Oskara Tirsas radinieki par “Nelūgtajiem viesiem”: “Netflix" jau gaida

© Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Šobrīd aktīvi norisinās darbs pie TET TV populārākā pašmāju seriāla “Nelūgtie viesi”, jo režisors Vlads Kovaļovs un producente Lelde Kovaļova kopā ar aktieriem un filmēšanas komandu, kas šogad ir no vairākām valstīm, atrodas Liepājā, lai finišētu trešās sezonas filmēšanu.

NRA.lv Dzīvesstila komandai bija lieliska iespēja redzēt, kā top seriāls. Aktieri, kas “Nelūgtajos viesos” būs redzami kā Oskara Tirsas, ko atveido aktieris Niklāvs Kurpnieks, radinieku un kāzu viesu lomās atzina, ka filmēšanas laukumā nonākuši dažādu apstākļu rezultātā. Vienam šis ir jau 93. kino projekts, cits nonācis, atlidojot no Anglijas. Taču visiem ir interese par kino.

Jānis Veikšāns no Salaspils

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Kino esmu Vlads Tirsa, Oskara onkulis. Ilgus gadus esmu filmējies gan kā masu skatu aktieris, gan arī kā otrā plāna aktieris. Pēdējais no jaunākajiem darbiem man bija režisora Riharda Romuša komēdija “Gandrīz vecpuisis”, kurā biju vectēva lomā. Toties “Nelūgtajos viesos” esmu debitants.

Kino man ir bijis blakus visu dzīvi, gluži kā otrais darbs. Šis ir mans 93. projekts.

Ar šo komandu strādāju pirmo reizi, īpaši ar režisoru Vladu Kovaļovu. Salīdzinot ar citiem projektiem, ar ko esmu ikdienā strādājis, šis ir ļoti savdabīgs un interesants. Režisors atļāva kadros sastrādāt visādus pekstiņus, jo šī būs komēdijas sērija. Vladam ir ļoti foršs darba stils, kā viņš strādā komēdijas žanrā. Cepuri nost!

Arnis Šņukuts no Anglijas

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Es arī esmu “Nelūgto viesu” fans. Kopā ar sievu fanojam un skatāmies seriālu Anglijā. Sieva ieraudzīja reklāmu un pamudināja. Liels paldies sievai, ka pamanīja, jo tā es šeit esmu nonācis. Tieši viņa teica, lai eju un filmējos.

Uz ātru roku pieteicos, un tagad būšu seriālā, kā viens no Oskara Tirsas radiniekiem. Mēs dzīvojam Anglijā, bet jau iepriekš bija ieplānots ciemoties dzimtenē. Šis noteikti ir viens no vasaras lielākajiem notikumiem.

Filmēšanas laukumā ir ļoti interesanti. Šī arī ir mana pirmā pieredze. Nekad iepriekš neesmu filmējies. Iespaids, protams, kā tas viss notiek, man bija, taču dzīvē ir iespēja pašam visu piedzīvot ir aizraujoši. Kaut kas paliks atmiņā un būs ko stāstīt bērniem, jo labākais ir tas, ka mēs ar sievu esam paspējuši to paturēt noslēpumā no bērniem.

Ar domu, ka tad, kad ar vecāko meitu kopā skatīsimies jauno sezonu, tad viņai būs pārsteigums, ieraugot tēti uz ekrāna. Cerams, ka sanāks.

Emīls Balcers no Liepājas

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Izlasīju “Facebook”, ka notiek atlase. Varēja pieteikties uz Oskara Tirsas radinieku lomu. Es pieteicos uz aklo, jo nekad mūžā ko tādu nebiju darījis. Nodomāju: “Kāpēc gan ne?”

Man arī bija sakrājušās tādas interesantas bildes, kur man ir bijuši visādi tēli, bet, protams, neskaitot neko šādu. Pagāja kāds brīdis, un atnāca e-pasts. Augusta sākumā uzzināju, ka esmu izturējis atlasi. Protams, ka biju ļoti priecīgs.

Tā arī atbraucu, neko sīkāk nezinot. Pirmā pieredze interesanta. Man pašam patīk. Tagad zinu, ja būs vēl šādas iespējas, tad pieteikšos.

Ir ešpz, lai gan reizēm mazliet nogurdinoši, ka ilgi jāgaida filmēšana, bet viss, kas te notiek, to kompensē.

Kvalitāte šeit ir jūtama. Tāpēc arī pats pieteicos, jo man patīk “Nelūgtie viesi”. Jau pirms tam skatījos.

Ralfs Motuzs no Rīgas

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Producente Lelde Kovaļova redzēja mani manas frizieres “Instagram” kontā un piedāvāja šo lomu. Pirms tika izsludināta pieteikšanās, uz ko bija rekordliela interese. Man gan nebija tāda frizūra, bet, acīmredzot, redzēja manī potenciālu. Par to priecājos.

Esmu noskatījies abas sezonas un varu teikt, ka arī esmu “Nelūgto viesu” fans. Iesaku visiem redzēt, jo šis ir pasaules līmeņa seriāls,“Netflix” jau gaida.

Arī filmēšanas laukumā jūtamies labi, jo blakus ir brīnišķīga kompānija. Grūtākais no šā visa ir pauzes, kad ir jāgaida, bet ir tā vērts.

Dzīvesstils

Aizvadītajās dienās iepazināmies ar daudzsērijas filmas “Asistente” komandu – režisorēm un aktieriem, kuri spēlē nozīmīgas lomas. Aprunājāmies par kino Latvijā, komandas darbu un izaicinājumiem.

Svarīgākais