Aktrise Elizabete Lielmane par galveno lomu daudzsēriju filmā “Asistente”: Tā bija veiksme

Uzskatu, ka latviešiem ir privilēģija piedzīvot dažādu pašmāju kino un aktieriem ir prieks, ka ir iespēja filmēties, saka jaunā aktrise Elizabete Lielmane. © Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Latvijas Nacionālā teātra aktrisei Elizabetei Lielmanei šī ir pirmā galvenā loma kinofilmā. Aktrise spēlē Lailu daudzsēriju filmā “Asistente”, kura izvēlas mainīt karjeru un sāk visu no nulles, ceļā sastopoties ar dažādiem izaicinājumiem.

Elizabete Lielmane atklāja, kuros brīžos pazuda ticība sev un kāds bija filmēšanas process.

Latvijas Nacionālā teātra aktrisei šī ir pirmā vadošā loma kino laukumā / Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Pašmāju kino - privilēģija

Uzskatu, ka latviešiem ir privilēģija piedzīvot dažādu pašmāju kino un aktieriem ir prieks, ka ir iespēja filmēties. Es novērtēju šo iespēju. Sajūtas šodien pirmizrādē ir satraucošas, jo man nekad vēl nav bijusi tik liela kino loma.

Šī ir mana lielākā kino pieredze un ar nepacietību gaidu, kas būs sanācis, jo to neesmu redzējusi. Tā ir uzticēšanās, bet nav jau variantu, ir jāuzticas.

Es ļoti daudz iemācījos no abām režisorēm šajā filmēšanās procesā. Katra no viņām ir ar savu rokrakstu, darba process bija atšķirīgs, tāpēc priecājos, ka varēju uztrenēt pielāgošanās spēju. Baudīju šo procesu. Tā ir veiksme, ka man ir bijusi iespēja sastrādāties ar divām režisorēm un mācīties no viņām. Man ļoti patika.

Režisores ņēma vērā, ka es esmu jauna aktrise, tāpēc daudz nāca man pretī un palīdzēja.

Elizabetes vīrs Jānis bija blakus un ieradās, lai atbalstītu sievu / Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Kino garoza

Runājot par grūtībām, bija garas filmēšanas stundas, agri no rīta sākās un beidzās vēlu. Protams, ka sava dzīve turpinās un brīžiem bija emocionāli grūti, bet tas viss bija no noguruma.

Turpini spēlēt un liekas, ka kaut ko nevari izdarīt tā, kā līdz galam būtu vēlējies, jo tevi ir pārņēmis nogurums. Tādos brīžos mazliet pazuda ticība sev, bet visa komanda - kolēģi, režisores - man palīdzēja.

Pats materiāls bija tik interesants, ka filmēšanas pieredze kopumā bija neaprakstāma. Bauda strādāt! Turklāt tas ir apsveicami, ka daudzsēriju filmas žanrs Latvijā palielinās. Priecājos, ka ir vēsturiskais žanrs, piemēram, “Dumpis”, tad ir drāmas, šī filma ir komēdija ar drāmu. Ir daudzveidība.

Filmas vizītkarte

Daudzsēriju filma “Asistente” vēsta par jaunu sievieti Lailu jeb Lulū, kas nomaina iesākto karjeru nekustamo īpašumu firmā pret sociālo darbu nevalstiskajā organizācijā, lai palīdzētu cilvēkiem un padarītu pasauli labāku. Realitātē tas izrādās grūtāk, nekā viņa gaidīja - ne visi grib, lai viņiem palīdz, sociālu problēmu risināšana nenotiek ātri, un mainīt sistēmu ir sarežģīti. Paralēli Lulū piedzīvo attiecību krīzi ar draugu un pārvācas uz dzīvi pie mammas un sarkastiskās omītes, ar kurām nākas meklēt kopīgu valodu dažādo uzskatu dēļ.

Kino darba galvenajā lomā ir talantīgā jaunās paaudzes aktrise Elizabete Lielmane, viņas mammu Gunu atveido Baiba Broka, bet omīti Mirdzu - Silvija Bitere. Citās lomās - Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Matīss Budovskis, Elīza Dombrovska, Kaspars Gods, Andris Keišs un citi.

Filmas radošā komanda:

Scenārija autores: Anete Konste, Alise Zariņa, Liene Linde

Režisores: Alise Zariņa, Liene Linde

Producents: Guntis Trekteris

Operators: Ivo Skanstiņš

Māksliniece: Ieva Kauliņa

Kostīmu māksliniece: Katrīna Liepa

Grima māksliniece: Ksenija Halčenko

Montāžas režisore: Dita Virga

Komponists: Artūrs Liepiņš

Skaņu režisori: Kārlis Zvejnieks, Jānis Eglītis

Studija “Ego Media”

No 12. septembra “Asistente” būs skatāma kinoteātros, bet no 26. septembra būs pieejama TET TV+ platformā.

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais