Divas karotes šā produkta atbrīvos no kaļķakmens tējkannā

© Foto: pixabay.com

Ātrs un drošs veids, par ko jūs, iespējams, pat nezinājāt. Kaļķakmens tējkannā ir problēma, ar ko saskaras daudzas mājsaimnieces. Viss ūdens, filtrēts vai nefiltrēts, satur zināmu daudzumu sāļu, metālu un oglekļa dioksīda. Kad ūdens vārās, šie mikroelementi no tā tiek atdalīti un paliek traukā.

Laika gaitā tie sakrājas, slāņojas viens virs otra un veido redzamu baltu kaļķakmens slāni. Kas palīdz atbrīvoties no kaļķakmens tējkannā, neatstājot nepatīkamu smaku?

Viena no efektīvākajām metodēm kaļķakmens noņemšanai no tējkannas ir parastais etiķis. Tomēr ne visas mājsaimnieces ir apmierinātas ar šo produktu, jo ir spēcīga un nepatīkama smaka, ko ir grūti nomazgāt. Līdzīga situācija rodas, lietojot ķimikālijas - tās patiešām palīdz atbrīvoties no kaļķakmens, bet atliekas no tām tējkannā saglabājas ilgu laiku.

Foto: pixabay.com

Tīrīšanas speciālisti iesaka lielisku un drošu alternatīvu: citronskābi. Tikai divas ēdamkarotes palīdzēs. Ielejiet divas karotes citronskābes tējkannā un ielejiet 200 ml ūdens. Pēc tam uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un izskalojiet tējkannu ar tekošu ūdeni.

Citronskābei piemīt spēja izšķīdināt dažāda veida piesārņotājus, pateicoties tās dabiskajām īpašībām. Tas iekļūst kaļķakmens struktūrā un efektīvi notīra tējkannas virsmu. Turklāt to var izmantot arī apģērba traipu un putekļu noņemšanai no dažādām virsmām.

Foto: pixabay.com

Lai notīrītu virtuves galdu vai mēbeles, divas ēdamkarotes citronskābes ieteicams sajaukt ar ūdeni, iegūto šķīdumu ieliet smidzināšanas pudelē, izsmidzināt uz netīrās virsmas un noslaucīt ar mitru drānu.

Atceries, kas notika...?

Dzīvesstils

Dzīvē vissvarīgākais ir veselīgs līdzsvars. Daudzi cilvēki profesionālajā dzīvē atdod visu, bet maz uzmanības pievērš sev un savai personīgajai dzīves jomai. Ir svarīgi, lai abas vides būtu harmonijā viena ar otru. Kā atrast optimālo darba un privātās dzīves līdzsvaru, jautā habittribe.com.

Svarīgākais