Kā šoruden saģērbties silti un moderni?

© Publicitātes foto

Laikapstākļi mums saka priekšā, ka nu jau pavisam noteikti ir iestājies rudens. Ja septembris un oktobra sākums lutināja ar siltiem saules stariem un mēs vēl paspējām uzvilkt vasarīgas drēbes, tad pašlaik varam sapakot vasarīgās drēbes un aizstāt tās ar siltākām opcijām.

Ar ko jums asociējas rudens garderobe? Man rudens šķiet omulīgākais gadalaiks, jo pēc vasaras košajām apdrukām un pirms ziemas ballīšu fliteriem rudenī sliecamies ģērbties silti un ērti. Tādēļ rudens garderobe nav iedomājama bez adījumiem. Džemperi un kardigani rudens krāsu toņos dominē gan veikalos, gan apģērbu izvēlē.

Publicitātes foto

Rudens vispār ir ļoti pateicīgs gadalaiks ģērbšanās ziņā, jo rudenī mēs varam ģērbties kārtās, kas izskatās moderni, ir ļoti pateicīgs veids, kā koriģēt savu ķermeni un tādā veidā var izveidot ārkārtīgi daudz apģērbu kombinācijas.

Godīgi sakot, džemperi un adītas jakas bija izpelnījušās garlaicīgas bāzes reputāciju. Taču modes pasaulē ir jūtama tendence iedvest jaunu dzīvi tam, kas kādreiz tika uzskatīts par vienkāršu un ikdienišķu, tāpēc šajā sezonā adījumi ir must have izstrādājumi.

Publicitātes foto

Tāpat kā jebkuram citam apģērbam, arī adījumiem ir aktuālie fasoni, raksti un stils, kas mainās katru sezonu. Šodien apskatīsim, kādi ir rudens/ziemas 2023 adījumu trendi.

RETRO

Atšķirībā no svinīgiem adījumiem, kas saistās ar Ziemassvētku ballītēm, šāda tipa džemperiem neapšaubāmi ir elegants retro pievilcīgums, tie var būt no jebkura zīmola apģērbu veikala vai tikpat labi no vintage veikala plauktiem. Raksturīgi ir 50. gadu silueti, 60. gadu rotājumi, Pītera Pena apkakles un pufīgas piedurknes.

Publicitātes foto

DUBULTĀ

Šī trenda moto ir - ja redzi, kas patīk, pērc divus! Ideja ir tāda, ka jums būs ne tikai divas opcijas (piemēram, viena brūna, viena pelēka vai melna) ikdienai, bet, kamēr viens džemperis ir mugurā, otru var uzmest uz pleciem un sasiet priekšā. Ļoti aktuāli un šiki. To pašu mēs darām ar citām apģērbu kombinācijām, bet divi džemperi - tas izskatīsies dārgi.

Publicitātes foto

KOMPLEKTS

Nedaudz līdzīga doma dubultajam, bet šajā gadījumā runa ir par adījumu komplektu. Tas nozīmē - tops un kardigans no viena materiāla un vienā tonī. Vai tops un veste, džemperis un šalle, tops un bikses un tamlīdzīgi. Jebkurā gadījumā, tāpat kā monohroms tēls izskatās dārgi, arī šāds komplekts liks tēlam izskatīties augstvērtīgi un moderni. Kā arī bonuss ir tāds, ka ar šādu komplektu būs viegli veidot koptēlu. Lieliski izskatīsies slāņveida tēls, piemēram - topam un vestei pievienojot oversize žaketi.

Lieliskus adījumu komplektus variet iegādāties arī pie latviešu dizaineriem, piemēram, For Lovers and Trees, Anna Led.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

AR RĀVĒJSLĒDZĒJU

Mans personīgais favorīts - adīts džemperis ar rāvējslēdzēju vai ar rāvējslēdzēju apkaklītei. Abi varianti ir ļoti aktuāli un ar tiem var izveidot lieliskus tēlus daudzslāņainā efekta dēļ. Savukārt rāvējslēdzējs atvērtā veidā veidos vertikālu līniju un nedaudz pavērtā veidā veidos V veida kakla izgriezumu - abi varianti liks vizuāli izskatīties slaidākiem.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

SARKANS

Vairākkārt esmu minējusi, ka sarkans ir šīs sezonas krāsa. Tāpēc adījums sarkanā krāsā var būt lielisks akcents un papildinājums garderobē. Izvēloties adītu džemperi vai kardiganu, atceramies, ka tāpat kā ar citu apģērbu, fasonam jābūt pietiekami brīvam arī tad, ja nepatīk oversize, apģērbam nevajadzētu būt pārlieku šauram plecos un krūtīs. Ja runājam par kardiganiem un džemperiem, tad biezs un formu saturošs adījums izskatīsies daudz labāk un dārgāk. Izņēmums, protams, ir šīs sezonas viena no top lietām - bītlene, tai jābūt plānai un apspīlētai, protams, ievērojot pareizo roku garumu.

Publicitātes foto

VECINĀTS EFEKTS

Par šo trendu jau stāstīju attiecībā uz džinsiem, taču tas pārņēmis arī adījumu segmentu. Tas nozīmē - dažāda lieluma un biezuma adījuma raksti, it kā pairuši diegi, caurumi, asimetrisks piegriezums un tamlīdzīgi. Šāds apģērbs (pat bāzes toņos) pilnīgi noteikti būs kā akcents. Ideja interesantam tēlam - zem puscaurspīdīga adīta džempera var pavilkt košas krāsas sporta krūšturi.

Publicitātes foto

MELNBALTS

Melnbalts svītrains džemperis, melnbalta printa bītlene - tas viss šajā rudenī izskatīsies moderni un aktuāli.

Publicitātes foto

MASKULĪNS

Šī ir tendence, kuras galvenā lomā ir izmērs un piegriezums, un tagad vairāk nekā jebkad agrāk savos iecienītākajos veikalos varēsiet ieraudzīt masīvus, liela izmēra džemperus. Šajā sezonā šis stils ir ļoti aktuāls, jo īpaši, ja to kombinē ar platām, klasiskām biksēm, elegantām laiviņām vai loaferiem, lai veidotu maskulīnu - vīrišķīgu koptēlu.

Publicitātes foto

Tāpat kā jebkuram apģērbam, arī adījumiem ir svarīgi izvēlēties pareizo izmēru. Arī tad, ja jūs nevalkājat oversize, apģērbam jābūt pietiekami brīvam, tādejādi izskatīsieties slaidāk un aktuālāk. Izvēloties adījumus, iesaku kārtīgi izpētīt kopšanas instrukcijas, jo, iespējams, tas ietekmēs pirkuma un arī izmēra izvēli. Izvēloties adījumu, ļoti svarīga ir tā kvalitāte, masu tirgū iespējams iegādāties adījumus, kas izskatās ļoti lēti, ir savēlušies un nonēsāti jau pirms iegādes. Taču neatkarīgi no tā, vai džemperis ir pirkts masmārketā vai luksusa klases veikalā - adījumi mēdz savelties un sapūkoties. Tāpēc adījumu cienītāju mīļākais rīks būs elektriskais pūku noņēmējs.

Publicitātes foto

Svarīgākais