© pixabay.com

Lai kā mūs satrauktu laika apstākļi, vasara tomēr pienāks. Ja jāizvēlas viskomfortablāko materiālu, tad tas, protams, ir lins. Šosezon no tā šuj burtiski visu: sākot ar vieglām kleitām un krekliem un beidzot ar trenčiem un bomberiem.

Lins ir ideāls vasaras audums — komfortabls, elpojošs, termoregulējošs. Karstumā lins atdzesē, bet aukstumā sasilda. Tas ir ļoti izturīgs materiāls, to var izmantot gadiem, ja ne gadu desmitiem, bet bojājuma gadījumā audumu, pateicoties blīvajām šķiedrām, var viegli atjaunot.

@falconeriofficial

Lins ir hipoalergēns, jo tas ir gandrīz vienīgais audums, kam nav reģistrēts neviens alerģijas gadījums.

Plus visam lins izskatās ļoti stilīgi un “dārgi”, jebkuram tērpam tas piešķir aristokrātiski valdzinošu izskatu.

@mirjaklein

Lina galvenais mīnuss — tas ļoti ātri saburzās, bet šis burzīgums ir autentiskuma un labas kvalitātes zīme.

Lins ir absolūti universāls materiāls. Agrāk uzskatīja, ka tas ir labs tikai atpūtai, bet mūsdienās arī darba garderobē ir apģērbi no lina.

@design.by.sara

Neitrālas krāsas linu bikškostīms ir absolūts vasaras must have. Tas lieliski izskatīsies birojā, bet, ja jums gribēsies vasaras relaksāciju, tad pievienojiet linu žaketei kaut ko košu vai spīdīgu.

Šīs sezonas trends ir apvienot lina kleitu ar tādas pašas krāsas biksēm. Un nav svarīgi, kāda tā kleita ir — mini, sarafāns vai kreklkleita.

@notperfectlinen

Lina mētelis un trencis mūsu laika apstākļiem ir ideāli — tie neļaus jums nosalt vēsās dienās, taču vienlaikus lieliski izskatās ar relaksētiem, atvērtiem apaviem.

Lina kopšana

Lina apģērbu ieteicams mazgāt ar rokām. Ielieciet apģērbu bļodā un ar siltu (ne karstu!) ūdeni un mazgāšanas līdzekli (labāk organisko), atstājiet uz 10-15 minūtēm. Pēc tam maigi “pamasējiet”, atstājiet vēl uz 10 minūtēm un vēlreiz atkārtojiet to pašu. Pēc tam lina auduma izstrādājumi ir 2 reizes jāizskalo aukstā ūdenī.

@le_petit_colette

Balināšanas līdzekļi, kuriem ir hlorīts, nav ieteicami, jo tie var iznīcināt auduma struktūru.

Ja lietojat veļasmašīnu, tad izmantojiet rokas mazgāšanas režīmu (zema temperatūra, bez nospiešanas). Katrs apģērbs gabals jāliek atsevišķā maisiņā, lai mazgāšanas procesā tās neķertos cits pie cita ar aizdarēm un āķiem. Pēc mazgāšanas apģērbu izpuriniet un lieciet žāvēties. Ņemiet vērā, ka lins žūst ļoti ātri, tāpēc centieties tos nepāržāvēt.

@anneandsimplefashion

Pirms linu gludināt, vienmērīgi apsmidziniet to ar ūdeni — audumam jākļūst nedaudz mitram (bet ne slapjam). Ieslēdziet gludeklī maksimālo temperatūru un tvaika funkciju un kārtīgi izgludiniet.

Lina galvenais mīnuss — tas ļoti ātri saburzās, bet šis burzīgums nav trūkums, bet auduma īpatnība, faktūra, autentiskuma un labas kvalitātes zīme.

@xactfashionmari

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv