Idejas vasaras svinēšanai

© Foto: publicitātes

Pēdējās nedēļas laikā esmu saņēmusi trīs ielūgumus svinēt vasaru. Viens ir vasaras balto nakšu pikniks pludmalē. Draugi ielūgumā norādījuši, ka ierašanās ir saulrietā un ka ballīte ilgs līdz saules ausmai. Otrā ir tepat pilsētas centrā, kur draugi savas mājas pagalmā rīko tādu kā “Mirušo dzejnieku kokteiļu party”.

Savukārt trešais ir kino vakars, kur visas nakts garumā paredzēts skatīties franču jaunā viļņa filmas. Uz ielūgumiem ir arī minēts, kas jāvelk mugurā un kas jāņem līdzi.

Sajūtas ir tik relaksēti patīkamas, jo kas var būt tīkamāks par vasaras naktīm.

Foto: publicitātes

Un kāpēc neļauties tam, jo vasara ir kā dzērienu reklāma, kurā visi smejas un dejo un kurā ir laimīgi līdz mūža galam.

Ideja par pikniku vasarā vai kādu tematisku ballīti ir lieliska, jo ne katru dienu var aizlidot uz Karību jūras salām, toties kaut vai katru nedēļas nogali var sarīkot mazu Ņūorleānas džeza festivālu vai salsas ballīti savā pagalmā.

Domāju, ka tuvojoties vasaras saulgriežiem, kas ir kā nakts ballīte ar savām tradīcijām - sieru, alu, papardes ziedu, ir īstais laiks izmantot silto laiku un sarīkot vasarīgu ballīti, ko atcerēties. No baklažānu un vistu spārniņu grilēšanai līdz karaokes dziedāšanai brīvā dabā - ir tik daudz jautru un radošu veidu, kā svinēt Latvijas trešo gadalaiku kopā ar draugiem, ģimeni vai solo.

Esam izveidojuši sarakstu ar interesantām ballīšu idejām un tēmām, kas palīdzētu plānot neaizmirstamu brīvdabas pasākumu, ko atcerēties pie siltas kakao tases rudens vakaros.

Populārākās tematiskās ballītes

Luau

Foto: publicitātes

Tradicionāli Havaju salu kultūrā un Havaju salās radušās luau ballītes ir viena no populārākajām vasaras vakariņu tēmām pasaulē. Pasākuma dekorēšana prasa pavisam nedaudz līdzekļu, kā uzkodas var izmantot ananāsus vai kokosriekstus. Kokosriekstos var iepildīt ar Havaju salu tematiskiem ruma kokteiļiem (Mai Tai, Blue Hawaii, Lava Flow ). Lūk, vēl daži Havaju salu un luau ballītes elementi - tiki lāpas, hula svārki, tropisko ziedu kompozīcijas un aloha zīme, ar ko sagaidīt viesus.

Franču dārza svētki

Foto: publicitātes

Šī ir otrā populārākā vasaras ārtelpu ballīšu tēma, jo arī šeit nav nepieciešami lieli tēriņi. Vien vīns, augļi, siers un ziedi. Tieši ziedi ir ballītes svarīgākais punkts, lai radītu Parīzes dārza atmosfēru. Starp citu, īriss ir Francijas nacionālais zieds, tāpēc salvetes un citi svētku dekori vēlams ilustrēti tieši ar šo ziedu.

Piknika ballīte

Foto: publicitātes

Piknika ballītes ir lieliska pulcēšanās brīvā dabā, kur savest kopā draugus un mīļotos, un tā ir viena no visvieglāk plānojamām ballītēm. Faktiski, ja neskaita piknika grozu un lielu sarkanbaltsarkano rūtoto segu, lielākā daļa, kas nepieciešama šai ballītei ir tas, kas garšo pašam un viesiem.

Vasaras piknikam vissvarīgākais aspekts, izņemot ēdienu un dzērienu, ir sēdvietas. Tāpēc der paķert kādu āra spilvenu. Kad izveidots sēdvietu izkārtojums, viss kas nepieciešams, ir tikai galda piederumi - salvetes un trauki, kas atbilst pasākuma tēmai (piemēram, “Mēs mīlam kaķus”).

Flamingo ballīte

Foto: publicitātes

Flamingo ballītes jau vairākus gadus ir kļuvušas par lielu hitu. Tā ir ļoti populāra ballīšu tēma meiteņu vidū. Flamingo svētku sinonīms ir rozā, un to bieži svin pie baseina.

Flamingo ir visur - sākot no galda dekoriem un beidzot ar kūkām flamingo formā. Nesen Viļņā notikušais Aukstās zupas festivāls būtībā ir īsta flamingo ballīte. Daudz rozā krāsas, daudz ēdiena un dzēriena.

Atzīšos, nezinu kāpēc šis eksotiskais dzīvnieks ir iekarojis visas pasaules ballīšu meiteņu sirdis. Var jau būt, ka rozā spalvas dēļ, jo laikam nav otra tik rozā dzīvnieka pasaulē. Nu varbūt cūkas, bet cūku ballīte neskan tik smalki.

Amalfi piekrastes tēma

Itālija atkal ir modē. Īpaši tās dienvidu daļā. Tāpēc popularitāti ir ieguvušas krāšņas Itālijas piekrastes pilsētas Amalfi tēma. Nezinu kāpēc tieši šī pilsēta, bet ne, teiksim, Portafino. Tomēr, ja šī tēma ir sirdij tuva, izmantojiet ikonisko zilo un balto krāsu shēmu savos rotājumos, pasniedziet itāļu ēdienus, piemēram, vistas piccata, jūras velšu risoto, kā arī gaļu un sieru.

Foto: publicitātes

Neaizmirstiet iekļaut daudz citrona detaļu, piemēram, aromātiskas sveces, pasniegt atdzesētu limončello un, protams, slaveno citronu sorbetu. Lai patiešām pabeigtu Amalfi piekrastes vasaras ballītes tēmu, rezervējiet tradicionālo itāļu dziedātāju vai grupu , kas radīs jauku gaisotni. Ja, dzīvā mūzika nav pieejama, lieliski der arī spotify.

Olimpiāde 2024

Foto: publicitātes

Olimpisko spēļu ballīte ir galvenais šīs vasaras notikums sporta entuziastiem, kas piedāvā enerģisku atmosfēru, kur viesi var iesaistīties draudzīgās sacensībās un svinēt sportisko sasniegumu saviļņojumu.

Ar dažādām sporta tēmu aktivitātēm un spēlēm, krāsainiem rotājumiem un pjedestāla iedvesmotām balvām, tie ir jautri svētki, kas ienes spēļu azartu tieši jūsu pagalmā.

Populārākās ballīšu aktivitātes

Sarunas, dzērieni un flirts ir šo ballīšu pamataktivitāte. Tomēr bieži vien ar to ir par maz.

Filmu skatīšanās ārā uz liela ekrāna ir kaut kas tāds, kas kliedz par vasaru. Uzstādiet projektoru, uzkariet baltu palagu un izvēlieties savas iecienītākās filmas.

Foto: publicitātes

Savukārt, ja kož odi vai vienkārši gribas izkustēties - virves vilkšana, badmintons, lidojošais šķīvītis ir ideāla nodarbe. Nav jāskaita punkti, zaudē tas, kurš nenoķer vai nokrīt. Protams, ja gribas asumu, var mest ķegļus.

Labi, jokus pie malas. Lai aktivitātes paliek jūsu ziņā. Tomēr gribu piedāvāt atrakciju, ko, domājams, retais būs mēģinājis. Un tas ir - grilēt arbūzu.

Iekost atsvaidzinošu, sulīgu arbūza gabalu, tas tik ļoti piestāv vasarai, un pēc karstas dienas maz kas līdzinās šai ogai. Bet vai esat kādreiz mēģinājuši grilētu arbūzu? Tas varētu izklausīties dīvaini, bet arbūza grilēšana dod ogai karamelizētu kvalitāti, kas ir arī pārsteidzoši garšīga.

Kā pagatavot arbūzu uz grila?

Foto: publicitātes

Lai pagatavotu vislabāko grilēto arbūzu, sāciet ar sastāvdaļu sagatavošanu.

  • Sagrieziet arbūzu vismaz 3 centimetru biezās šķēlēs, lai tas neizkristu caur grila režģiem.
  • Uzkarsējiet grilu līdz lielam karstumam.
  • Mazā bļodiņā samaisiet cukuru, sāli un laima miziņu. Saspiediet maisījumu ar pirkstu galiem, lai apvienotu visas sastāvdaļas.
  • Izklājiet arbūzu daiviņas vienā kārtā uz grila restēm un uzkaisiet sāls, cukura, laima maisījumu. Apgrieziet un apkaisiet daiviņas otru pusi.
  • Katru pusi cepiet 2 līdz 3 minūtes, līdz parādās grila pēdas. Noņemiet arbūzu no grila un novietojiet uz šķīvja.
  • Sāls uzlabos dabisko saldumu, cukurs karamelizēsies.