Atgriešanās modē un cīņa ar vēzi. Lindas Evandželistas jaunā dzīve

© Foto: Scanpix

Leģendārā kanādiešu modele Linda Evandželista (58), kura uz vairākiem gadiem pazuda no modes radariem, pērn negaidīti atgriezās modes biznesā. Nesen viņa pastāstīja par nāvējošu slimību, ar kuru cīnās jau piecus gadus.

2015.gadā Linda pārstājusi būt aktīva modes industrijas spēlētāja un vispār publiska persona. Kopš tā laika viņa nav sniegusi intervijas un parādījusies publiski. Visi domāja, ka tas saistīts ar viņas nemīlīgo raksturu, bet patiesībā iemesls bija cits.

2022.gada februārī intervijā žurnālam People Linda atzina, ka aizgājusi no modes industrijas 2016. gadā kriopolises procedūras seku dēļ.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Šī procedūra, kas tiek uzskatīta par neinvazīvu alternatīvu plastiskajai ķirurģijai, ar aukstuma palīdzību noņem lokālos tauku nogulumus. Taču Evandželistai radās sarežģījumi: cerētās tievēšanas vietā viņai sāka attīstīties tauku hiperplāzija. Linda zaudēja formu un bija spiesta aiziet no modes biznesa.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Šķita, ka modes karjerai viņa ir pārvilkusi svītru, taču 2022. gada jūlijā, dažus mēnešus pēc sensacionālās intervijas, Linda pēkšņi pirmo reizi daudzu gadu laikā filmējusies reklāmā (viņa reklamēja slaveno somu Fendi Baguette, kas togad svinēja savu 25. dzimšanas dienu). Pēc tam Evandželista parādījās uz britu Vogue septembra numura vāka.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от British Vogue (@britishvogue)

Tiesa, arī abās fotosesijās viņas seja bija rūpīgi nodrapēta - tādējādi stilistiem izdevies panākt ideālu ovālu, kas patiesībā Lindai vairs nebūt nav ideāls. Tad arī viņa piedalījās Fendi skatē, pašā noslēgumā izejot uz podiuma platā kleitā, kas slēpa viņas figūru.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Visbeidzot šā gada augustā Linda Evandželista kopā ar citām 1990. gadu kulta modelēm Sindiju Kraufordi, Kristiju Tarlingtoni un Naomi Kempbelu filmējās britu Vogue vākam. Šo Rafaela Pavaroti uzņemto daudzi kritizēja par pārmērīgo fotošopu. Daudz reālistiskāk (spriežot pēc treilera) šīs sievietes izskatās dokumentālajā seriālā “Supermodeles”, kas 20. septembrī startēs Apple TV striminga servisā.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Un tomēr runāt par Lindas pilnvērtīgu atgriešanos profesijā pagaidām nenākas. Un skaidrs, kāpēc. Nesen intervijā “The Wall Street Journal” viņa atzinās, ka kopš 2018. gada cīnās ar krūts vēzi. Audzējs viņai konstatēts parastās plānveida mamogrāfijas laikā. “Es bez vilcināšanās izvēlējos divvirzienu mastektomiju. Es biju pārliecināta, ka dzīvošu un ka krūts vēzim mani nenogalināt."

Sarunā ar ķirurgu Evandželista ieteica viņam neuztraukties par viņas izskatu. “Izgrieziet caurumu manās krūtīs,” viņa sacīja. “Es negribu, lai tas izskatītos skaisti. Gribu redzēt caurumu savās krūtīs, kad būsi beidzis. Vai jūs mani saprotat? Es no tā nemiršu.”

Pagājušā gada jūlijā izcēlās recidīvs, un Lindai nācās iziet cauri apstarošanas un ķīmijterapijas procedūrām. Šobrīd ārsti viņai saka, ka viņai ir laba prognoze, taču Linda saprot, ka viņas nākotne ir visai miglaina: slimība var jebkurā brīdī atgriezties.

Savu diagnozi Evandželista daudzus gadus turēja noslēpumā, jo nevēlējās publicitāti. “Es nolēmu, ka kādu dienu dalīšos savā stāstā, bet, kamēr es tam eju cauri, noteikti nē. Es negribu, lai Daily Mail gaida aiz manām durvīm, kā viņi to dara katru reizi, kad kaut kas notiek".

Taču tagad viņa nolēmusi par visu pastāstīt, jo iemācījusies novērtēt katru dienu.

Šoruden Lindu varēs redzēt ne tikai seriālā "Supermodeles”, bet arī fotoalbumā "Linda Evandželista Stīvena Meizela fotogrāfijās”, kas iznāks 13. septembrī. Tajā apkopotas visas viņas karjeras labākās modeles bildes.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Ar Stīvenu Meizelu Lindu saista ne tikai ilgstoša profesionālā sadarbība, bet arī cilvēciska draudzība. Kad 1988. gadā Lindu kāds stilists pierunāja nogriezt īsus matus, tas gandrīz noslēdza viņas karjeru: tajos gados modeles ar īsiem matiem tika uzskatītas par profesionāli nederīgām. No Lindas toreiz novērsās daudzi pasūtītāji, viņu vairs neaicināja uz filmēšanos un skatēm. Tieši Meizels viņai toreiz palīdzēja - viņš piezvanīja itāļu Vogue redaktorei Frankai Soccani un piedāvāja uzņemt filmu ar jauno nestandarta modeli. Kopš tā laika pastāvīga matu griezumu un krāsu maiņa kļuvuši par Evandželistas firmas zīmi.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Lindas un Stīvena Meizela tandēms atnesis modes pasaulei daudz bilžu, kas tagad tiek uzskatītas par modes fotogrāfijas klasiku. Radikālākais bija 70 lappušu garais modes stāsts žurnālam Vogue Italy “Makeover Madness” (“Pārtapšanas trakums”) par plastisko ķirurģiju (2005. gada jūlijs).

“Mēs vienmēr veidojam kopā kā režisors un aktrise, kā Jozefs fon Šternbergs un Marlēna Dītriha. Mūsu darbi ir tas, kas vienmēr top duetā un nekad — solo,” saka Meizels.

Runājot par viņas privāto dzīvi, šobrīd Linda Evandželista ir viena. Viņas pirmais vīrs bija modeļu aģentūras Elite vadītājs Džeralds Marī, kurš vēlāk kļuva par skaļa skandāla figurantu lietā par izvarošanām, uzmākšanos un draudiem. 1990. gadu vidū Evandželistai bija attiecības ar aktieri Kailu Maklahlēnu (līdz kāzām lieta nenonāca). Pēc tam viņa tikās ar futbolistu Fabjēnu Bartēzu - šīm attiecībām punktu pielika spontānais aborts, ko Linda piedzīvoja sestajā grūtniecības mēnesī.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Visbeidzot 2006. gadā Linda laida pasaulē dēlu, kas šodien ir viņas dzīves galvenā jēga. Bērna tēva vārds ilgstoši tika slēpts, taču 2011. gadā kļuva zināms, ka tas ir franču miljardieris Fransuā Anrī Pino, kurš šobrīd ir precējies ar aktrisi Salmu Haijeku. Garās tiesas prāvas rezultātā Evandželistai izdevās no viņa attiesāt pieklājīgus alimentus.

Svarīgākais