© Publicitātes foto

Vēsturiski vīrieši bija pirmie mezglu griezēji, tīklu audēji un adītāji. Apgūt šīs prasmes viņus mudināja nepieciešamība izdzīvot. Sievietes vairāk koncentrējās uz objektu radīšanu, kas palīdzēja viņām kopt un aizsargāt savus mīļotos.

Adīšana ir meditatīvs process, kas palīdz radīt līdzsvaru garīgajā dzīvē un domās. Tas izlīdzina ceļu. Galu galā cilvēks saprot, ka vienmēr var atšķetināt adījumu un sākt to no jauna.

Publicitātes foto

Adīts apģērbs ir kā māja: tā sniedz drošību. Šosezon modes dizaineri īpašu uzmanību vērsuši tieši uz adītiem džemperiem un jakām, atgādinot tik ļoti nozīmīgo mājas faktoru mūsu dzīvē.

Ziemas otrā āda

Publicitātes foto

Izvēlēties džemperi vai kādu citu adījumu vienmēr ir bijusi stilīga izvēle. Mīkstie, ērtie adījumi, kas silda aukstumā, vai adījumu apskāvieni ir ļoti svarīgi, lai izbaudītu 18.novembra vai Ziemassvētku svinēšanu. Neatkarīgi no tā, vai dodaties svētku gājienā vai uz jautru svētku ballīti ar vizuļiem, vai vienkārši vēlaties džemperi, esam apkopojuši interesantākos un aktuālākos svētku un ikdienas džemperus, lai saglabātu mājīgumu svētku sezonā. Ņemiet vērā, ka šie džemperi var izraisīt tieksmi pēc kūpošas karstās šokolādes krūzes.

Nedaudz par džemperu aktualitātēm

2023.gada rudens-ziemas kolekcija ir ceļojums laikā, veltījums pagātnes klasikai, kas tiek interpretēta novatoriskā veidā. Caurskatot rudens ziemas kolekcijas vadošo modes dizaineru skates, tendences ir “acīs krītošas” - pīnes, rupji adījumi, bruņurupuču apkakles jeb tautā sauktas par bītlenēm, lielas adītas aplikācijas, spalvas, adītas Chanel klasiskās jaciņas,

Publicitātes foto

Kleitveidīgi kardigāni un šauri kroptopi, krāsas - sarkans, visi kafijas toņi, pelēks, melnbalts…lai gan dizaineri radījuši teju vai visas varavīksnes krāsas.

Vai pretēji smalks, gluži vai cauri spīdošs adījums, ko piedāvā Dior.

Publicitātes foto

Melns un zaļš kašmira, mohēras un alpakas vilnas adījums ar izplūdušu ziedu motīvu.

Tāpat aktuālas ir pērles (attēlā Prada rudens/ziemas 2023) vai uzšūtas bantes.

Publicitātes foto

Man ir aizdomas, ka džemperu atdzimšanu iedvesmojusi princese Diāna. Sākot ar sarkano “Warm&Wonderful” aitiņu džemperi, kam viņas dzīves laikā bija īpaša nozīme. Tajā ieadītā melnā avs bija kā rotaļīgs ziņojums par savu statusu karaliskajā ģimenē.

Publicitātes foto

Lūk, džempera (arī jakas, vestes pat somas) atdzimšana, pēc orģināla izsoles, kur to pārdeva par 1143000 dolāriem,

Publicitātes foto

Šodien “Warm&Wonderful” modeli var iegādāties pasūtot iepriekš (pre-order) par 320 euro.

Publicitātes foto

Un beidzot ar viņas grūtniecības džemperi ar koalas attēlu, ko vietnē Etsy veiksmīgi pārdod kāda mājadītāja.

Publicitātes foto

Pie džempera attēla rakstīts - princeses Diānas baltās koalas džempera kopija, rokām darināts/adīts vilnas maisījuma džemperis pēc pasūtījuma. Cena 170 euro.

Publicitātes foto

Materiāli

Lai gan dažādos džemperu stilos ir izmantoti dažādi audumi, vienmēr ir vēlams izvēlēties no dabīgām šķiedrām, nevis no sintētiskām šķiedrām, jo ​​tie izskatās labāk un kalpo ilgāk. Materiālu saraksts, kas visbiežāk tiek izmantoti, lai uzadītu mūsdienīgus un ilgi kalpojošus džemperus

Vilna

Džemperu izgatavošanai visbiežāk izmanto vilnu, īpaši aitas vilnu. Džempera maigumu un siltumu tieši ietekmē dažādas vilnas kategorijas.

Kašmira

Viens no skaistākajiem džemperu materiāliem, ko iegūst no kazas vilnas. Tā izgatavošanai izmantota kašmira kazu samtainā pavilna.

Kokvilna

Kokvilna ir nākamais populārākais džemperu auduma veids pēc vilnas džemperu izgatavošanas.

Zīds

Reti ir džemperi, kas pilnībā izgatavoti no zīda. Zīda pievienošana džempera dzijai tā vietā palielina izolāciju. Zīds ir elastīgs, bet mīksts, un tas saglabā siltumu (tātad arī izolāciju).

Specializētās šķiedras

Dažos džemperu dizainos ir iespējams izmantot arī specializētas šķiedras, piemēram, alpaku vai angoru. Šīs divas šķiedras ir dabiskas, iegūtas no dzīvniekiem, un tām piemīt daudzas vilnai raksturīgas īpašības.

Jauktas šķiedras

Modes pasaulē ir izplatīta prakse veidot džemperus no diviem dažādiem audumu kombinācijas, piemēram, vilnas un kokvilnas, kas sniedz valkātājam abu materiālu labākās īpašības

Izcila dāvana - pašas adīts džemperis

Piedāvājam aktuālākos piemērus, kam lieliskas alternatīvas var atrast veikalos vai uzadīt pašas. Izcila dāvana Ziemassvētkos - pašas adīts, orģināls džemperis.

Garš, brīvi krītošs, ar pīnēm

Publicitātes foto

Ar grafiskiem elementiem

Publicitātes foto

Tematiski uzraksti. Īpaši par slēpošanu un citiem ziemas priekiem

Publicitātes foto

Izadītas smalkas mežģīnes

Publicitātes foto

Ar augstu apkakli

Publicitātes foto

Uzkasītas mohēras džemperkleita

Publicitātes foto

Sarkans, garš vai kroptops

Publicitātes foto

Oversize

Publicitātes foto

Argyle jeb skoliskie raksti

Publicitātes foto

"Fair Isle” džemperi

Publicitātes foto

Asimetrija

Publicitātes foto

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv