Padomi lietainam laikam, kas noderēs, svinot Jāņus

© Foto: depositphotos.com

Ilgi gaidītā vasara var pārsteigt ar lietavām, tāpēc šie būs lieliski praktiski padomi, ko izmatot, svinot Līgo vakaru un Jāņus. Tā lietus nevarēs mūs pārsteigt nesagatavotus.

Remontējiet lietussargu, izmantojot stiepli vai saspraudi

Foto: pixabay.com

Kniedes zudums, kas savieno stieņus un spieķus ir visizplatītākais lietussarga bojājums. Tas notiek vēja dēļ, kas bieži vien pavada lietu: kniedes malas izliecas, tā izkrīt un pazūd. Ja remontam nav laika, lietussargu var salabot pats, izmantojot stiepli. Ievietojiet vadu caurumiņos, aptiniet, sagrieziet galus kopā un pagrieziet.

Var izmantot parasto papīra saspraudi, kuru ir daudz jebkurā birojā. Šādu remontu diez vai var saukt par profesionālu un kvalitatīvu, taču padoms var palīdzēt, ja nepieciešams darba lietussargs, kas saucas “šeit un tagad”.

Līdzi jāņem sausi pārtikas preču plastmasas maisiņi

Foto: pixabay.com

Ejot ārā no mājās lietainā laikā, ir vērts paņemt līdzi pāris pārtikas plastmasas maisiņus. Tajos var ielikt, piemēram, slapju lietussargu un ielikt somā. Un stiprā lietū viņi var saglabāt viedtālruni un dokumentus.

Saglabājiet zamšādas kurpes ar papīra dvieļiem

Foto: pixabay.com

Daudzi zina, ka zamšādas kurpes, lai arī skaistas, tomēr ir ļoti nepraktiskas: tās baidās no mitruma. Ja esat nokļuvis lietū un zamšādas apavi kļūst slapji, var mēģināt tos glābt vienkāršā veidā. Vispirms notīriet zamšādu ar pavisam parastu dzēšgumiju (tādu, ko izmanto, piemēram, zīmuļu dzēšanai), pēc tam ar mīkstu sūkli maigi noslaukiet audumu, līdz netīrumi pazūd. Pēc tam piepildiet apavus ar papīra dvieļiem vai avīzi un ļaujiet tiem kārtīgi nožūt.

Izmantojiet ūdensnecaurlaidīgu apģērbu aerosolu

Foto: pixabay.com

Ūdensizturīgs aerosols palīdzēs aizsargāt ne tikai apavus, bet arī drēbes. Vienkārši apsmidziniet ar šo aerosolu svārku vai bikšu apakšdaļu - tas palīdzēs izvairīties no netīrumiem. Galu galā lietainā laikā pastāv risks ne tikai samirkt, bet arī sasmērēt drēbes. Šis padoms būs īpaši aktuāls tiem, kas izvēlas gaišu toņu garderobi.

Saglabājiet mitru aprīkojumu ar rīsiem

Tas ir vecs triks, taču tas vienmēr darbojas lieliski. Ja viedtālrunis vai planšetdators (vai cits aprīkojums) kļūst ļoti slapjš, izslēdziet to un ievietojiet to rīsu maisiņā. Rīsi uzsūks mitrumu, un pastāv iespēja, ka iekārtu var atdzīvināt. Ierīci atstāt rīsos iesaka vismaz vienu dienu, pirms mēģināt to atkal ieslēgt.

Paņemiet līdzi rezerves zeķu pāri

Foto: pixabay.com

Padoms tiem, kam patīk daudz staigāt jebkuros laikapstākļos. Paņemiet līdzi rezerves zeķu pāri. Tie neaizņems daudz vietas, un, ja saslapināsiet kājas, zeķes noderēs. Brīvdabas aktivitāšu cienītāji iesaka pievērst uzmanību zeķēm ar Gore-Tex membrānu. Pirmkārt, tā neļauj ūdenim iziet cauri, otrkārt, pat ja šādas zeķes kļūst slapjas, tās ātri izžūst.

Izgatavojiet improvizētas apavu zolītes

Ja apavi ir slapji un nav iespējas tos nomainīt, var tos nosusināt ar papīru. Derēs papīra dvieļi vai tualetes papīrs. Izlejiet ūdeni no apaviem, piepildiet tos ar papīru un atkārtojiet šo triku vairākas reizes. Ievietojiet apavus iekšā paštaisītas papīra zolītes un tavas kurpes ir gandrīz sausas. Ja ievēros minēto padomu un paņēmāt līdzi arī rezerves zeķes, tad komforts (kaut arī relatīvs) ir garantēts.

Nēsājiet līdzi lietusmēteli un bahilas

Foto: pixabay.com

Mūsdienās pārdošanā var atrast lielu skaitu lietusmēteļu - katrai gaumei un krāsai. Tie ir lēti, ietilps pat mazākajā rokassomiņā un stiprā lietū ar vēju, kad lietussargs maz noder, palīdzēs noturēties sausumā. Bahilas neizskatās īpaši labi, taču tās palīdz pasargāt dārgus apavus.

Pagatavojiet savai automašīnai paštaisītu "anti-rain" šķīdumu

Foto: pixabay.com

Tas ir dzīvības triks autovadītājiem. Izmantojot pusglāzi medicīniskā spirta un glāzi filtrēta ūdens, var pagatavot paštaisītu "anti-rain" šķīdumu. Vienkārši sajauciet abas sastāvdaļas un izsmidziniet uz tīra, sausa vējstikla virsmas, pēc tam noslaukiet ar sausu drānu, līdz viss mitrums ir nožuvis. Šis vienkāršais risinājums palīdzēs uzlabot redzamību sliktos laikapstākļos.

Dzīvesstils

Karstuma viļņi ir pazīstami kā klusie slepkavas — tie izraisa vairāk nāves gadījumu nekā jebkurš cits ārkārtējs laikapstākļu notikums. Lai gan mēs, cilvēki, varam aiziet uz telpām ar gaisa kondicionētāju vai izģērbties, lai atvēsinātos, mums lielajā karstumā jāņem vērā mūsu pūkaini draugi — gan mājdzīvnieki, gan apkārtējie savvaļas dzīvnieki.

Svarīgākais