Lai izskatītos moderni un aktuāli mums nav obligāti jāiepērkas dārgu zīmolu veikalos, nav jātērpjas no galvas līdz kājām jaunākajos trendos. Trendi ir vajadzīgi, lai mēs pārzinātu aktuālos fasonus, krāsas, materiālus. Trendiem jākalpo par iedvesmu jūsu personīgā stila attīstībā. Bet ir dažas lietas, ko vērts ņemt vērā, lai jūsu tēls izskatītos aktuāls un moderns.

Publicitātes foto

DŽINSU BIKSES

Protams, šobrīd modē ir džinsu bikses ar balinātu efektu, vecinātu efektu ar lieliem caurumiem, brūnīgos toņos, kargo tipa bikses, bet jums nav obligāti jāizvēlas bikses šādā stilā.

Publicitātes foto

Arī parastas, klasiskā zilā tonī džinsu bikses būs aktuālas, ja tās atbildīs dažiem kritērijiem.

Aktuālie fasoni ir - taisna piegriezuma (straight), plata piegriezuma (wide), ar augstu, vidēji augstu vai zemu jostasvietu. Zema jostas vieta izskatīsies labi tikai īpaši slaidam augumam. Ja vēlaties savu augumu padarīt garāku un slaidāku, izvēlieties tās īpaši garas un ar augstu vai vidēji augstu jostasvietu.

Publicitātes foto

Džinsa bikses izskatīsies aktuāli, ja tās jums derēs. Jā, tieši tik vienkārši. Bikses nedrīkst būt par šauru gurnu daļā vai augšstilbos. Protams, ja jūsu garderobē vēl ir skinny jeans, no tām steidzami jāatbrīvojas.

Publicitātes foto

Šādas bikses neizvēlamies.

T-KREKLS

Publicitātes foto

Arī pēc parasta balta T-krekla var noteikt vai jūsu tēls ir moderns vai nē. Šaurus, plāna auduma T-kreklus ar V veida kakla izgriezumu, vai dziļāku U izgriezumu labāk neizvēlēties.

Publicitātes foto

Izvēlieties T-kreklu no bieza materiāla, lai tas labi turētu formu, ar piedurkņu garumu gandrīz līdz elkonim un ar nedaudz paaugstinātu kakla izgriezumu.

Ļoti labi izskatās, ja nedaudz atloka arī piedurknes. Šāds T-krekls pat kopā ar visparastākajām džinsu biksēm veidos aktuālu koptēlu. Pievienojiet akcenta auskarus, interesantu somiņu vai varbūt sarkanas lūpas un super.

ZEĶES

Publicitātes foto

Aizmirstiet par zeķēm zem potītes! Redzamas zeķes zem potītes būs uzskatāmi nododošs rādītājs, ka jūsu tēls nav aktuāls. Izvēlieties garas zeķes - baltā krāsā, kas lieliski izskatīsies ar kedām/botām un svārkiem vai kleitu.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Vai varbūt kādā košā tonī arī pie džinsa biksēm, jo, ja pat jums liekas, ka bikses ir garas un neviens jūsu zeķes neredzēs, apsēžoties tās tāpat redzēs. Interesants akcents jūsu tēlam būs arī krāsainas zeķes.

LĒTA IZSKATA AUDUMS

Jums patiešām nav jāiepērkas tikai luksusa veikalos, masu tirgū ir lieliski apģērbi, kas izskatās un ir kvalitatīvi. Taču tur mēdz būt arī lietas, kas izskatās ļoti lēti, jo audums, piemēram, ir plāns un netur formu, vai arī - tas ir jau savēlies, esot vēl veikalā. Mežģīnes pārsvarā vienmēr izskatās lēti. Arī ar spīdīgiem audumiem jāuzmanās. Audumi, kas ļoti ātri burzās, arī neizskatīsies labi.

Publicitātes foto

Šāda tipa mežģīnes gandrīz visos gadījumos izskatīsies slikti un lēti.

STILU KONTRASTS

Publicitātes foto

Viens no maniem mīļākajiem knifiņiem, kā var viegli izveidot aktuālu tēlu. Kontrastējoša stila apģērba apvienošana vienā tēlā padarīs jūsu izskatu modernu un interesantu. Piemēram, ja jums ir romantiska izskata blūze (ar lielu banti, pērlītēm, kuplām piedurknēm, rozā krāsā utt.) apvienojiet to ar džinsiem, kedām vai kargo biksēm.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Pretējā gadījumā, ja pie pārlieku romantiskas augšdaļas vai apakšdaļas pievienosiet līdzīga stila apģērbu, tad koptēls veidosies pārlieku salds un klasisks. Zīda svārkus vai kleitu var apvienot ar hūdiju un kedām, klasiskas ofisa tipa bikses ar T-kreklu, kargo džinsus ar augstpapēžu kurpēm utt. Eksperimentējiet!

Publicitātes foto

Publicitātes foto

IZMĒRS

Publicitātes foto

Ļoti svarīgi, izvēloties apģērbu, ir atrast pareizo izmēru.

Ja bikses būs gurnos par šauru, vai žakete būs iespīlēta tas izskatīsies slikti. Izvēloties žaketi, džemperi vai jaku apsveriet apjomīgākus siluetus, nebaidieties uzmērīt apģērbus izmēru lielākus kā parasti. Ļoti ticami, ka koptēls uzreiz izskatīsies aktuālāks. Kā arī, tas liks jums vizuāli izskatīties slaidākai.

Publicitātes foto

Ja jums nepatīk totāls oversize, jums tas nav jāvalkā, bet ir svarīgi, lai drēbes jums labi der. Pie īpaši platām biksēm izvēlieties augšdaļu ar mazāku apjomu un otrādi, lai koptēls veidotos harmonisks. Galvenais, lai jūtieties ērti.

Publicitātes foto

AKSESUĀRI

Sekojiet līdzi aksesuāru aktualitātēm. Ar pareizajiem aksesuāriem padarīt savu varbūt pat vienkāršo koptēlu interesantu un modernu var pavisam vienkārši.

Daži piemēri, kas šobrīd ir ļoti aktuāli -

pērles,

Publicitātes foto

lieli cuffs,

Publicitātes foto

dažādi auskari katrā ausī,

Publicitātes foto

daudz gredzenu,

Publicitātes foto

šauras jostas.

Publicitātes foto

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv