Ieskats lielākajos anime centros Japānā

© Publicitātes foto

Nav iespējams nepamanīt straujo Austrumāzijas kultūras popularitātes pieaugumu. No mūzikas un virtuves līdz medicīnai un fitnesam – pārējā pasaule tur meklē iedvesmu daudzveidīgas dzīves dzīvošanai.

Bieži Japāna atrodas galamērķu sarakstu pirmajās vietās, sevišķi tiem, kuri aizraujas ar japāņu animāciju - anime.

Par anime

Publicitātes foto

Japānā anime kultūra, lai gan šķiet jauna un moderna, patiesībā aizsākās jau 20. gadsimta pirmajā pusē, taču to, līdzīgi kā Disney Amerikā, izmantoja propagandas izplatīšanai un bērnu izglītošanai par kara tēmām. Tikai pēc 2. Pasaules kara sāka parādīties anime, kuru pazīst šodien.

Tagad anime ir kā mākslas veids - katrs stāsts, sērija vai komiksu (mangas) lapa ir zīmēta un veidota pēc mākslinieka un radītāja ieskatiem un zīmēšanas stila.

Lai gan šķiet, ka tās ir tikai bērnu multenes, kādas var redzēt svētdienu rītos, tomēr daudzas no tām ir ieguvušas vispasaules atzinību un Academy Awards. 2003. gadā Oskaru ieguva Ghibli studijas anime filma “Spirited Away”.

Publicitātes foto

Ja tu esi Japānā, tad, visticamāk, sastapsi anime uz katra stūra - kafejnīcās, veikalos, reklāmās u.c. publiskas vietās. 5 labākās vietas, kur vislabāk var izbaudīt anime gaisotni.

Akihabara

Publicitātes foto

Akihabara ir pats lielākais un populārākais anime centrs gan Japānā, gan visā pasaulē. Sākumā tas bija elektronikas preču veikals, taču laika gaitā, anime kultūrai pieaugot, tas pārtapa par anime centru.

Publicitātes foto

Ahikabarā var atrast neskaitāmus veikaliņus, spēļu centrus, īpašas anime kafejnīcas. Dažās kafejnīcās ir iespējams aizņemties un lasīt japāņu komiksus - mangas - kamēr bauda kafiju vai kādu kārumu.

Pokémon centri

Publicitātes foto

Pokémon joprojām ir viena no vispopulārākajām anime franšīzēm vēsturē. Sākumā kā animācijas seriāls bērniem, tagad tiek uzskatīts par popkultūras fenomenu. Apciemot kādu no Pokémon centriem vajadzētu būt katra ceļotāja sarakstā, kad runa ir par Tokiju. Tajos var pirkt īpašas Pokémon preces, spēlēt Pokémon kārtis, fotografēties kopā ar krāsainajiem dzīvnieciņiem.

Publicitātes foto

Ja pēc galvu reibinošā krāšņuma gribi atpūsties, tad vienmēr gaidīs kāda Pokémon kafejnīca.

Asagajas Anime iela

Iela atrodas tieši zem Asagajas vilciena stacijas un ir pilna ar visu anime - sākot no Hello Kitty un beidzot ar Studio Ghibli. Katram anime fanam ir iespēja izveidot pašam savu veikaliņu ar visdažādākajām precēm un mantām.

Publicitātes foto

Anime iela ir arī ideāla vieta, kur pārģērbties par savu mīļāko anime varoni un satikt jaunus cilvēkus.

Suginami animācijas muzejs

Publicitātes foto

3 stāvus augstais muzejs ir perfekta vieta, kur visiem animācijas un anime mīļotājiem iepazīt anime vēsturi. Sākot no pašiem pirmajiem zīmējumiem un beidzot ar mūsdienām, interesenti var sekot līdzi animācijas evolūcijai un varbūt pat paši piedalīties.

Publicitātes foto

Ēkā vēl ir kinozāle, bibliotēka, lekciju telpa, kur bieži ir iespēja klausīties profesionāļu pieredzes stāstos un kursos.

Nanako Brodveja

Publicitātes foto

Nanako Brodveja ir divus stāvus augsts iepirkšanās centrs veltīts tieši anime. Tajā var nopirkt gan retas un kolekcionējamas figūriņas, gan parastu atslēgu piekariņu.

Publicitātes foto

Nanako Brodvejā ir viens no lielākajiem anime preču piedāvājumiem, krāšņa atmosfēra un interesantas izklaides iespējas.

Publicitātes foto

Svarīgākais