Pasākumu vadītājs Māris Krastiņš par “Nelūgtajiem viesiem”: Šī pieredze ir svaiga dvesma ikdienā

Māris Krastiņš uzsver radošo procesu, kas piesaistījusi visvairāk, jo dzīve un kino ir divas dažādas pasaules. © Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Māris Krastiņš ir viens no pieprasītākajiem pasākumu vadītājiem Latvijā, arī kāzu vadītājs. Par to liecina viņa grafiks un vienas sezonas pasākumu skaits.

Taču atrast laiku, lai nofilmētos “Nelūgto viesu” sērijā, kur Tirsu ģimene mij gredzenus un svin kāzas, viņam izdevās. Māris uzsver radošo procesu, kas piesaistījusi visvairāk, jo dzīve un kino ir divas dažādas pasaules.

Dzīve un kino

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

“Nelūgtajos viesos” man sanāk tēlot to, kas es esmu. Mana pieredze ir interesanta. Es teiktu, ka kāzās daudzas lietas ir vienā noteiktā veidā, bet šeit ir kino elementi.

Piemēram, kādam ir jādusmojas, kādam ir nopietnāka sejas izteiksme. Es nevaru šeit izdomāt, ka pēkšņi saku: “Jaunajam pārim - rūgts!” Tās ir tās lietas, kas ir atšķirīgas starp dzīvi un kino.

Spēlējot pašu lomu, kas ir uzticēta “Nelūgtajos viesos”, varu teikt, ka ir jāpielāgojas. Tev nav priekšā konkrēts teksts, vārds pēc vārda, bet kāzās es saprotu, kas sekos, ir konkrēta secība. Kino mēs varam sākt ar trešo kadru un pēc tam pāriet uz pirmo, un tas ir normāli.

Komanda ir kolosāla

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Komanda ir kolosāla. Jūtos kā mazā skudru pūznī, un katrs zina savu vietu, kur būt. Visi strādā kā viens vesels.

Kā pasākumu vadītājs es varu salīdzināt, kā ir darboties kino, kā ir darboties teātrī. Pieredze ir interesanta, jo varu paskatīties, kā tas viss mijiedarbojas. Pats process ir ļoti interesants.

Turklāt, neskatoties ikdienā televīziju, es zināju, kas ir Lelde un Vlads Kovaļovi. Viņi nav palikuši nepamanīti. Tāpat mēs viņus redzam - gan presē, gan sociālajos tīklos. Arī aktieri, ja pirms laika viņus nezināju, tad, atbraucot uz filmēšanas laukumu, jau saprotu, kuri ir galveno lomu aktieri.

Kovaļovi kā tandēms un kopums strādā kolosāli. Es redzu to, ka viņi abi ir savā vietā. Ja man filmēšanas laukumā ir kāds jautājums, tad viss tiek atrisināts. Un tas nav mazsvarīgi.

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Kovaļovi filmēšanas laukumā piestrādā pie katras mazākās nianses. Pie sejas grimasēm, pie tā, kā kurš attiecīgajā brīdī sēž, piemēram, pie galda vai kurš no kāzu viesiem ir pacēlis glāzi. Detaļas ir svarīgas. Filmēšanas laukumā man nebija satraukums. Lai gan vislielākais satraukums kameru priekšā ir tad, ja man jāpasaka kāds svarīgs teksts, bet to nezinu, ja nevaru no sevis brīvi runāt.

Gadā man ir daudz pasākumu, kas ir jāvada, it sevišķi kāzas, tāpēc šī pieredze ir svaiga dvesma manā ikdienā.

Tieši tāpēc jau ir interesanti pavērot procesu, piemēram, no režisora puses, kā viņš redz, kā notiek kāzas. Un varu salīdzināt, kā kāzas svin ikdienā. Un kā kāzu viesi uz šo dienu reaģē.

Kāpēc ir vērts skatīties “Nelūgtos viesus”? Kurš pašmāju seriāls vēl būs redzams ar tik interesantām frizūrām, ar tik daudz kolorītiem cilvēkiem? Jaunā sezona viennozīmīgi ir jāredz.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais