Nāk klajā piedzīvojumu filma “BUM!”, kas aicina novērtēt draudzības spēku

Kadrs no filmas. Adrians Petrovics (pa kreisi) un Dāvis Emīls Ozols © Publicitātes foto

Pašmāju režisores Marta Selecka un Andra Doršs, kas ir bērnu iemīļoto seriālu “Tutas lietas” un “Emī un Rū” veidotājas, radījušas filmu “BUM!”, ko kinoteātros rādīs no 3.novembra.

“Filmas intonāciju centāmies veidot bezbēdīgu, jaunākajai auditorijai mīļu un atpazīstamu. Filmas priecīgie brīži un skolas ainas mijas ar stāstu par Hugo un Toma draudzību un tās īsteno vērtību. Īpašs paldies Liepājas 1. ģimnāzijai, kas nodrošināja filmai ļoti skaistu vizualitāti un uzticēja mums savas brīnišķīgās skolas telpas. Ceram, ka filma būs iepriecinājums visiem skolasbērniem un viņu vecākiem,” saka filmas režisore Marta Selecka.

Kadrs no filmas / Publicitātes foto

Galvenajās lomās filmā “BUM! ir jaunie liepājnieki Adrians Petrovics (Hugo) un Elīza Kļava (Karla), bet viņu abu labāko draugu Tomu filmā atveido rīdzinieks Dāvis Emīls Ozols. Epizodiskās lomās redzami arī Liene Sebre, Artis Robežnieks un citi bērniem pazīstami aktieri - Ance Strazda, Rihards Zeļezņevs, Gatis Maliks, arī influencere AlishuksM, kas filmā atveido savu paštēlu - Instagram zvaigzni.

Elīza Kļava, kas atveido Karlu, stāsta, ka šī ir viņas debija uz lielā ekrāna:

Elīza Kļava / Publicitātes foto

“Līdz šim es nebiju saistīta ar filmēšanos. Uz kastingu pieteicos pati, lai gan arī mani klasesbiedri agrāk jau bija teikuši, lai pamēģinu ko šādu, kas ir saistīts ar kino. Redzot mani, režisores saprata, ka es esmu īstā filmas varone Karla, un tā es nonācu līdz filmai.

Filmēšanas sākumā man gāja grūti, bet uz beigām es pieradu un gāja jau labāk. Pati komanda bija ļoti forša, visu laiku jutām atbalstu.

Izaicinošākais visā filmēšanā bija atcerēties tekstu. Un atmiņā paliks tas, kā es tēloju, ka saulaužu kāju. Tas arī bija interesanti. Priecājos, ka pēc filmēšanas vairāki no mums palikām arī draugi dzīvē.”

Adrians Petrovics spēlē filmā galveno lomu un atklāj, ka filma ir izdevusies lieliski:

Adrians Petrovics / Publicitātes foto

“Šī ir mana pirmā loma uz ekrāna. Pats grūtākais bija atcerēties visu tekstu, lai tiktu ar to galā vajadzēja atkārtot vairākas reizes un runāt ar visām ekspresijām, kas ir filmā.

Pēc filmēšanas sapratu, ka nevajag baidīties, jābūt par sevi pārliecinātam. Un viss izdevās. Uz ekrāna to arī var redzēt.

Arī Dāvim Emīlam Ozolam šis bija īpaši skaists vasaras piedzīvojums:

Dāvis Emīls Ozols / Publicitātes foto

Mana vienīgā pieredze līdz šim ir bijusi ierunāt aizkadra balsi, bet šī ir mana pirmā loma.

Mums paveicās ar komandu, pat tad, ja ar tekstiem gāja grūtāk, tos mums visu laiku atgādināja. Tā bija vasara, kad filmējām, bija karsti, ļoti karsti, bet drēbes bija arī tādas, kādas nēsātu septembrī, rudenī. Filmu redzējām, un tā ir ļoti laba.

Filmas anotācija

Kas notiek tad, kad 13 gadus vecs skeitbordists pēc neveiksmīga kritiena pēkšņi iegūst superspējas? To jau no 3. novembra varēs uzzināt kino skatītāji visā Latvijā, noskatoties jauno ģimenes piedzīvojumu filmu “BUM!”.

Publicitātes foto

Drīz pēc tam, kad 7. klases skolnieks Hugo ar savām superspējām kļūst par populārāko puisi skolā, viņš saprot, ka būt uzmanības centrā tomēr nenozīmē laimi. Pēkšņā slava iedragā Hugo attiecības ar labāko draugu Tomu, un drīz vien nākas izvēlēties starp statusu un draudzību.

Filmas veidotāji stāsta, ka “BUM!” ir īsta skolas komēdija, tajā netrūkst komisku brīžu un maģisku spēju. Bet galvenais - tā stāsta par īstu draudzību, kas ir stiprāka par jebkuru superspēju.

Kadrs no filmas / Publicitātes foto

Filma ar smaidu atgādinās, ka mūsdienu pusaudži bieži vien dzīvo telefonu ekrānos, bet, kamēr viņi klikšķina un skrollē, draudzība un īstie piedzīvojumi bieži tiek palaisti garām.