4 neparasti, bet efektīvi juvelierizstrādājumu kopšanas līdzekļi

© Foto: pixabay.com

Pat visskaistākās rotaslietas var zaudēt savu spīdumu netīrumu un putekļu dēļ. Tādējādi tie var izskatīties mazāk pievilcīgi vai pat salūzt.

Bet parasti cilvēkiem nav laika rūpēties par savām rotaslietām. Kā novērst vides negatīvo ietekmi uz rotaslietām?

1.Ūdens, zobu birste un trauku ziepes

Lai notīrītu rotaslietas, būs nepieciešams silts ūdens, nedaudz trauku ziepes un zobu birste, ar ko paberzēt rotaslietu virsmu atkarībā no tā, cik netīras tās ir. Pēc tam izstrādājumus ir jānoskalo un jāizžāvē, jo mitrums var sabojāt metālu.

Foto: pixabay.com

2.Ūdeņraža peroksīds un stikla tīrīšanas līdzeklis

Atrast šīs divas lietas nebūs grūti. Tās labi darbojas kopā, lai notīrītu zelta vai sudraba rotaslietas. Viss, kas jums jādara, ir samaisīt tos vienādos daudzumos nelielā traukā un pēc tam ievietot rotaslietas šajā maisījumā uz 15-20 minūtēm. Logu un spoguļu tīrīšanas līdzeklis palīdzēs noņemt visus netīrumus, kas uzkrājušies, bet ūdeņraža peroksīds iznīcinās kaitīgās baktērijas. Pēc tam rotaslietas var izņemt un, ja ir palikušas netīras vietas, notīrīt tās ar mīkstu zobu birsti.

3.Cepamā soda un etiķis

Foto: pixabay.com

Šī metode ir piemērota tiem, kam patīk sudraba rotaslietas, bet nav daudz laika to kopšanai. Ielejiet pusi tasi etiķa un pievienojiet divas ēdamkarotes cepamās sodas nelielā bļodā, līdz cepamā soda pilnībā izšķīst. Pēc tam šajā maisījumā ievietojiet rotaslietas un atstājiet 2-3 stundas. Šajā laikā tām vajadzētu kļūt tīrām un spīdīgām.

4.Kečups

Foto: pixabay.com

Lai atjaunotu rotaslietu spīdumu, var izmantot arī parasto kečupu. Ielejiet to nelielā traukā un ievietojiet tajā rotaslietas uz dažām minūtēm. Pēc tam notīriet akmeņus ar zobu suku, labi noskalojiet un noslaukiet.

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais