Vīriešu ziemas mēteļi jeb kā šoziem izskatīties sasodīti labi

© Publicitātes foto

2023.gads ir vīriešu mēteļa renesanses gads. Ar piebildi – kamieļu krāsas mētelis. Neviens nepateiks, kas bija pirmais vīrietis, kurš savā garderobē ieviesa šīs krāsas mēteli. Tomēr pavisam droši varu apgalvot, ka, pateicoties Ričarda Gīra tēlojumam filmā “Amerikāņu Žigalo” tālajā 1980.gadā, kamieļu krāsas Armani mētelis ieguva ikonas statusu vīrieša garderobē.

Publicitātes foto

Patiesības labad gan jāatzīst, ka tiem, kas šuj divrindu uzvalku pie sava iecienīta itāļu šuvēja, ceļo biznesa klasē un lasa Wallstreet žurnālu, nekas nav mainījies kopš astoņdesmitajiem. Tomēr tiem vīriešiem, kuriem akciju birža nav ikdiena, šī modes tendence būs kas atsvaidzinošs un zināmā mērā iespēja iekļauties pasaules “karavānas” elitē.

Labākie kamieļu krāsas mēteļi, kas pierāda, ka klasika nekad neiziet no stila

Tomēr ir viena atšķirība, kas nenosaka mūsdienu stilu - tas ir audums. Protams, kamieļa krāsas mētelis var būt izgatavots no vilnas, kašmira vai no abu vilnas maisījumiem. Arī siluets var būt

Chesterfield

Publicitātes foto

Polo

Publicitātes foto

Wrap

Publicitātes foto

Duffle

Publicitātes foto

Car

Publicitātes foto

Trench

Publicitātes foto

tikai nekas pārāk sarežģīts. Svarīga ir tikai krāsa, dzīvnieks, kura vārdā tas nosaukts. Mētelis var būt ar brūnganu, dzeltenbrūnu, bēšu nokrāsu. Un, skatoties piedāvājumu gan modes skatēs, gan veikalu piedāvājumos - katrs zīmols to ir interpretējis atšķirīgi. Šo modes tendenci komentējot, pasaulē atzīts modes eksperts Barijs Samaha joko: “Der viss, kas izskatās tā, it kā jūs maskētos tuksnesī”.

Piedāvāju 8 mēteļu modeļus, kas ir gatavi un gaida, lai sniegtu meklēto tuksneša auru. Piezīme: augstākas kvalitātes mētelis maksās vairāk.

*Par vienu no sezonas labākajiem dizaineru kamieļu krāsas mēteļiem atzīts Ralph Lauren Kent Brushed (ķemmēts) vilnas mētelis, cena - 2999 euro.

Publicitātes foto

Tas ir daudzpusīgs, bet klasisks mētelis, kas izskatās tik pat labi, kā sajūtas, to uzģērbjot. Viegls, ar taisnu plecu līniju un īpaši šūtu oderi, šis ir stilīgākais un numur viens sezonas mētelis.

*Labākais modes influenceru atzītais mētelis ir Scotch & Soda Classic pārstrādāta poliestera un vilnas mētelis. Cena - 500 euro.

Publicitātes foto

Ar lielām pogām, ērtu plecu līniju un garu siluetu šim kamieļa krāsas mētelim ir viss, lai būtu ērti un silti aukstajā ziemas laikā.

*Labākais kašmira kamieļu krāsas mētelis ir Loewe. Cena - 4990 euro.

Publicitātes foto

Mētelis ir perfekti piemērots ikvienai situācijai, jo tas ir gara silueta un ar minimāliem dekoratīviem elementiem. Lieliski piestāvēs gan ar uzvalku, gan ar džinsiem.

*Labākais luksusa segmenta mētelis Burberry Virgin vilnas un kašmira mētelis. Cena - 2980 euro.

Publicitātes foto

Burberry zina, kā stilīgi izturēt aukstumu, tāpēc ir loģiski, ka kamieļa mētelis ir elegants, silts un mūžīgs.

*Labākais ikdienā lietojamais (Casual) mētelis.

Bonobos itāļu vilnas pusmētelis. Cena - 350 euro.

Publicitātes foto

Šis mētelis ir vienkārša piegriezuma. Tā garums un žaketei līdzīgais griezums veido rūpīga darījuma cilvēka koptēlu.

* Labākais dabai draudzīgais mētelis.

Gap otrreizēji pārstrādātas vilnas (recycled wool) pusmētelis. Cena - 380 euro.

Publicitātes foto

Šis kamieļu krāsas mētelis ir izgatavots no otrreizēji pārstrādātiem materiāliem. Taisnais siluets lieliski papildinās jebkuru apģērbu.

*Labākais praktiskais mētelis sniega sezonai Tommy Hilfiger. Cena - 350 euro.

Publicitātes foto

Mētelis čempions! Vienkāršais dizains vai taisnais siluets ir viennozīmīgi redzamākais bonuss. Otrs lielākais ieguvums ir materiāls, no kā tas šūts. Tas atgrūž mitrumu un labi der sniega laikā.

*Ar franču šarmu. Šāds būs Sandro garais mētelis. Cena - 820 euro.

Publicitātes foto

Īsts parīzietis Luksemburgas dārzā. Labs zīmols, labs siluets.

Kamieļa krāsas mētelis un sustainability (ilglaicība)

Visi izvēlētie mēteļi ir tikai daļa no tā, ko varam iegādāties veikalos. Šos modeļus ir testējuši eksperti, pārbaudījuši modes pasaules lietpratēji. Iegādājoties kādu no piedāvātajiem vai citur ieraudzītiem mēteļiem, svarīgi ir novērtēt to, kā mētelis kalpos mitrā laikā un kāda būs tā kopšana. Iespējams, ka pēc diviem gadiem modes pasaulē pieprasīs pavisam citu siluetu un krāsu, tomēr, nopērkot labas vilnas kamieļu krāsas klasisku polo vai česterfilda piegriezuma mēteli, jūs vienmēr būsiet trendā. Jo klasika ir mūžīga.

Dzīvesstils

Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.