Aija Strazdiņa-Ratinska par “Caur ērkšķiem uz…” jauno sezonu: “Nekas nav iestudēts!”

© Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

TV producente Aija Strazdiņa-Ratinska ir veidojusi vairākus TV projektus. Viens no populārākajiem un brīžiem pat šokējošākajiem ir sociālais projekts “Caur ērkšķiem uz…”.

“Ērkšķi nav atskaites punkts, bet gan ceļa sākums,” uzsver producente. Un šie ir vārdi, kas apliecina, ka projekts ne tikai dalībniecēm, bet arī skatītājiem ir nepieciešams un svarīgs, jo tas atspoguļo realitāti.

Projekts ir neprognozējams

Katra sezona ir citādāka. Mums nekad nav bijis mērķis pārspēt iepriekšējo sezonu, jo uz šo projektu neskatos, kā uz klasisku televīzijas formātu.

Piemēram, šajā sezonā savāksim vairāk skatījumu, izdarīsim kaut ko vēl trakāk vai tad ko vēl varētu panākt, nē. To, kāds ir šis raidījums, milzīgā apjomā nosaka pašas dalībnieces. Mums nav ne jausmas, kas beigās sanāks.

Sestās sezonas dalībnieces kopā ar filmēšanas komandu / Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Katru reizi meitenes visu izdara savā veidā, balstoties uz savu dzīves pieredzi un sajūtām. Šis projekts ir neprognozējams.

Tā ir dzīve, nevis kino

"Caur ērkšķiem uz..." izstādi varēs apskatīt līdz 12. septembrim / Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Filmēšanas laikā mums bija arī ļoti skarbi notikumi. Piemēram, atbrauca Neatliekamā medicīniskā palīdzība. Bija daudz skumju brīžu un pat traģisku, bet tajā pašā laikā, bija arī ļoti jauki notikumi.

Nekas nav iestudēts!

Sestās sezonas dalībnieces / Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Arī tas, ka atbrauc ātrie, to neviens nevarēja prognozēt, jo tā vienkārši ir dzīve. “Caur ērkšķiem uz…” veido pats sevi.

Ceļa sākums

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Pirms sākām filmēt sesto “Caur ērkšķiem uz…” sezonu, savā paziņu un draugu lokā veicām aptauju, kas ērkšķos ir paticis iepriekšējos gados.

Un ļoti izteikti iezīmējās tas, ka paticis kemperis. Sapratām, ka arī šajā sezonā atgriezīsim ērkšķos kemperi, un tā arī bija. Vēl atšķirīgais ir tas, ka šajā sezonā mēs devāmies uz ārzemēm.

Ir jāsaprot, ka šis projekts ir process. Ērkšķi nav atskaites punkts, tas ir ceļa sākums. Kad mēs filmēsim pēdējo sēriju novembrī, tad no projekta starta būs pagājis pusgads. Taču, kas ir pusgads!

Tikai pēc pusgada un ilgāk mēs varam skatīties, kam ir bijusi jēga šajā projektā. Turklāt es nekad nevērtēju, jo pieredze rāda, ka tie ir vairāki gadi, lai kaut kas mainītos.

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

No pašām pirmajām sezonām ļoti skaidri var redzēt, kurām meitenēm dzīve ir izmainījusies. Vai to var redzēt pēc mēneša? Nē, taču cerības ir lielas.

Es godīgi varu pateikt, ka par daudzām meitenēm pēc projekta cerības ir lielas.

TV producente Aija Strazdiņa - Ratinska tic dalībniecēm / Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais