Japandi un fusion stils, iekārtojot vannas istabu

© Foto: depositphotos.com

Galvenā tendence, kas pēdējos gados ir novērojama dizainā, ir personalizācija. Interjers vienmēr tiek veidots konkrētai personai vai ģimenei. Mājoklis akcentē īpašnieku individualitāti, raksturu un gaumi, kā arī cenšas apmierināt viņu vajadzības.

Dizains tiecās uz komfortu un praktiskumu, mājai jābūt patīkamai atpūtas un relaksācijas vietai, taču tajā pašā laikā telpu uzkopšana nedrīkst būt sarežģīta un laikietilpīga. Šīs tendences 2024. gadā attiecas uz visām istabām mājā vai dzīvoklī. Turklāt bieži tiek izmantoti tādi tehnoloģiskie risinājumi kā “gudrā māja”.

Foto: depositphotos.com

Tie, kas remontē un aprīko vannas istabu, bieži pievērš uzmanību ergonomikai, lietošanas vienkāršībai un kam šī vanna ir paredzēta (ģimenei ar bērniem vai pārim, vai vienam cilvēkam), un dizains tiek izstrādāts, pamatojoties uz to.

Galvenās tendences vannas istabas dizainā

Maigas krāsas un toņi. Bēši, pienaini, dabīgi toņi, kā arī vienkrāsaini līdzīgu krāsu salikumi var radīt mājīgu, aptverošu atmosfēru, kur cilvēks jūtas maksimāli pasargāts no ārējiem draudiem.

Foto: Pexel.com

Dabiskas un videi draudzīgas tekstūras un materiāli. Dabiskie materiāli ir aktuāli visos laikos, taču šobrīd pieprasījums pēc tiem ir īpaši liels. Populāri ir dabīgais koks, raupjš akmens, kokvilnas un lina audumi, kaltēti ziedi un dzīvi augi. Tas viss piešķir mājīgumu un siltumu.

Minimālisms un kodolīgums. Nevajadzīgu un apjomīgu detaļu trūkums, vienkāršība un individualitāte. Šāda pieeja telpas organizēšanai sniedz plašuma sajūtu - šķiet, ka telpā ir daudz gaisa un gaismas.

Foto: Pexel.com

Gludas un racionalizētas formas. Mēbeļu un aksesuāru gludā un noapaļotā forma sniedz mājīgumu un komfortu. Īpaši vērtīgs tiem, kuri strādā attālināti un daudz laika pavada mājās.

Japandi un fusion stili

Runājot par stilu, vannas istabu interjerā, kā likums, var atrast japandi vai fusion. Tie ir jauktie interjera stili.

Japandi stils ir skandināvu komforta un japāņu askētisma apvienojums, kā arī spēja saskatīt skaistumu nepilnīgās formās un raupjās faktūrās. Tas rada miera un klusuma telpu, atslābina un nomierina. Skandināvu dzīves stils ir pazīstams ar dabisko elementu izmantošanu un funkcionalitāti. Savukārt japāņu interjeram raksturīgs minimālisms un tīri iekārtotas mājas ar organiskiem elementiem. Abas pieejas vieno vienkāršība un neitrālu toņu izvēle.

Fusion stils - interjers apvieno nesaderīgo, vienlaikus saglabājot harmoniju un mākslinieciskumu. Tās var būt pilnīgi atšķirīgas un negaidītas kombinācijas, piemēram, klasikas un modernu elementu kombinācija, kas, no pirmā acu uzmetiena, neder viena otrai.

Vannas istabas mēbeles

Vannas istabas mēbeles tiek izvēlētas, ņemot vērā vajadzības un budžetu. Labas un kvalitatīvas mēbeles var atrast jebkurā cenu segmentā. Tomēr uz vispārējā fona joprojām var identificēt vairākus pamatparametrus.

Foto: Pexel.com

Līdz ar to mūsdienu dizainā īpaša uzmanība tiek pievērsta lakoniskām formām un uzglabāšanas sistēmām - vannā ir jāietilpst visam nepieciešamajam: no krēmu burciņām līdz veļas un tīrīšanas līdzekļiem. Ir arī svarīgi, lai visas mēbeles būtu viegli tīrāmas un viegli atveramas.

Foto: depositphotos.com

Lielu lomu spēlē arī apgaismojums. Pareizs apgaismojums vannas istabā palīdz atpūsties. Turklāt dažiem ir svarīgi, lai viņi varētu uzņemt skaistus selfijus un fotoattēlus.

Stila un krāsu tendences principā ir cikliskas. Piemēram, tagad ir diezgan moderni apvienot retro krāsas un formas, kas bija aktuālas pirms vairākiem gadu desmitiem.

Dzīvesstils

Agri vai vēlu, neatkarīgi no tā, cik prasmīgi un ambiciozi darbojaties virtuvē, kādreiz pietrūks laika vai naudas un galu galā pagatavosiet vakariņas no konserviem kā vienīgo resursu. Un tad patiešām var pateikt, kurš ir profesionālis un kurš nav, raksta professionalsecrets.com.