Uzzini, kas ir galvenās nevajadzīgās lietas virtuvē

© Foto: pixabay.com

To vidū ir arī maisiņš ar maisiņiem. Uzkopšanas eksperte Džūlija Viljamsone nosaukusi piecu nevajadzīgo lietu veidus, kas atrodas gandrīz katrā virtuvē.

Izdevumam Business Insider viņa raksta, ka virtuves var būt liels stresa un nekārtības avots, jo tajās cilvēki bieži vien uzkrāj lietas, ko viņi neizmanto. Padomi var palīdzēt atbrīvot vairāk vietas.

Sakārtojiet garšvielu plauktu

Foto: pixabay.com

Iespējams, ka liela daļa garšvielu ir pārvērtušās nepievilcīgos putekļos bez garšas.

Maltās garšvielas ir derīgas apmēram gadu pēc atvēršanas, savukārt veselas garšvielas ir derīgas no gada līdz trim gadiem.

Viņa iesaka atbrīvoties no visa, kas zaudējis savu bagātīgo un patīkamo garšu, un turpmāk pirkt nelielus daudzumus garšvielu, kuras neizmantojat bieži.

Krūzīšu krājumi

Foto: Depositphotos

Eksperte joko, ka, lai izmantotu visas krūzītes, ko cilvēki glabā mājās, būtu jāorganizē karaliskas kāzas. Vienkāršs padoms var palīdzēt no tiem atvadīties: pajautājiet sev, vai jūs iztērētu 20 dolārus, lai nomainītu krūzīti, ja tā pazustu vai saplīstu.

Skapītis zem izlietnes

Foto: Depositphotos

Veiciet inventarizāciju, vai arī skapītis ir pilns ar bundžām, lupatām, sūkļiem un visādiem tīrīšanas līdzekļiem. Speciāli organizatori vai paštaisīti konteineri no kastēm var palīdzēt sakārtot lietas.

Virtuves piederumi

Foto: pixabay.com

Pēc eksperta domām, parasti virtuvēs var atrast daudz vairāk dažādu koka karošu, pavārnīcu un lāpstiņu, nekā nepieciešams. Viņa iesaka paturēt tikai tās, ko patiešām patīk lietot.

Ja esat pārliecināts, ka jums ir vajadzīgas visas, pamēģiniet šādi: pusi no tām ielieciet kastē un paslēpiet uz dažiem mēnešiem.

Vai jūs atradīsiet, ka meklējat kastē nepieciešamās ierīces, vai arī esat par tām pilnīgi aizmirsis? Ja tā, tad tas nav nepieciešams.

Iepirkumu maisiņi

Foto: pixabay.com

Maisiņi var būt noderīgi, taču līdz brīdim, kad tie sāk aizņemt visu virtuvi. Par laimi, varat tos piepildīt ar visiem pārējiem nevajadzīgiem priekšmetiem, no kuriem atbrīvojaties. Saglabājiet tādu daudzumu maisiņu, kas šķiet saprātīgs.

Svarīgākais