Padomi, kā tīrīt veļas mašīnu?

© Foto: depositphotos.com

Veļas mazgāšanas automātam var būt viens mīnuss — dīvaina smaka, kas nāk no veļas mašīnas un tikko izmazgātām drēbēm. Tas var būt no pārāk daudz izmantota mazgāšanas līdzekļa un veļas mīkstinātāja. Veļas mazgāšanas līdzekļu pārpalikums aiztur netīrumus, kas pielīp durvju stikla iekšpusē un aiz gumijas durvju blīvēm, veicinot pelējuma augšanu. Atbrīvojieties no smakas un pelējuma, izmantojot priekšmetus, kas, iespējams, jau ir pa rokai mājās.

Tīrīšana ir vienkārša, un tai ir nepieciešami tikai daži parastie piederumi. Cik bieži vajadzētu tīrīt priekšējo durvju stiklu. Veļas mazgājamā mašīna tiek galā ar daudz netīrām drēbēm, tāpēc ikmēneša tīrīšana nodrošinās tai svaigu smaržu. Ja bieži mazgā ļoti netīras drēbes vai dzīvo karstā, mitrā vietā, tīriet to divas reizes mēnesī vai tiklīdz sajūt nepatīkamu smaku.

Foto: pixabay.com

Kas būs nepieciešams?

  • Maza birste ar neilona sariņiem
  • Mikrošķiedras audums
  • Gumijas cimdi
  • Mazs spainis
  • Šķidrais hlora balinātājs
  • Ūdeņraža peroksīds (pēc izvēles)
  • Universāls tīrīšanas līdzeklis

Foto: depositphotos.com

Pirms tīrīšanas sākšanas pārliecinieties, vai cilindrs ir tukšs. Veļasmašīnā nedrīkst būt drēbju. Sajauciet tīrīšanas šķīdumu. Nelielā spainī sajauciet 4 tases silta ūdens un vienu ceturto daļu hlora balinātāja. Ja nevēlaties izmantot hlora balinātāju, nomainiet to ar pusi tases ūdeņraža peroksīda un ar 4 glāzēm silta ūdens. Nekad nejauciet balinātāju un ūdeņraža peroksīdu.

Notīriet durvis un durvju blīves

Iemērciet šķīdumā mikrošķiedras drānu un izspiediet, līdz tā nepil. Viegli berziet durvis, ieskaitot malas un stiklu. Uzmanīgi atvelciet durvju starpliku malas un noslaukiet iekšā visus netīrumus, pelējumu vai atlikumus. Ja atlikums nonotīrās, iemērciet šķīdumā nelielu neilona birstīti (veca zobu birste lieliski noderēs), notīriet un pēc tam noslaukiet netīrumus ar mikrošķiedras drānu.

Iztīriet mazgātāja cilindru

Ja mazgāšanas cilindrs šķiet lipīgs vai izskatās mainījis krāsu, izmantojiet tīrīšanas šķīdumu un mikrošķiedras drānu, lai to notīrītu.

Iztīriet dozatorus

Foto: pixabay.com

Skatiet savas mašīnas lietotāja rokasgrāmatu, lai noteiktu, kā izņemt mazgāšanas līdzekļa dozatorus un balinātāja un auduma mīkstinātāja ieliktņus. Izskalojiet atvilktni un ieliktņus ar karstu ūdeni, lai noņemtu atlikumus. Ja tie ir stipri pārklāti ar nogulsnēm, iemērciet tos 10 minūtes karstā ūdenī un pēc tam noskalojiet. Ļaujiet atvilktnēm nožūt.

Notīriet dozatora atvilktnes turētāju

_pixabay.com

Iemērciet mazu birstīti tīrīšanas šķīdumā un izmantojiet to, lai notīrītu visus atlikumus vai pelējumu mazgātāja dozatora atvilktnes turētājā. Pirms dozatoru atkārtotas ievietošanas pārbaudiet atveri ar lukturīti, lai pārliecinātos, ka tā ir tīra. Veiciet īsu ciklu (priekšmazgāšanu) bez veļas produktiem, lai izskalotu dozatora sistēmu.

Notīriet mašīnas ārpusi

Kamēr darbojas īsais cikls, notīriet mazgātāja ārpusi no visām pusēm ar mikrošķiedras lupatiņu un universālo tīrīšanas līdzekli. Pārbaudiet gaisa atveri mazgātāja aizmugurē, lai pārliecinātos, ka tajā nav putekļu.

Pārbaudiet ūdens sūkņa filtru

Lielākajai daļai priekšējās ielādes veļas mašīnām ir nelielas durvis, kas atrodas ierīces apakšā, kuras var atvērt, lai noņemtu visas netīrumus vai gružus, kas iekļuvuši ūdens sūkņa filtrā. Tur var atrast lipīgas plūksnas, monētas, pogas vai pat zeķes, kas izraisa lēnu ūdens aizplūšanu, smaku un atstāj uz drēbēm pūkas. Izņemiet filtru un noskalojiet ar karstu ūdeni vai atmērcējiet, ja nepieciešams.

Palaidiet tīrīšanas ciklu

Tagad, kad ir notīrītas visas vietas, palaidiet pēdējo tīrīšanas ciklu. Pievienojiet 1/2 tasi šķidrā hlora balinātāja mazgāšanas līdzekļa dozatora atvilktnē un piepildiet balinātāja dozatora nodalījumu ar hlora balinātāju. Veiciet parasto cikla iestatījumu ar siltu ūdeni. Mašīnai tagad jābūt svaigai un tīrai.

Padomi, kā uzturēt tīru veļas mašīnu

Foto: depositphotos.com

  • Izmantojiet mazāk mazgāšanas līdzekļa. Tā kā priekšējās ielādes mazgātājs patērē mazāk ūdens, mazgāšanas līdzekļa pārpalikums aiztur ķermeņa netīrumus un paliek, lai kļūtu par barību pelējuma augšanai.
  • Šķidrā veļas mīkstinātāja vietā izmantojiet destilētu balto etiķi, lai palīdzētu noņemt mazgāšanas līdzekļa atlikumus un mīkstinātu drēbes. Vienkārši pievienojiet to veļas mīkstinātāja dozatorā.
  • Pārliecinieties, vai mazgātāja ventilācijas atvere nav bloķēta, un notīriet to no putekļiem.
  • Ja veļas mazgāšanas telpā nav labas gaisa cirkulācijas, pievienojiet ventilatoru vai gaisa sausinātāju. Pēc katras mazgāšanas atstājiet veļas mazgājamās mašīnas durvis nedaudz atvērtas, lai salons ātrāk izžūtu.
  • Bieži tīriet ūdens sūkņa filtru, lai noņemtu smirdīgās mitrās pūkas.
  • Vismaz reizi mēnesī veiciet tīrīšanas ciklu ar hlora balinātāju.

Svarīgākais