Kādas kļūdas tiek pieļautas mājas uzkopšanas laikā

© Foto: Depositphotos

Ir visdažādākās metodes un paņēmieni, kā notīrīt gandrīz visu - daži no tiem ir efektīvāki nekā citi. Pastāv zelta noteikumi, 15 un 20 minūšu noteikumi un dažādas posmu tīrīšanas metodes, kas paredz veikt divus, trīs vai pat piecus soļus, lai nodrošinātu, ka mājoklis vienmēr ir nevainojami tīrs.

Taču galu galā lielākā daļa cilvēku vienkārši meklē labākos tīrīšanas padomus, kas palīdzētu tīrīt ātrāk, efektīvāk un retāk. Ir padomi, kā atšķirt faktus no izdomājumiem, kad runa ir par tīrīšanu, lai patiešām varētu panākt, ka mājoklis mirdz ar minimālu piepūli.

Lai gan pavasaris parasti tiek dēvēts par ģenerāltīrīšanas laiku, nav iemesla, kāpēc nevarētu sākt tīrīšanas darbus, kad nepieciešams (izņemot, iespējams, siltā laika gaidīšanu, lai sakoptu pagalmu).

Iespējams, ka tīrīšanu mājoklī pat varēsiet padarīt par daudz mazāku pasākumu, ja dažas lietas paveiksiet jau iepriekš. Paņemiet savu aprīkojumu un iepazīstieties ar šiem padomiem, ko snieguši Good Housekeeping institūta Uzkopšanas laboratorijas eksperti.

Ir jātīra no augšas uz leju

Foto: pixabay.com

Mājoklis jātīra no augšas - vispirms jānotīra putekļi - un tad jāizslauka grīda, taču eksperti apgalvo, ka lielākā daļa cilvēku tīrīšanas laikā pieļauj vienu nopietnu kļūdu. Cilvēki, kuri mīl savas mājas, pavada daudz laika to tīrīšanai, taču ļoti bieži šā procesa laikā viņi pieļauj vienu nopietnu kļūdu. Izdevumā Mirror profesionāla apkopēja pastāstīja, kādu kļūdu mājokļa uzkopšanas laikā pieļauj lielākā daļa cilvēku, un tā ir pārsteidzoši vienkārša - viņi sāk tīrīšanu no apakšas uz augšu.

Profesionāli uzkopēji norāda, ka iespaidīgs ir to cilvēku skaits, kuri slauka ar putekļu sūcēju un pēc tam notīra putekļus uz mēbelēm. Aizstāvot pareizo tīrīšanas kārtību, tiek vilktas paralēles ar mājas renovāciju.

Tas ir tas pats, kas ar mājas remonta veikšanu: jūs izremontējat griestus, tad sienas un grīdas segumu pēdējo, citādi vienkārši sabojāsiet tikko paveikto darbu, norāda profesionālie uzkopēji.

Ko tīrīšanas laikā dara nepareizi:

Foto: pixabay.com

  • skābes saturošu līdzekļu lietošana uz marmora un akmens;
  • aizmirst notīrīt mēbeles no augšas, apakšas un sāniem;
  • pārāk intensīva tīrīšana un/vai pārāk agresīvu līdzekļu lietošana, kas bojā, nevis tīra;
  • nepietiekami bieži mazgā lupatas, sūkļus un mopus;
  • neizmantot tualetes poda tīrīšanai paredzēto sūkli.

Citi tīrīšanas ieteikumi

Foto: pixabay.com

  • fermentu tīrīšanas līdzekļu lietošanu tualetēm un to apkārtnei;
  • vannas istabu tīrīšanā izmantot pēc iespējas mazāk ūdeni, jo tas atšķaida tīrīšanas līdzekļus.

Biežāk pieļautās kļūdas, no kurām jāizvairās, tīrot logus

Laika gaitā uz logiem gan no iekšpuses, gan no ārpuses lēnām, bet neatlaidīgi uzkrājas piesārņojums un netīrumi, kas traucē skatu un aizsedz vērtīgo saules gaismu. Vienīgais, kas ir vēl sliktāk? Biezas svītras, ko atstāj nepareiza tīrīšana.

Kļūda Nr. 1: izvēlēties saulainu dienu logu tīrīšanai

Foto: pixabay.com

Veiciet šo darbu spožā saulē, un tīrīšanas līdzeklis uz karstiem logiem nožūs, pirms jūs paspēsiet to noslaucīt, atstājot grūti likvidējamas svītras. Ja laikapstākļi nevēlas sadarboties, sāciet no ēnainās mājas puses.

Kļūda Nr. 2: tīrīšanas līdzekļa uzsmidzināšana uz netīrumiem un putekļiem

Pirms sākat darbu, noslaukiet netīrumus no loga rāmja ar birstīti vai izsūciet tos ar rokas putekļu sūcēju vai putekļu uzliktni. Tas novērsīs netīrumu pārvēršanos dubļainā putrā, ja tie sajaucas ar tīrīšanas līdzekli. Ja loga siets izskatās īpaši netīrs, izņemiet to un nomazgājiet ar karstu, dubļainu ūdeni un mīkstu birstīti, pēc tam noskalojiet un ļaujiet nožūt, pirms ievietojat to atpakaļ.

Lai ātri notīrītu putekļus no žalūzijām, iesaka pārlaist abas to puses ar mikrošķiedras putekļu lupatiņu vai atvērt līstes un pārlaist katru no tām ar mitru lupatiņu, pēc tam noslaukot sausu.

Kļūda Nr. 3: netaupiet logu tīrīšanas līdzekli

Neuztraucieties ar izsmidzinātāju, jo īpaši, ja logi izskatās īpaši netīri. Ir nepieciešams daudz tīrīšanas līdzekļa, lai izšķīdinātu un suspendētu netīrumus un tos varētu pilnībā noslaucīt - taupiet, un uz logiem būs redzamas svītras.

Kļūda Nr. 4: logu noslaucīšanai izmantojiet kokvilnas lupatu

Foto: pixabay.com

Dažiem cilvēkiem patīk slaucīt stiklus ar avīzi, taču labāk izmantot atkārtoti lietojamas mikrošķiedras lupatiņas. Tās ir ļoti labi uzsūcošas, mazgājamas un atstāj stiklu spīdīgu un bez svītrām.

Ja vēlaties izmantot papīra dvieļus, izvēlieties tādu zīmolu, kas ir piemērots šim uzdevumam. Vājie papīra dvieļi var izšķīst un atstāt pēdas.

Kļūda Nr. 5: uzmanīgi, slaukot ar tīrāmo birsti

Profesionāli logu mazgātāji ir sazvērējušies pret tām, bet ir jāzina, kā tās pareizi lietot. Jūs spiežat ar tīrāmo birsti uz leju, un kur paliek ūdens? Uz grīdas. Iespējamā netīrumu un pilēšanas faktora dēļ logu mazgātāji izvairās no birstes izmantošanas, jo īpaši maziem stikliem, taču tās var būt noderīgas lielākiem logiem.

Kļūda Nr. 6: visu logu tīrīšana vienā dienā

Foto: pixabay.com

Logi jātīra tikai vienu vai divas reizes gadā, bet tas ir vēl vieglāk, ja sadalāt darbu pa istabām un veicat to pa daļām. Tīrot noslaukiet vienu loga pusi horizontāli, bet otru vertikāli. Ja veidosies svītras, viegli uzzināsiet, vai tās ir ārpusē vai iekšpusē.

Skapja pavasara tīrīšanas padomi

Svarīgākais