© Publicitātes foto

“Nav ko uzvilkt, bet skapis pilns ar drēbēm!” – tā ir problēma, ar kuru periodiski saskaras ikviena sieviete. Ko iesākt, ja jūsu skapī vairs nav palikusi brīva vieta jaunam apģērbam, bet uzvilkt tāpat nav ko. Atbilde būs vienkārša – garderobes revīzija!

Visiem saviem klientiem es iesaku veikt garderobes revīziju divas reizes gadā - pirms katras sezonas. Tas jums ļoti atvieglos ikdienu - noticiet man!

Tātad, kā tas ir jādara?

1) Izbrīvējiet sev vienu dienu garderobes revīzijai. Kvalitatīvai revīzijai jums būs nepieciešamas kā minimums 4-5 stundas. Ieslēdziet savu mīļāko mūziku, pagatavojiet kafiju un radiet sev svētku sajūtu. Jo, tieši pateicoties garderobes revīzijai, jūs ietaupīsiet gan sev laiku ikdienā, gan saudzēsiet savas nervu šūnas.

2) Atveriet Pinterest vai Instagram, lai izveidotu savu no 10-20 fotogrāfijām mood boardu ar tēliem, kuri jums patīk. Tie var būt arī personāži no kādas filmas, blogeri vai modeļi no modes skates. Nepievērsiet uzmanību figūras veidiem vai laikapstākļiem. Saglabājiet visus foto, kuros apģērbs jums patīk.

3) Ķersimies klāt revīzijai!

Sagatavojiet lielus maisus, kuros liksiet iekšā visu, kas nav vairs vajadzīgs.

Lai izveidotu sapņu garderobi, sākumā jāatbrīvojas no visa liekā. Pirmām kārtām, no lietām, kuras ir nonēsātas. Visi džemperi ar savēlumiem vai bikses, kurām salūzis rāvējslēdzējs un jūs tā arī neesat to nomainījusi (visticamāk, arī nenomainīsiet), drēbes ar caurumiem, sadzeltējuši krekli, kurus vairs nevar izmazgāt utt. Visu uz izmešanu!

Vienīgais noteikums, kurš tuvinās jūs ideālai garderobei - nežēlojiet jums nevajadzīgās lietas. Tās jums nav vajadzīgas! Šo lietu dēļ jums rodas priekšstats, ka jums ir pilns skapis ar apģērbu, taču no tā nēsājat tikai 30% (labākajā gadījumā).

Kad mums ir ļoti daudz drēbju, tad saģērbšanās no rītiem pārvēršas ellē. Jūs atverat skapi un neko nesaprotat - kas ir jāvelk un ar ko kombinēt, un skapi aizverat.

Publicitātes foto

Otrkārt, atbrīvojieties no lietām, kuras jūs neesat vilkusi vairāk nekā gadu (visticamāk, jūs tās tā arī neuzvilksiet).

Lūk, no daļas jau esat atbrīvojušās! Labs darbiņš! Tagad pati sarežģītākā daļa. No tā, kas jums palicis pāri, ir jāatstāj pats labākais. Atstājam tikai tās lietas, kurās jūs sev patīkat un ar tām var viegli sastādīt vairākus komplektus.

Kad es veicu revīzijas kopā ar klientiem, tad šis ir etaps, kad mēs uzmērām KATRU lietu. Tikai piemērot apģērbu, jūs varat saprast savas sajūtas tajā. Piemēriet pilnīgi visu - ar laiku drēbes var mainīt to, kā tās uz jums izskatās vai arī vienkārši pārstāj būt aktuālas. Spogulis jums palīdzēs tikt skaidrībā.

Atbrīvojieties no visa, kas jums nerada prieku - šis ir galvenais garderobes revīzijas moto.

Ļoti svarīgi saprast sevi un sarunāties ar sevi. Pajautājiet sev - vai šī lieta mani izdaiļo? Vai tā nav novecojusi? Vai tā ir labā stāvoklī? Vai es sev tajā patīku? Kur es šajā apģērbā došos? Ja jūsu atbilde jūs apmierina, tad apģērbu atstājam.

To kaudzi ar apģērbu, no kura mēs atbrīvojāmies, jāatdod labdarībai vai jāpārdod resale platformās. Iegūto naudu jāiegulda jaunā garderobē.

Publicitātes foto

4) Šajā solī jums ir palicis tikai tas apģērbs, kuru jūs atstāsiet savā skapī. Tagad, lai vēl vairāk atvieglotu ikdienu, jums jāizveido komplekti, lai, no rīta kavējot, nedusmotos par to, ka nav ko uzvilkt. Izveidojiet pāris komplektus, ko vilksiet uz darbu, brīvdienās vai ejot uz teātri, vai restorānu. Visus komplektus nofotografējiet. Lai šo komplektu mapīte paliek jūsu telefonā un katru rītu, kad kavēsiet, komplektu varēsiet izvelēties pāris sekunžu laikā.

Publicitātes foto

5) Urāāā! Jūs jau esat finiša taisnē!

Jūs esat pelnījusī uzslavu - atveriet šampanieša pudeli vai pagatavojiet savu mīļāko zaļās tējas tasi. Un izveidojiet precīzu sarakstu ar to, kas jums no drēbēm vēl pietrūkst.

Piemēram:

  • Balts T-krekls.
  • Taisna piegriezuma džinsi ap paaugstinātu jostasvietu.
  • Vidēja izmēra melna soma ikdienas lietošanai.

Un tā tālāk.

Savu desmit gadu pieredzē, šķiet, ka esmu veikusi tūkstošiem garderobju revīziju, un ziniet, kur ir galvenā problēma? 90% gadījumu klientiem nav bāzes. Vienkāršu T-kreklu, labu džinsu, kuri labi ‘’sēž’’, vienkāršu baltu sporta kurpju, ideālas melnas žaketes utt. Un tas viss ir tādēļ, ka sieviete, dodoties uz veikalu, nevēlas skatīties uz vienkāršam lietām, bet viņas vēlas svētkus. Tādēļ skapī lielākoties atrodas apģērbs, kurš iegādāts spontāni, šopaholisma ietekmē. Bet, lūdzu, saprotiet, ka bez bāzes apģērba, jums nekas neizdosies.

Tas ir tāpat, kā ar māju. Ja jūs to atstāsiet bez pamatiem, tad, visticamāk, tā drīzumā sabruks. Ar garderobi ir tieši tāpat. Ja jums nav bāzes, bet tikai spilgtas un interesantas lietas, tad jums neizdosies izveidot komplektus.

Publicitātes foto

Ideālā gadījumā garderobei būtu jāsaglabā proporcijas, no kurām 70% ir bāzes garderobe - vienkārši T-krekli no blīva auduma bez uzrakstiem, klasiski džinsi, balts krekls.

Un 30% var būt spilgts apģērbs - spilgti džemperi, korsetes, T-krekli ar zīmējumiem, spilgti aksesuāri utt. Tagad atliek doties šopingā un piepirkt trūkstošās pozīcijas.

Neviens neapgalvo, ka garderobes revīzija ir viegls uzdevums, bet noticiet, ka tas ir tā vērts. Veicot šādu procedūru reizi sezonā, tērēsiet daudz mazāk laika ģērbjoties un atspulgs spogulī noteikti priecēs.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv