Izdevniecība “Zvaigzne ABC” lutinājusi lasītājus un autorus

© Publicitātes foto

Latvijā 18. maijā atzīmē Muzeju dienu un Muzeju nakti. Starp jaunu tradīciju ieviesējiem ir arī izdevniecība “Zvaigzne ABC”, kas saviem lasītājiem un arī autoriem bija sarūpējusi pārsteigumus.

Viens no iespaidīgākajiem pārsteigumiem, kas nekur citur agrāk netika manīts, bija akcija “Grāmatas 1 kg = 5 eiro”.

Dmitrijs Suļžics/MN

Tas nozīmē, ka “Zvaigzne Cafe” pagalmā bija unikāla iespēja iegādāties grāmatas un kafijas pupiņas uz svara.

Dmitrijs Suļžics/MN

Uzliekot izvēlētās grāmatas uz svariem, vienas grāmatas cena bija ne tikai izdevīga, bet arī pārsteidzoša. Tas tāpēc, ka grāmatas izdošana maksā, autoru darbs maksā un ka pirkt grāmatu par 2, 3 vai 4 eiro vienkārši ir neierasti.

Tāpat ne tikai kafijas pupiņām atlaide bija līdz 50%, bet visas dienas garumā bija iespēja iegādāties jebkuru “Zvaigzne ABC” grāmatu uz pusi lētāk.

Pirkuma beigās 50% atlaide summējās arī grāmatām, kas bija “Zvaigzne ABC” grāmatnīcās.

Dmitrijs Suļžics/MN

Taču arī tas vēl nebija viss. Visas dienas garumā bija ekskluzīva iespēja aci pret aci satikt izdevniecības rakstniekus, aprunāties, kā arī saņemt grāmatas ar autogrāfu un iedvesmojošu ierakstu.

Rakstnieki, kas Muzeju dienas ietvaros lutināja sava talanta cienītājus bija Inga Grencberga, Baiba Zīle, Sandra Švarca, Zane Zusta, Laura Dreiže, Dace Krēsliņa un Elita Drāke.

Dmitrijs Suļžics/MN

Rakstniece Zane Zusta savā “Instagram” kontā, noslēdzot piedzīvoto 18. maijā, raksta: “Ja tu esi “Zvaigzne ABC” autors, tad tādas dienas tavā dzīvē nav retums.”

Arī Zane tikās ar Blaumaņu ielas 5A grāmatnīcas dāmām, lasītājiem un citiem rakstniekiem un kolēģiem.

Dmitrijs Suļžics/MN

Šī atziņa tikai apliecina, ka izdevniecībai “Zvaigzne ABC” rūp savi autori un lasītāji, kuriem grāmatas ir vairāk par aizraušanos pirms miega.

Dzīvesstils

Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.