pamatkrāsu ietonējot ar violetā, rozā vai pelēkā šampūna palīdzību. Jāuzmanās vien, lai nenoturētu tonējošo līdzekli par ilgu.

Gray balayage tumšākos matos radīs izgaismotu, saulē dabīgi pabalējušu pelēku šķipsnu efektu.

Dzīvesstils

Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.