Festivāls «Bildes» - ar muzikālo ģimeņu, dziesminieku un seno Austras bērnu koncertu

2017. gads Kaukuļu ģimene © Foto: publicitātes

Festivāla «Bildes 2024» koncerts «Ielūdz «Bilžu» mūziķi un viņu bērni», kur sirsnīgā, ģimeniskā gaisotnē sadziedāsies labi pazīstami mūziķi un viņu atvases, notiks VEF Kultūras pils Kamerzālē svētdien, 27. oktobrī. Dziesminieku koncerts klausītājus priecēs 29. oktobrī, bet dziesmas no Austras Pumpures veidotajām Imanta Kalniņa dziesmu programmām seno Austras bērnu izpildījumā izskanēs 30. oktobrī.

27.oktobrī, pārstāvot «Bilžu» dalībnieku muzikālās ģimenes, uz vienas skatuves dziesmās, emocijās un profesionālajā pieredzē dalīsies dažādu paaudžu festivāla dalībnieki un viņu bērni.

Foto: publicitātes

«Ģimene ir ļoti smalka lieta - katrā bērnā lielākā vai mazākā mērā vecāki redz savas darbības turpinājumu, tāpēc vienmēr šie koncerti ir ļoti interesanti. Ar tām vērtībām, ko ģimene iedod bērnam, patiesībā dzīvojam visu savu atlikušo dzīvi. Savukārt, bērns ir ģimenes spogulis,» saka dziesminieks Arnis Miltiņš, piebilstot, ka cilvēki dzied par to, kas viņiem pašiem un viņu ģimenē ir būtisks. Koncertā viņš uzstāsies kopā ar dēliem Jāni un Kārli, meitu Laimu un dzīvesbiedri, mākslinieci Ināru Garklāvu.

2016. gads Križevicu ģimene / Foto: publicitātes

Mūziķis Mārtiņš Križevics saka: «To, cik nozīmīgas «Bildes» un «Bilžu» nometnes ir «Križevic Bandai» ir grūti aptverams un pasakāms, jo ar «Bildēm» ir sākušās daudzas muzikālas un personiskas sadarbības un draudzības ar feiniem cilvēkiem. Iespējams, ka emocionālākais brīdis «Bildēs» man ir bijis 2018. gada «Bilžu» nometnes koncertā, manas septiņgadīgās meitas Helmas Elvīras performance deklamējot Imanta Ziedoņa «Dzelteno pasaku». Šogad ģimeņu koncerts būs īpašs jau ar to vien, ka dažus gadus tas nav bijis - ne tikai mūsu ģimenes, bet daudzu ģimeņu bērni ir izauguši gan izmēros, gan muzikāli. Mēs gatavojam kāda skaņdarba pirmatskaņojumu un izpildīsim arī lietuviešu grupas «Žalvarinis» dziesmas interpretāciju savā stilā.»

2019 .gads Ansis Klintsons ar meitu Annu un čelliste Jolanta Šulce / Foto: publicitātes

«Šīs «Bildes» man būs jau otrās, kur uzstāšos kopā ar savu jaunāko meitu Annu. Pirmo reizi mēs spēlējām 2019. gada vēl arī kopā ar grupas «Logo» basisti/čellisti Jolantu Šulci. Šoreiz mēs vienkārši divatā spēlēsim ar Annu. Mēs dziedāsim dziesmu, kas radās, kad sākās pirmie neskaidrības laiki ar kodolkara draudiem un tad tika sacerēta dziesma «Stand by Me», ko pēcāk spēlēja ļoti daudzas apvienības visā pasaulē,» saka grupas «Logo» dibinātājs Ansis Klintsons.

2013. gads Kaukuļu ģimene / Foto: publicitātes

Grupas «Dzelzs vilks» līderis Juris Kaukulis saka: ««Bilžu» muzikālo ģimeņu kopā sanākšana ļauj mums būt par lieciniekiem daudzu jauno talantu izaugšanai no pirmajiem soļiem mūzikā līdz lielajai skatuvei. Ik reize ir mazs, bet spilgts nospiedums lielajā Latvijas mūzikas paaudžu vēstures pinumā. Paldies «Bildēm» arī par Kaukuļu ģimenes ansambļa iekustināšanu un neatlaidīgu pamudināšanu jaunu, radošu ideju īstenošanai. Šādā radošu ģimeņu kopējā saimē dzimst unikāla, draudzīga vide, kāda citkārt nerastos, jo tikai tā var notikt sadarbības, kas citādi nenotiktu.»

Koncertā «Ielūdz Bilžu mūziķi un viņu bērni» uzstāsies - Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.

Folkkoncerts / Foto: publicitātes

Dziesminieku koncertā, kas notiks 29. oktobrī, piedalīsies 23 tautā iemīļoti dziesminieki, kuriem tautā seko līdzi vairāku desmitu gadu garumā. Koncertu vadīs Mikus Frišfelds. Koncerts solās būt ar īpašu emociju gammu. Koncerta klausītājiem būs iespēja izdzīvot daudzkrāsainām noskaņām pildītu vakaru, kur dziesminieki dalīsies ar savām mīļākajām dziesmām, sajūtām un personīgiem stāstiem.

Dziesminieku koncertā uzstāsies - Valdis Atāls, Sandra Bula un Āris Ziemelis, Anta Eņģele un Marko Ojala, Mikus Frišfelds, Jānis Jansons, Agita Kaužēna, Uldis Kākulis, Anete Kozlovska, Elizabeta Krēģere, Laine Ligere, Arnis Miltiņš, Matīss un Uldis Ozoli, Ilona Papečkyte, Inta Pauļuka, Silvija Silava, Silvestrs Sīlis, Felikss Staņevičs, Renārs Veļičko, Lauris Valters un Melisa Debora Kaškura.

Austras bērni / Foto: publicitātes

Trešdienas vakarā 30. oktobrī seno Austras bērnu koncertā ar Imanta Kalniņa dziesmām no Austras Pumpures sastādītam programmām uzstāsies - Juris Bartkevičs, Dainis Baldzēns, Anta Eņģele, Zane Šmite, Agita Kaužēna, Vita Krūmiņa, Laura Liberte, Laine Ligere, Antra Medne, Andris Mičulis, Arnis Miltiņš, Uldis Ozols, Silvija Silava, Jānis Vītols u.c.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv. Pieteikumi kolektīvajiem apmeklējumiem un papildu informācija par koncertiem: «Bilžu birojs», tālr. 29282866, e-pasts bildes@bildes.lv.

Svarīgākais