Aizraujošā un izglītojošā bērnu izrāde “Pagalma enciklopēdija” uzsākusi rudens tūri pa Latviju

© Publicitātes foto

Aizraujošā un izglītojošā bērnu izrāde “Pagalma enciklopēdija” uzsāk rudens tūri un būs skatāma vairākās Latvijas pilsētās. Pirmizrāde mazos skatītājus un viņu vecākus priecēja 3.jūnijā pasākumu telpā “Fantadroms”.

Publicitātes foto

Uz skatuves atdzīvojas grāmatas autores Agneses Vanagas stāsts par notikumiem lauku sētas pagalmā, kas tiek izdzīvota kopā ar britu īsspalvaino pilsētas kaķi vārdā Kaķis, radot aizraujošus un ziņkārību rosinošus stāstus pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem un viņu vecākiem.

Ne vien augstprātīgajam Kaķim, bet arī ikvienam no sastaptajiem dzīvniekiem piemīt savs īpašais raksturs, ko grāmatas autorei, kas ir arī izrādes scenārija autore, izdevies atklāt gan ar nedaudz piparotu ironiju, gan labdabīgu humoru.

Mazzināmi fakti veido šos stāstus par ikviena sastaptiem dzīvniekiem, kas ietērpti asprātīgos dialogos un vārdu spēlēs - sikspārni, taureni, bebru, mušu un pupuķi. Vasaras laikā izrādi papildināja stāsts par skudrām, kā arī izrāde tika papildināta ar pupuķa dziesmu, kas ataino pupuķa deju riesta laikā, kad putns meklē draudzeni. Visi izrādes apmeklētāji arī kļūst par daļu no kukaiņu un mazo dzīvnieku pasaules, iesaistoties vārdu spēlēs un pievienojoties dziesmai un dejām.

Publicitātes foto

Galvenajās lomā - īsspalvainais britu kaķis Kaķis - Rūdolfs Apse.

Dejotāji - Katrīna Stepiņa un Nauris Miķelis Goba.

Pēc izrādes ir iespējams nofotografēties ar Kaķi un pārējiem tēliem.

Izrādes režisore Beatrise Zaķe.

Skatuves scenogrāfija un kostīmu māksliniece Agne Menniks ir radījusi mūsdienīgus tērpus un iekārtojumu, kas veicina bērnos kreatīvo domāšanu un iztēli.

Publicitātes foto

Mūzikas autors Kārlis Auzāns.

Scenārija autore Agnese Vanaga ir zaļā dzīvesveida entuziaste un grāmatu “Plastmasas huligāni” un tās turpinājumu “Plastmasas huligāni. Draugs pazudis” un “Plastmasas huligāni. Tas ir murgs”, kā arī “Pagalma enciklopēdija jeb Kas tad tas?” un “Mazo latvju pirmie vārdi” autore. Rakstniece savos darbos aicina izzināt Latvijas dabas daudzveidību, ieraudzīt to, kas parasti paliek nepamanīts, kā arī būt saudzīgiem pret apkārtējo vidi.

2021.gadā grāmata “Pagalma enciklopēdija jeb Kas tad tas?” programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” ieguva pirmo vietu 5+ vecumgrupā.

“Izrādē attēlotie notikumi lauku sētas pagalmā ir koši, spilgti un aizraujoši, turklāt katrs tēls ir ar savu īpašu raksturu, un ikvienam mazajam skatītājam ir viegli izvēlēties savu favorītu. Man pašam ir divi bērni, tāpēc varu teikt droši un ar pārliecību - bērni netēlo, ja viņiem izrāde patīk, tad viņi smejas no sirds un līdzpārdzīvo galveno tēlu gaitām īsti un patiesi. Liels prieks bija sniegt finansiālo atbalstu izrādes tapšanai, kas projekta autoriem ļāva realizēt šo brīnišķīgo ideju. Ir tapusi izrāde, kas bērnu ikdienu dara krāsaināku un skaistāku!” izrādes mecenāts Sandis Eglavs.

Tiekamies izrādēs Latvijā!

Dzīvesstils

Jūsu mīļie būs sajūsmā - pārliecinies pats. Vai vēlaties pārsteigt savu ģimeni ar gardu ēdienu? Tad pagatavojiet vistu medus-sinepju marinādē ar apelsīniem. Šajā ēdienā ir apvienots vistas maigums, medus saldums, sinepju pikantums un apelsīnu svaigums.

Svarīgākais