Kāpēc gan samierināties ar kaut ko tik ierastu un garlaicīgu kā gravitācija? Modes namam Prada planēta Zeme ir kļuvusi par šauru, tas augsto modi paceļ vēl augstāk un dodas iekarot Mēnesi.

Itāļu modes nams paziņojis par savu sadarbību ar komerciālo kosmosa kompāniju Axiom Space, lai izstrādātu kosmosa tērpus astronautiem. Galu galā, arī astronauti vēlas darba laikā izskatīties glamūrīgi un stilīgi. Nekādu profesionālo darba apģērba ražotāju - mūs interesē tikai luksuss! Paredzēts, ka Prada radīs speciālu Nasa Mēness skafandru, misijai Artemis III, kas notiks 2025. gadā. Jāatzīmē, ka iepriekšējais lidojums uz Mēnesi ar apkalpi bija Apollo 1972. gadā. Toreiz, protams, apkalpei ar ekipējuma dizainu tā nebija paveicies.

Publicitātes foto

Šoreiz Nasa ar apkalpi pirmo reizi dosies uz Mēness dienvidu polu, un šajā misijā piedalīsies arī sieviete. Daiļā dzimuma pārstāves uz Mēness savu kāju līdz šim vēl nav spērušas.

Paredzēts, ka kosmosa tērpu izstrādē, Prada dizaineri un inženieri strādās kopā ar Axiom Space Systems komandu, tādējādi nodrošinot gan stilu un eleganci, gan drošību, kas balstīta jaunākajās tehnoloģijās.

Šajā tērpā māksla satiksies ar zinātni, radot, kā var noprast, patiesi kosmisku rezultātu.

Prada mājas lapā var lasīt, ka šie kostīmi “ir radīti, lai nodrošinātu lielāku elastību un aizsardzību skarbajos vides apstākļos. Tie būs aprīkoti ar specializētiem rīkiem, paplašinot zinātniskās izpētes iespējas. Izmantojot inovatīvas tehnoloģijas un dizainu, šie skafandri ļaus veikt plašāku Mēness virsmas izpēti nekā jebkad agrāk.”

Lai top un piepildās!

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv