Divas karotes šā produkta atbrīvos no kaļķakmens tējkannā

© Foto: Pexels.com

Ātrs un drošs veids, par kuru jūs pat nezināt, bet ko ir pārbaudījušas mājsaimnieces. Kaļķakmens tējkannā ir problēma, ar ko saskaras daudzas mājsaimnieces. Viss ūdens, filtrēts vai nefiltrēts, satur zināmu daudzumu sāļu, metālu un oglekļa dioksīda.

Kad ūdens vārās, šie mikroelementi no ūdens atdalās un paliek uz trauka sieniņām. Laika gaitā tie sakrājas, slāņojas cits virs cita un veido redzamu baltu slāni. Kāda ir ātra un dabiska metode, kas palīdzēs atbrīvoties no kaļķakmens tējkannā, neatstājot nepatīkamu smaku.

Foto: pixabay.com

Viena no efektīvākajām metodēm kaļķakmens noņemšanai no tējkannas ir parastais baltais etiķis. Tomēr ne visas mājsaimnieces ir apmierinātas ar šo produktu, jo tā smarža ir spēcīga un nepatīkama, ko ir grūti nomazgāt. Līdzīga situācija rodas, lietojot ķimikālijas - tās patiešām palīdz atbrīvoties no kaļķakmens, bet to atliekas tējkannā saglabājas ilgu laiku.

Tīrīšanas speciālisti iesaka lielisku un drošu alternatīvu: citronskābi. Tikai 2 ēd.k. citronskābes ielejiet tējkannā un ielejiet 200 ml ūdens. Pēc tam uzkarsējit līdz vārīšanās temperatūrai un noskalojiet tējkannu ar tekošu ūdeni.

Foto: pixabay.com

Citronskābei piemīt spēja izšķīdināt dažāda veida piesārņojumus, pateicoties tās dabiskajām īpašībām. Tas var iekļūt kaļķakmens struktūrā un efektīvi notīrīt tējkannas virsmu.

Turklāt to var izmantot arī apģērba traipu un putekļu noņemšanai no dažādām virsmām. Lai notīrītu virtuves galdu vai mēbeles, divas ēdamkarotes citronskābes ieteicams sajaukt ar ūdeni, iegūto šķīdumu ieliet smidzināšanas pudelē, izsmidzināt uz netīrās virsmas un noslaucīt ar mitru drānu.

Foto: Pexels.com

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais